צילום: מיכאל כץ
איך אומרים: סחוג או זחוק?
האמת, שזה לא משנה… העיקר שיהיה חריף!
"נפטון" מציגה "סחוג ירוק חריף אש", שמתאים לכל מאכל, לכל עדה, לכל ארוחה ולכל יום!
איך אומרים: סחוג או זחוק? האמת היא שזה לא באמת משנה, כי העיקר הוא שיהיה חריף! "נפטון" (משנת 1990) מציגה "סחוג ירוק חריף אש", שמתאים לכל מאכל, לכל עדה, לכל ארוחה ולכל יום!
הסחוג ילך מצוין עם כל דבר: ספגטי עם שמן זית, עוף בתנור, טוסט, מיונז, בתוך המרק ובקיצור – חגיגה לכל מי שאוהב פיקנטי וחריף. ולא פחות חשוב: הסחוג משתדך נפלא לכל מה שתכניסו בפיתה: חומוס, טחינה, גבינה צהובה, גבינה לבנה, ירקות, טונה, נקניק ועוד. וכדי לוודא שלא תפספסו עם הפיתה (או שבדיוק נגמרה לכם), מצורף קישור לסרטון בו היוטיובר המצוין ביג דן מראה איך מכינים בבית בקלות פיתות טריות.
הממרח הנהדר מכיל פלפל ירוק חריף וכבוש, שמן קנולה, תבלינים, סוכר, מלח ועשבי תיבול והוא ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל או מונוסודיום גלוטמט. יש לערבב לפני השימוש ולשמור במקום קריר ויבש.
כשרות פרווה מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח לצנצנת במשקל 180 גרם.
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.
"נפטון" מציעה ליהנות מטוסט תימני אסלי, עם סחוג
באדיבות המתכונאית אריקה לוי
מצרכים:
1 פיתה (מתכון וקישור לפיתות ביתיות מצויינות של היוטיובר ביג דן, בהמשך)
1/4 – 1 כפית "סחוג ירוק חריף אש" של "נפטון" (תלוי בחריפות שרוצים)
2 – 4 כפיות רסק עגבניות מקופסת שימורים 22BX
2 – 3 פרוסות גבינה צהובה
1.5 כפות מיונז או חמאה רכה
עלים של תרד (בייבי), ארוגולה (רוקט) או גרגיר הנחלים
אופן ההכנה:
- למרוח את הפיתה במיונז או חמאה. למרוח מעל רסק עגבניות
- למרוח על הרסק סחוג
- להניח מעל גבינה צהובה
- לפזר מעט עלים של ירק
- להניח את הפיתה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. לצלות בתנור חם עד שהגבינה נמסה. אפשר להכין גם בטוסטר לחיצה: להניח את הפיתה בנייר אפייה, ולטסטר עד שהגבינה נמסה
- להגיש שלם, חצוי או חתוך למשולשים
** גיוון: אפשר להוסיף לפיתה רצועות דקות או קוביות קטנות של: זיתים, עגבנייה, פטריות, פלפל, בצל חי או מטוגן, חצילים מטוגנים, קישואים צלויים, בטטה צלויה ועוד
מתכון לפיתה במחבת של היוטיובר BigDen, מתוך "תוכנית הבישול שלי"
https://www.youtube.com/watch?v=3BoddDe3R7Q
המצרכים:
3 כוסות קמח ב-2 קערות: בקערה אחת 2 כוסות ובקערה השנייה – 1 כוס)
2 כפות שמן זית
1/2 כף מלח
1 כוס מים חמימים (1/2 כוס מים רותחים שעורבבו עם 1/2 כוס מים מהברז)
2 כפיות שמרים יבשים
מעט שמן זית
מעט קמח לרידוד
אופן ההכנה:
- בקערת מקסר לשים את השמרים, המים וכוס אחת של קמח
- לערבב במטרפה עד לקבלת תערובת נוזלית
- לכסות במגבת ל-10 – 15 דקות (על התערובת להכפיל את נפחה ולהיות סמיכה יותר)
- להוסיף שמן זית ומלח, ולערבב במטרפה
- להעביר למיקסר ולערבב עם וו לישה במהירות נמוכה, תוך כדי הוספת שתי כוסות הקמח. לערבל 6-10 דקות, עד לקבלת בצק רך, גמיש, אחיד ומבריק, שנפרד בקלות מדפנות הקערה
- להוציא את הבצק ולכדרר לכדור גדול באמצעות קיפול צדדיו פנימה (ראו בסרטון). לשמן את הקערה במעט שמן זית ולהניח מעל את כדור הבצק. להפוך את הכדור ולהוסיף עוד מעט שמן כך שהוא יהיה משומן מכל צדדיו
- לכסות במגבת ולהניח להתפחה של 1.5- 2 שעות. בזמן זה הבצק יכפיל את נפחו
- לקמח מעט משטח עבודה. להניח עליו את הכדור, לשטח מעט ולחלק ל-8 משולשים
- לכדרר כל משולש מספר פעמים תוך קיפול הצדדים פנימה (ראו בסרטון)
- להניח את 8 הכדורונים על משטח עבודה ולכסותם בניילון נצמד, למשך 1/2 שעה
- לרדד כל כדורון על משטח עבודה מקומח לפיתה בגודל בינוני, לא דקה מדי
- לחמם מחבת מתאימה (טפלון/ברזל) לחום בינוני – ללא שמן
- להניח במחבת פיתה אחת. כאשר יופיעו עליה בועות עדינות – יש להפוך אותה בפעם הראשונה. בערך אחרי דקה, להפוך שוב. אחרי שחוזרים על התהליך 3 – 4 פעמים, הפיתה מתחילה להתנפח – ואז, להפוך לצד השני. סה"כ לכל פיתה 5 – 6 דקות במחבת
- אם הפיתה מאוד מתנפחת – אפשר ללחוץ עליה בעדינות
- להניח את הפיתה במגבת עבה ולכסות. להניח מעליה את שאר הפיתות
הערות:
** בצק מושפע מסוג הקמח, ממזג האוויר ועוד ולכן כל בצק מתנהג אחרת: אם נראה שצריך להוסיף לבלילה הראשונית עוד קצת קמח כי הוא מימי מדי – הוסיפו. כנ"ל לגבי הוספת מעט מים, אם נראה שהבלילה סמיכה מדי (ראו את מידת הסמיכות בסרטון)
** להכנה בתנור: לחמם מראש את התנור ל-230 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו). להניח את הפיתוח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. כשהתנור חם (אחרי 15 – 20 דקות של חימום), לאפות כמה דקות עד להזהבה, תוך השגחה. לא לשכוח שהפיתה תופחת עוד קצת באפייה!
אודות "נפטון":
"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד…