ראשי חדשות בעסקים הכנס הישראלי הראשון לחדשנות בעולם המזון, FoodTech Nation 2015, ייפתח ב-15 לדצמבר 2015 במרכז הכנסים בכפר המכביה
הכנס הישראלי הראשון לחדשנות בעולם המזון, FoodTech Nation 2015, ייפתח ב-15 לדצמבר 2015 במרכז הכנסים בכפר המכביה
אבי בר כתב ב: "חדשות ישראל בעסקים"02/11/2015חדשות בעסקים, כנסים, תעשייה ומסחר
הכנס ישמש צומת מפגש בין שחקני חוד החנית של מעטפת החדשנות בתעשיית המזון, ביניהם: חברות הזנק ויזמים, חוקרים מהאקדמיה, משקיעים, חממות, נציגי התעשייה ומומחים העוסקים בתחום
כנס FoodTech Nation 2015, הכנס הראשון בישראל הממוקד בעולם החדשנות וסביבת האקו – סיסטם של חדשנות בתעשיית המזון יתקיים ב-15 לדצמבר 2015 במרכז הכנסים בכפר המכביה.
הכנס ישמש צומת מפגש לדיונים והחלפת דעות בין שחקני מעטפת החדשנות בתעשיית המזון ביניהם: חברות הזנק ויזמים, חוקרים מהאקדמיה, משקיעים, חממות, נציגי התעשייה וגופים ומומחים העוסקים בתחום. מטרת הכנס הינה להעצים ולחבר את סביבת ה-Food Tech לגורמים רלבנטיים באמצעות העברת ידע, הקניית כלים ויצירת מפגש וחיבור בין המשתתפים מעולמות התוכן השונים של סביבת החדשנות במזון. כמו כן, לחשוף סטארט-אפים ומיזמים מובילים בפני משקיעים פוטנציאליים.
בכנס ישתתפו עשרות דוברים ומרצים, נציגי תעשיית המזון, חוקרים, משקיעים וסטארט-אפים שייטלו חלק בהרצאות, רבי שיח וסדנאות בתחומי החדשנות. בין המרצים הבולטים: פרופ' ינקו גולדנברג, מרצה לשיווק בבית הספר למנהל עסקים המרכז הבינתחומי הרצליה ואוניברסיטת קולומביה בארה"ב; פרופ' עודד שוסיוב, חוקר ויזם מוביל מהפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה באוניברסיטה העברית; אילנית קבסה כהן, מנהלת חדשנות קבוצת אסם נסטלה; עידית ביטון, שותפה ומנכ"ל SIT ישראל; פרופ' אייל שמעוני, סמנכ"ל טכנולוגיה בשטראוס גרופ; דר' מעוז גרופר המדען הראשי של אסם נסטלה, דוד דה-פריס, עורך פטנטים ושותף בכיר בקבוצת ריינהולד כהן; ד"ר ניצה קרדיש, מנכ"לית חממת טרנדליינס אגטק, זאב פייקובסקי המדען הראשי של תנובה ואישים בכירים נוספים בתעשיית המזון.

במסגרת הכנס תתקיים תצוגה של חברות הזנק ויזמים אשר יציגו חדשנות פורצת דרך בתחום המזון כגון: הדפסה תלת מימד של מוצרי מזון, מזון על בסיס חרקים, טכנולוגיות להפחתת סוכר, מוצרים פונקציונליים ועוד.
בין הנושאים שידונו בכנס: איך הפודטק יכול לשנות את הצלחת שלנו כבר ב-2030?; מגמות בעולם ה-Food Tech; אתגרי היזמות בעולם המזון; קניין רוחני או נוסחה סודית; ארגז כלים ליזמים בעולם ה- FoodTech ועוד.
הכנס מאורגן על ידי קבוצת נתיב יועצים ובחסות איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים.