כותרות אחרונות
Search

הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י', מציעה מתכונים נפלאים של עוגות ומאפים עשירים בכל טוב!

מתכונים נפלאים של עוגות ומאפים עשירים בכל טוב !

הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י', מציעה מתכונים נפלאים של עוגות ומאפים עשירים בכל טוב!

 

לחמניות בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים

צילום: מנחם גרייבסקי

אפייה: 20 לחמניות, תנור מחומם ל-200 מעלות

חומרים

לבצק:

500 גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
40 גרם (2 כפות) סוכר, תוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה
2 חלמונים
120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
260 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים
1/2 כפית מלח
פירות יבשים קצוצים דק (קוביות קוקוס, חמוציות, צימוקים)
מיני שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

צילום: מנחם גרייבסקי

למלית קרם שקדים – מתכון באדיבות סער מור – מחשבות על לחם

50 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם שקדים מולבנים טחונים
3 ביצים
150 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

 

אופן הכנת הלחמניות

בקערה של מיקסר, עם וו הלישה, מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר.

מוסיפים ביצה וחלמונים, וממשיכים לערבב עד להטמעה. מוסיפים את החמאה, כל פעם חתיכה, עד לקבלת פירורים דקים.

מוסיפים את המים ולשים את הבצק כ-1 דקה.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8-7 דקות לקבלת בצק רך ומעט דביק.

מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים עד להכפלת הנפח – 45-60 דקות.

מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ליחידות של כ-50 גרם
מרדדים כל יחידה, מורחים שכבה דקה של קרם שקדים ומפזרים מיני שוקולד צ'יפס מעל. מגלגלים לגליל הדוק ויוצרים קשר.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
מוציאים מהתנור ומושחים בדבש מדולל במעט מים חמים (אופציונלי).

 

אופן הכנת קרם שקדים

במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה וסוכר לקרם אוורירי.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים ותמצית וניל.
בקערה שלישית מערבבים קמח ושקדים טחונים.
מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים והקמח לסירוגין, מתחילים ומסיימים בקמח.
מעבירים לקערה ומקררים לפחות לשעתיים, רצוי ללילה.

***********************

עוגיות מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל, חמוציות ושקדים

צילום: מנחם גרייבסקי

 

אפייה: כ-45 עוגיות, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים

157 גרם (1+1/4 כוסות) כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, 'הסדרה הבריאה' מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל (לא אינסטנט)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
75 גרם (3/4 כוס) שקדים קצוצים
40 גרם (1/4 כוס) חמוציות
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
60 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת (אפשר להשתמש בשמן קוקוס או בחמאת קוקוס)
1 כפית תמצית וניל

צילום: מנחם גרייבסקי

אופן ההכנה

מערבבים בקערה בינונית בעזרת מטרפה: קמח כוסמין, שיבולת שועל, אבקת אפייה, מלח, שקדים וחמוציות.
מערבבים היטב בקערה נפרדת (בעזרת מטרפה) ביצים, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
מחברים בין המרכיבים הרטובים והמרכיבים היבשים בעזרת כף עץ לקבלת בצק עוגיות דביק.
יוצרים כדורים בעזרת כף קפיצית לגלידה או בעזרת כף. מגלגלים בידיים רטובות מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים מרחק של כ-1.5 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
מסמנים כל עוגייה בעזרת מזלג.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-15 דקות עד שמזהיב בקצוות.
מקררים ומאחסנים.

********************

 

עוגת פירות יבשים מקמח כוסמין לבן

צילום: מנחם גרייבסקי

אפייה: תבנית אינגליש קייק, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים

2 ביצים
100 גרם (6 כפות מהודקות) סוכר חום

60 גרם (6 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית אבקת אפייה

400-300 גרם (4-3 כוסות) מיקס פירות יבשים ואגוזים קצוצים גס (אגוזי מלך, שקדים, משמשים, תאנים, חמוציות, קוביות קוקוס, צימוקים או כל שילוב שעולה בדעתכם)

צילום: מנחם גרייבסקי

אופן ההכנה

מערבבים היטב ביצים וסוכר חום.
בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את התערובת לביצים ומערבבים רק עד לאיחוד.
מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים לתערובת ומערבבים היטב בעזרת לקקן.
משמנים היטב תבנית אינגליש קייק. יוצקים את התערובת פנימה וטופחים מעט על התבנית.
אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם שננעץ פנימה יוצא יבש.
מקררים לגמרי.

פורסים ומגישים.

 

הצעת הגשה: קולים בטוסטר פרוסה ומורחים עליה חמאה מלוחה. מעדן…

 

למידע ולמתכונים נוספים:

http://www.hagdolot.co.il/

https://www.facebook.com/hagdolot.co.il

צילום: מנחם גרייבסקי