צילום: cgstudio.co.il
אירועי שבוע התעשייה והטכנולוגיה 2024 בישראל לחיזוק התעשיה הישראלית במיוחד בתקופה זו.
תערוכת IN-TECH – שבוע התעשייה והטכנולוגיה, בייזום וארגון של קבוצת "שטיר", נערכה בתאריכים 12-13 בנובמבר 2024, בביתן 10 אקספו תל אביב (גני התערוכה)
במסגרת התערוכה הושקה לראשונה בישראל מערכת התרעה לרעידות אדמה של חברת "EQI" בשיתוף פיקוד העורף.
תערוכת IN-TECH בייזום וארגון של קבוצת שטיר ובשיתוף התאחדות התעשיינים בישראל מביאה לאנשי המקצוע את שלל הפיתוחים והפתרונות לענפי התעשייה השונים. הפתרונות והטכנולוגיות שהוצגו ילוו את עתיד התעשייה הישראלית, עם ההתמודדות באתגרים שהציבה השנה האחרונה ושמירת החוסן יחד עם המעבר לתעשייה 4.0 ולייצור מתקדם.
בין הפתרונות שהוצגו בתערוכה, פתרונות לתעשיות הכימיות, תעשיות התהליך, תעשיות המתכת, מעבדות תעשיתיות, INDUSTRY 4.0, אחזקה תעשייתית, מערכות מתקדמות לבקרה ותכנון פונקציונאלי של רצפת הייצור.
עשרות חברות מובילות מישראל ומעולמות התוכן השונים לקחו חלק באירוע הגדול של הענף, בהן: יזמקו, חפר מכשור ומערכות, אינסקו, אלקון- מ.מ.ב, חוגלה קימברלי, ABB טכנולוגיות, אלקה פסטנרס, קונטרומט, Layher, משולם אבני ועוד רבות…
גיל שטיר, מנכ"ל קבוצת שטיר: "בתקופה מאתגרת זו, כשאנו מוצאים את עצמנו במאבק על עתיד וביטחון המדינה, חיזוק ושימור החוסן של התעשייה הישראלית חשוב מתמיד. התערוכה מסמלת את כוח העשייה והיצירה, המניע את ישראל קדימה גם בימים קשים. אנו מציגים כאן לא רק חידושים טכנולוגיים ומוצרים, אלא גם את עמידותנו, רוחנו ויכולתנו להמשיך ולבנות, גם כאשר הנסיבות מטילות צל כבד. היום יותר מתמיד, התעשייה היא סמל לתקווה, לצמיחה ולחוסן הלאומי שלנו.”
מקבץ של פיתוחים יחודיים:
מערכת התרעה מפני רעידות אדמה מבית חברת EQI הישראלית.
המערכת היא מערכת אוטונומית, מקומית ומדויקת המספקת התרעה למיקום בו היא מותקנת והיא פרי פיתוח ישראלי. היתרון המשמעותי של המערכת שאינה תלויה בגורמי התקשורת וניתן להפעילה במיקומים שלא ניתן לחבר תקשורת כלשהי בשל חשש מסייבר ורגישויות אחרות. יתרון משמעותי נוסף הוא דיוק המערכת והיכולת של הסנסורים שלה להתעלם מרעשים ותנודות אחרים למשל: מדחסי ענק, נסיעת רכבת בקרבת מקום, פיצוצים וכדומה. מערך ההפצה הוא בשליטת המערכת והיא נותנת חיווי של כריזה בטווח הקרוב. הסנסורים של המערכת מרגישים את התנודות של הגל הראשון ויודעים לנבא בדיוק את משמעויות גלי הטלטול אם הם מגיעים ומה מידת הנזק שהם יגרמו. מידת הנזק מושמעת לא רק מעוצמת גלי הטלטול אלא גם בפרמטרים נוספים כגון סוג הקרקע, חוזק הבניין ועוד. המערכת מתאימה לפריסה במקומות כמו מפעלים, משרדי ממשלה, בתי ספר ועוד. החידוש שמושק בתערוכה שהמערכת מספקת לגופים האחראיים את תמונת הנזק המתהווה באזורים האורבניים.
תוכנת MabatDT היא תוכנת כשירות (פלטפורמת SaaS ) המהווה מערכת ניהול אחזקה ממוחשבת (CMMS) מתקדמת מבית חברת מבט טכנולוגיות בתלת מימד.
התוכנה משלבת טכנולוגיות מיפוי תלת-ממדי BIM ו-GIS מערכות מידע גיאוגרפיות. התוכנה מאפשרת: ניהול יעיל של אחזקה שוטפת במבנים ותשתיות מורכבות. לתוכנה יכולות אינטגרציה בין מודלים תלת-ממדיים, תצוגות פנורמיות ונתונים טבלאיים, ניווט אינטואיטיבי במרחב הפיזי והדיגיטלי של המבנה, זיהוי וטיפול מהיר בבעיות אחזקה באמצעות תיוג גיאוגרפי וויזואליזציה מתקדמת, ניהול כרטיסי עבודה ומעקב אחר טיפול בתקלות בזמן אמת. עד כה השימוש בטכנולוגיה זו נעשה לשלבי התכנון והבנייה ולראשונה פרי פיתוח ישראלי לצורכי כשירות וניהול מבנים. קהל היעד הם בעלי נכסים בהם ישנן פעולות אחזקה יקרות, רבות ומשמעותיות (בתי חולים, קמפוסים, מעבדות, בתי מלון, מפעלים וכדומה).
מכשיר נייד לאנליזת איכות אוויר נשימה מתוצרת גרמניה מחברת SUTO iTEC GmbH ומשווק בבלעדיות ע"י ULPA Clean Rooms & Laboratories Ltd .
מדובר בטכנולוגיה שהושקה לראשונה בישראל. המכשיר מדגם S605 תוכנן להבטיח את הסטנדרטים הגבוהים ביותר של בטיחות ואיכות בתחנות מילוי חמצן ובמערכות אוויר נשימה. מכשיר זה משלב טכנולוגיה מתקדמת עם ניידות יוצאת דופן, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית למגוון תעשיות ויישומים.
המכשיר מודד פרמטרים חיוניים כגון רמות חמצן ,פחמן דו-חמצני, ריכוז פחמן חד-חמצני, נקודת הטל ואדי שמן ומספק קריאות מדויקות בזכות חיישנים מתקדמים. בעל עיצוב קומפקטי וקל המאפשר שימוש נוח והעברה קלה בין אתרים שונים. בנוסף, המכשיר מצויד ביציאת USB לחיבור דונגל G4 , המאפשר ניטור מרחוק ללא תלות בתקשורת. ישנה אפשרות ליצירת דוחות בפורמט PDF ישירות בנקודת השימוש לצורך ניתוח ומעקב. תחומי שימוש עיקריים: בתי חולים, תחנות כיבוי אש, צוללנים, תעשיית הגז והנפט.
מערכת ממוחשבת לניהול אספקה ברצפת הייצור SmartBin Cloud מבית חברת "אלקה פסטנרס".
קהל היעד של השירות הוא כל מי שנתקל באתגרים של ניהול מלאי לא יעיל ואספקות מעוכבות, במערכת זו נפתרות הבעיות המתמשכות הקשורות לשליטת מלאי. המערכת עושה שימוש בחיישן משקל המופעל בתנועה, מה שמבטיח שכל חפץ או ריענון מעדכן באופן מידי את המידע על המלאי וההזמנות, ומספק מבט שקוף בזמן אמת על רמות המלאי. מיועד לפריטים אשר לא נדרש עבורם כ"א מיומן. המערכת שנמצאת בענן (לא מקומית) מתריעה בהגעה למשקל בהתאם לתכנות הפריט בשרשרת האספקה ברצפת הייצור. כאשר נקודת ההזמנה מגיעה, הזמנות ריענון מופעלות אוטומטית. מצב ההזמנה ותאריך האספקה מופיעים באופן מידי על התווית. מזהה אוטומטית ריענוני קופסאות ומוודא שהחומר/ הפריט מתמלא במקום הנכון.
במסגרת התערוכה התקיימו כנסים מקצועיים:
- NEWCHEM III – התעשייה הכימית בצל מלחמת חרבות ברזל– בשיתוף התאחדות התעשיינים בראשות ניר קנטור, מנהל איגוד תעשיות הכימיה, פרמצבטיקה ואיכות הסביבה בהתאחדות התעשיינים ופרופסור אבי שרודר, נשיא האגודה הישראלית להנדסה כימית.
- הוועידה לשילוב חדשנות, אוטומציה, בקרה ו- AI למיקסום הייצור – בשיתוף האיגוד הישראלי לאיכות.
- כנס בטיחות וגיהות בחירום –בטיחות בעבודה בנושא ניהול מצבי חירום ואסונות בשיתוף בוב, בטיחות ובטחון.