כותרות אחרונות
Search
תמונה ללא תיאור

במתחם 'לאגו' בראשון לציון נערכה "וועידת ישראל–יוון נדל"ן 2025".

ועידת ישראל יוון 2025 – צילום: ניצן מנטקה

 

במתחם 'לאגו' בראשון לציון נערכה "וועידת ישראל–יוון נדל"ן 2025".

בתאריך 21 במרץ, הפך מתחם 'לאגו' בראשון לציון למרכז כלכלה, נדל"ן והשקעות עם הגעתם של מעל ל- 600 משתתפים לוועידת ישראל-יוון נדל"ן 2025, שנערכה ביוזמת קבוצת "פאלמו". האירוע, שכלל ארוחת בוקר יוונית עשירה וכוסיות אוזו שהורמו באוויר, הפגיש משקיעים, יזמים ואנשי עסקים מובילים לצד בכירי עולם הבידור, שהגיעו לשמוע ולדבר על ההזדמנויות החדשות בשוק היווני.

הועידה , חשפה את מה שמסתמן כאחת ההזדמנויות המעניינות ביותר למשקיעים ישראלים כיום: שוק נדל"ן יווני בשיא של התאוששות, עם מרחב תמריצים, תנאי מיסוי מועדפים, ותיירות מזנקת שתזדקק לעשרות אלפי יחידות אירוח חדשות. לצד תמונת מאקרו יציבה ומשקיעים מכל העולם – ישראלים עדיין מדשדשים, אך הדוברים בכנס שלחו מסר ברור: מי שיזהה נכון את התזמון, יוכל ליהנות מעליית ערך, תשואה גבוהה – ושקט כלכלי.

הנחתה את האירוע בחן רב אשת התקשורת מירב מילר.

תמונה ללא תיאור

ועידת ישראל יוון 2025 – הנחתה האירוע מירב מילר – צילום: ניצן מנטקה

 

מאמן הכדורסל סיפר בוועידת ישראל–יוון נדל"ן 2025 על התקופה שבה אימן ביוון: הייתי שם בתקופה הכלכלית הכי קשה במדינה. הפסקות חשמל, תורים בתחנות דלק, והייתי מסתובב עם הילדה שלי במשך שעות ארוכות בסופרמרקטים רק בשביל מיזוג אוויר. ודווקא אז, לא קניתי מטר מרובע – וזו אחת הטעויות הכי גדולות שעשיתי: פלג יריב, מנכ"ל קבוצת פאלמו: " המחירים ביוון חזרו לרמות שלפני המשבר – אבל הביקוש רק מתחיל. המשקיע החכם פועל עכשיו, כי בעוד שנה–שנתיים לא יהיה יותר מה לחפש באתונה במחירים האלה."

 

פיני גרשון: "מיליון שקל לא קונים דירה בקריית אתא – אבל באתונה כן".

 

שילוב בין תיירות שטרם הגיעה לשיא, אוכלוסייה סטודנטיאלית רחבה ותמריצי מס ייחודיים – הופך את יוון ליעד חם למשקיעי נדל"ן מישראל. כך עלה בוועידת ישראל–יוון נדל"ן 2025 שקיימה קבוצת פאלמו  בראשון לציון בסוף השבוע, בהשתתפות בכירים מעולמות הכלכלה, הנדל"ן והשוק הפיננסי. ובהשתתפות מאות  משקיעים שהגיעו לשמוע על הכלכלה היוונית ופוטנציאל ההשקעה בה.

 

תמונה ללא תיאור

פיני גרשון בוועידת ישראל יוון 2025   – צילום: ניצן מנטקה

 

פיני גרשון, המאמן האגדי של מכבי תל אביב , שאימן  גם ביוון וחי שם תקופה ממושכת, שיתף תובנה אישית מחוויותיו: "הייתי ביוון בתקופה הכי קשה – הפסקות חשמל, תורים בתחנות דלק, והייתי מסתובב עם הילדה שלי בסופרמרקטים במשך שעות ארוכות רק בשביל מיזוג אוויר. ודווקא אז, לא קניתי מטר מרובע – וזו אחת הטעויות הכי גדולות שעשיתי. היום אני אומר את זה בצורה ברורה: במשברים קונים. כשכבר כן השקעתי – השווי של הדירה עלה ב־80 עד 90 אחוז, והתשואה נעה בין 5 ל־10 אחוז. מיליון שקל לא קונים לך היום דירה בקריית אתא – אבל באתונה כן. ההשקעה שם היא לא רק מספר – היא גם שקט, תחושת ביטחון, איכות חיים. אתה שומע עברית ברחובות של אתונה כמעט כמו יוונית, והכול בחצי מהמחיר של מה שיש פה. אני לא בא למכור דירה – אבל כן אומר לכם: תסתכלו טוב. אל תפספסו את הרגע כי אתם עסוקים בפחד. ההזדמנויות הטובות באמת מגיעות כשקשה."

 

תמונה ללא תיאור

קובי ביטון בוועידת ישראל יוון 2025 – צילום: ניצן מנטקה

 

קובי ביטון, מנכ"ל לשכת המסחר ישראל–יוון, הציג תמונת מצב כלכלית מעודדת. לדבריו: "שיעור האבטלה ביוון בדצמבר 2024 הוא הנמוך ביותר מאז 2009, האינפלציה עומדת על 2.7% וצפויה לרדת, ודירוג האשראי עלה ל־Baa3 – סימן מובהק לחזרת האמון הבינלאומי. יוון ביצעה קפיצה קוונטית מהמשבר – ועכשיו היא מזמינה את הישראלים  להצטרף." עוד הוסיף כי התיירות הפורחת במדינה יוצרת מחסור של כ־45,000 חדרי מלון לקראת יעד של 45 מיליון תיירים ב־2030: "זה לא נתון תיאורטי – זה צורך קונקרטי. יש כר פורה להשקעות בתחומי המלונאות, דירות נופש, הסבות של מבנים קיימים ופרויקטים חדשים." בהמשך ציין כי קיימות ביוון קרנות אירופאיות בהיקף של כ־100 מיליארד אירו, המיועדות להשקעות בתחומי תשתיות, בריאות, אנרגיה ירוקה, טכנולוגיה וסייבר – תחומים שבהם ישראל נחשבת מובילה. "למרות הנראות – הישראלים לא בעשירייה הראשונה של המשקיעים ביוון. אנחנו מרעישים, אבל יש מדינות שפועלות בשקט ורוכשות הרבה יותר. בתחום הגולדן ויזה, אנו דווקא בולטים – ישראל דורגה במקום השני בעולם בבקשות בשנת 2024 – אך מדובר לרוב באנשים שמחפשים ביטחון אישי או פתרון זמני, לאו דווקא השקעות עומק אסטרטגיות." את דבריו סיים באזהרה, "השוק באתונה הולך ונעשה צפוף, בעוד הפריפריה טומנת פוטנציאל ממשי. מי שיחכה – יישאר מאחור. בעוד שלוש שנים לא יישארו נכסים באיים שכולנו אוהבים."

 

תמונה ללא תיאור

פלג יריב בוועידת ישראל יוון 2025 – צילום: ניצן מנטקה

 

פלג יריב: "שיעור מס של 15% בלבד על שכירות – זו סביבת השקעה כמעט לא קיימת במערב אירופה": פלג יריב, מנכ"ל קבוצת פאלמו, התייחס לשטח עצמו ולמגמות שהוא מזהה בקרב המשקיעים: "השוק היווני נמצא בדיוק בנקודת מפנה. מצד אחד – תיירות שפורחת עם ביקוש גובר לדירות נופש, ומהצד השני – אתונה שמאכלסת רבע מיליון סטודנטים ומייצרת ביקוש מתמשך לדירות קטנות באיכות גבוהה. השילוב הזה יוצר לחץ שוק כפול – גם על הטווח הקצר וגם על הארוך." הוא הדגיש את יתרונות המיסוי המשמעותיים: "כשמוסיפים לזה מס רכישה נמוך, פטור ממס שבח עד שלוש דירות, ושיעור מס של 15% בלבד על שכירות – זו סביבת השקעה שכמעט לא קיימת היום במערב אירופה." לביום חידד והדגיש: "נכון, המחירים חזרו לרמות שלפני המשבר – אבל הביקוש רק מתחיל. המשקיע החכם פועל עכשיו, כי בעוד שנה–שנתיים לא יהיה יותר מה לחפש באתונה במחירים האלה."

 

תמונה ללא תיאור

אבישי קרואני  בוועידת ישראל יוון 2025 – צילום: ניצן מנטקה

 

אבישי קרואני: "2025 תהיה שנה של גיוון ואיתור הזדמנויות": אבישי קרואני, מנכ"ל פעילים ניהול תיקי השקעות, הציג תחזית כלכלית רחבה יותר: "השווקים האירופיים עלו ב־15% מתחילת השנה, וישראל רשמה עלייה של 6% – זה מצביע על חוסן. עם ירידת אי-הוודאות ותחילת מגמת הפחתת ריבית, אנחנו צפויים לראות ראלי חזק במחצית השנייה של 2025." עוד אמר: "השוק יוצא מהתקופה שבה שבע חברות טכנולוגיה שלטו בכל. 2025 תהיה שנה של גיוון – הזדמנויות חדשות יתפתחו באנרגיה, פיננסים וסייבר." בנוגע לאסטרטגיית השקעה בתקופה הנוכחית הוסיף: "הצלחה תלויה בפיזור נכון – גם בין נכסים, גם בין סקטורים, וגם בין גיאוגרפיות. דווקא בתנודתיות – נוצרת הזדמנות אמיתית."

 

הועידה , חשפה את מה שמסתמן כאחת ההזדמנויות המעניינות ביותר למשקיעים ישראלים כיום: שוק נדל"ן יווני בשיא של התאוששות, עם מרחב תמריצים, תנאי מיסוי מועדפים, ותיירות מזנקת שתזדקק לעשרות אלפי יחידות אירוח חדשות. לצד תמונת מאקרו יציבה ומשקיעים מכל העולם – ישראלים עדיין מדשדשים, אך הדוברים בכנס שלחו מסר ברור: מי שיזהה נכון את התזמון, יוכל ליהנות מעליית ערך, תשואה גבוהה – ושקט כלכלי.




נגישות