בלו סימיון פיינרו – מסכה רישום 2025 – צילום:בלו סימיון פיינרו
מוזיאון ינקו דאדא מציג:
תערוכה חדשה של זוכה פרס ישראל לשנת 2025 בלו-סימיון פיינרו – FACE TO FACE – ONE THING AFTER ANOTHER
ביטוי חזותי של חרדה, של המתח שבין ודאות לאי-ודאות, מפגש ישיר עם מציאות רוויית התרחשויות והתמודדות ישירה ובלתי אמצעית עם הפחדים, החרדות והמציאות הנוכחית.
מוזיאון ינקו-דאדא, כפר האמנים עין הוד – 31.5.25 – 1.10.25
התערוכה כוללת מבחר יצירות חדשות מהשנתיים האחרונות של פיינרו, חתן פרס ישראל לאמנות בינתחומית לשנת 2025 ואחד היוצרים הבולטים באמנות הישראלית והבינלאומית. פיינרו שהציג מעבודותיו בתערוכות חשובות בארץ ובעולם ידוע בשפה חזותית סמלית ועוצמתית, המשלבת חפצים יומיומיים הנושאים משמעויות פילוסופיות וחברתיות. יצירותיו חוקרות ניגודים וסתירות, משקפות את המורכבות של החיים בארץ ועוסקות בנושאים כמו נדודים ובית, שפיות ושיגעון, זיכרון ושכחה.
בתערוכה מזמין האמן את הצופה למפגש עם מיצב קיר: דימויי מסכות התלויים על הקיר, לצד עבודות וידאו, רישום וקולאז'. המסכות, ששימשו מאז ימי קדם ככלי פולחני וכאמצעי לשינוי מנטלי וגופני, מופיעות כאן כחיץ בין האדם לעולם – כלי להתמודדות עם פחדים ושדים פנימיים.
פיינרו בתערוכה יוצר דיאלוג עם המסכות של מרסל ינקו, ממייסדי תנועת הדאדא, ששימשו למופעי התנועה ב"קברט וולטר" בציריך ב-1916, וחשפו את האבסורד שבמציאות המלחמתית. הדיאלוג בין פיינרו לינקו, שניהם יוצאי רומניה שחוו חוויות הגירה דומות שהשפיעו על יצירותיהם בני דורות שונים מחבר בין עבר להווה ובין זיכרון אישי לקולקטיבי.
בעידן של חוסר ודאות ושינויים גלובליים, המציאות נדמית נוזלית, מתמוססת בין אפשרויות סותרות. האחיזה במה שנראה יציב מתערערת, והעולם הופך לשדה של חרדה, פחדים, סימני שאלה ותחושת הביטחון – אישית וקולקטיבית – הופכת לחמקמקה ושבירה. במציאות של פחד ומציאות משתנה, המסכה היא גם מגן וגם חשיפה. היא כלי שמאפשר לאדם לעצב דימוי חדש – כזה שמגן מפני החרדה אך גם מעניק מרחק רגשי. התערוכה היא ביטוי חזותי של חרדה, של המתח שבין ודאות לאי-ודאות, בין גילוי להסתרה, ובין פחד להתמודדות. היא תוצר של מפגש ישיר עם מציאות רוויית התרחשויות, חוסר יציבות וזרימה בלתי פוסקת של שינויים ורגשות. היא מבטאת התמודדות ישירה ובלתי אמצעית עם הפחדים, החרדות והמציאות – בצורה של מבט כנה וישיר: מול מראה, מול האחר, מול העצמי.
אוצרות: אביטל בר-שי ורעיה זומר-טל
שעות הפתיחה במוזיאון ינקו-דאדא: ימים ה', שישי – שבת בשעות 11:00-14:00
מחיר כניסה: 32 ₪ למבוגר; 16 ₪ לאזרחים ותיקים, ילדים, חיילים, סטודנטים
מוזיאון ינקו-דאדא,
כפר האמנים עין הוד,
ד"נ חוף הכרמל 30890.
טל': 04-9842350