"בר-אל" מציעה לראש השנה מתכונים חגיגיים ללא גלוטן
לכבוד ראש השנה, מציעה חברת "בר-אל", מהמובילות בישראל בפיתוח וייצור מוצרים ללא גלוטן, מתכונים טעימים ללא גלוטן לשולחן החג – להכנת דובשניות נהדרות בטעם הנוסטלגי האהוב, וחלה חגיגית.
חברת "בר-אל" מייצרת ומשווקת מגוון רחב של מוצרים ללא גלוטן במגוון קטגוריות, כגון – לחמים ומאפים, עוגות, עוגיות, תערובות להכנה בבית, קמחים ועוד. את המוצרים ניתן להשיג ברשתות מזון, בתי טבע, מסעדות, בתי קפה ועוד. המפעל פועל בסטנדרטיים גבוהים ביותר ועל פי תקני איכות של מכון התקנים הישראלי ובהם ISO9000, תקן HACCP ותקןGMP של משרד הבריאות.
"קמח בר-אל" רב תכליתי ללא גלוטן של חברת "בר-אל" מתאים במיוחד לחולי צליאק, לרגישים לגלוטן, ולכל אחד שמבקש להפחית באכילת גלוטן. הקמח הינו רב תכליתי, ומהווה פיתוח טכנולוגי אשר מאפשר להגיע בקלות לתוצאות נפלאות של כל המוצרים המכילים קמח כמו מאפים לחמים, פשטידות, עוגות, עוגיות ועוד.
כשר פרווה בהשגחת הרב לנדא. מחיר: כ-17 ₪ (ל- 500 גרם).
להשיג ברשת יינות ביתן, שופרסל (מחלקות GREEN), אושר עד ובבתי טבע ברחבי הארץ.
————————————–
מתכון להכנת דובשניות ללא גלוטן
מצרכים:
-
1 ביצה
-
1/3 כוס (70 גרם) שמן
-
קצת פחות מחצי כוס (120 גרם) דבש
-
1/3 כוס (80 גרם) סוכר חום
-
1 כפית (3 גרם) קינמון
-
קורט מלח
-
2 כוסות (280 גרם) קמח בר-אל רב תכליתי ללא גלוטן
-
סוכר לבן לציפוי
-
אבקת סוכר לציפוי
אופן ההכנה:
-
בקערה, מקציפים קלות עם כלי מקציף ביצה ושמן לתערובת אחידה ובהירה.
-
מוסיפים לקערה דבש, סוכר חום, קינמון ומלח ומערבבים שנית לאיחוד.
-
בקערה אחרת שמים את הקמח ומערבבים קלות בעזרת מקציף ומוסיפים לתערובת הרטובה.
-
מערבבים עד ליצירת בצק הומוגני, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכשעה.
-
יוצרים כדורים קטנים, טובלים בסוכר לבן ואז באבקת סוכר ומניחים בתבנית.
-
אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות עד שהעוגיות נסדקות ומשחימות.
———————-
מתכון להכנת חלה חגיגית ללא גלוטן (מתכון ל-2 חלות)
מצרכים:
-
1 ורבע כוסות מים חמימים, או חצי מים חצי חלב (300 גרם)
-
1 ביצה
-
3/4 כוס שמן (150 גרם, 180 מ"ל)
-
1 כפית מלח (6 גרם)
-
4 כפיות שמרים יבשים (20 גרם)
-
2/3 כוס סוכר (140 גרם)
-
1 שקית "קמח בר-אל" רב תכליתי (500 גרם)
לציפוי:
-
ביצה טרופה
-
שומשום
אופן ההכנה:
-
בקערת מיקסר שמים את הקמח בר-אל ובעזרת מטרפה מערבבים קלות. מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים במהירות נמוכה באמצעות האביזר גיטרה (K). מוספים את המלח.
-
מוסיפים את הנוזלים (ביצה, מים ושמן) ומערבבים במהירות בינונית עד גבוהה לכ-5 דקות.
-
משמנים קערה ואת הידיים ומעבירים את הבצק הדביק לקערה המשומנת, יוצרים כדור ומשמנים אותו באמצעות הידיים. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה)
-
משמנים את משטח העבודה ואת הידיים. מחלקים את הבצק ל2 חלות. וכל חלה ל-3 רצועות. קולעים צמה, מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים שוב.
-
מברישים בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 25-30 דקות.
פרטים ומתכונים נוספים באתר הבית: www.BarelLife.co.il