להקל ככל הניתן – להתחסן נגד שפעת גם בזמן המלחמה.
בגלל המצב, גורמים רפואיים מבקשים מהציבור להתחסן לשפעת ולהקל על מחלקות בתי החולים והצוותים הרפואיים.
יו"ר האגודה הישראלית לרפואה פנימית:" השפעת לא חסה עלינו גם בימים קשים אלו".
בזמן שמחלקות בתי החולים והצוותים הרפואיים עסוקים בטיפול בנפגעים בימים אלו, העומס עליהם ממשיך להוסיף ולגבור. במקביל לטיפול בפצועים, נאלצים בחדרי המיון ובמחלקות הפנימיות להתמודד עם פניות נוספות ושגרתיות כדוגמא מקרים של הסתבכות מחלת השפעת.
אנשי רפואה קוראים לציבור הכללי לפנות אל קופות החולים ולהתחסן בהקדם על מנת להקל על הצוותים ולאפשר להם להיות זמינים לטיפול בנפגעי המלחמה, זאת בנוסף לדאגה לבריאות האזרחים עצמם. הדבר נכון לכולם אך בעיקר עבור קבוצות אוכלוסייה שנמצאות בסיכון שהסיכוי שהם ידרשו לאשפוז ולטיפול ממושך הוא גבוה יותר.
מסביר פרופ' אבישי אליס, יו"ר האגודה הישראלית לרפואה פנימית: "בתי החולים ערוכים לקלוט את כמויות הנפגעים הגדולות, אך על הציבור להקל ככל הניתן על הצוותים הרפואיים ולאפשר להם פניות לטיפול במקרים דחופים כדוגמא באנשים הנמצאים בסיכון חיים מידי"
מוסיף פרופ' אבישי אליס: "השפעת לצערנו לא חסה על הציבור הישראלי גם ברגעים קשים אלו ובמיוחד לא על קשישים, ילדים, נשים בהריון ואנשים עם מחלות כרוניות שעלולים להיות בסיכון לחלות בשפעת קשה. אני קורא לכולם לגשת ולהתחסן".
ארגון הבריאות העולמי רואה בחיסון השפעת את הדרך היעילה והמשתלמת ביותר למנוע ולבקר את התפשטות השפעת. החיסון מפחית את הסיכון לחלות בנגיף ומקטין את התסמינים אשר הופכים חמורים פחות מאשר אצל אלו שלא קיבלו את החיסון נגד שפעת. החיסון מחזק את מערכת החיסון להתגונן מפני הנגיף, ועוזר להפחית באופן משמעותי סיבוכים בריאותיים, אשפוזים ותסמינים נשימתיים קשים.
לצד החיסון, ישנם אמצעים פשוטים נוספים, לרבות שטיפת ידיים קבועה, כיסוי הפה כאשר אנו משתעלים או מתעטשים, הימנעות מהתערבבות עם אחרים כאשר יש לנו או להם תסמינים כגון שיעול, כאב גרון או נזלת, זאת כדי לסייע בהגבלת התפשטות הנגיף ולשמור על בריאותנו ועל היקרים לנו.