חברת הסטארט אפ הישראלית Inpris (אינפריס) השיקה את מערכת SIGHTLESS TOUCH
אבי בר כתב ב: "חדשות ישראל בעסקים"14/02/2017טכנולוגיה, סלולר ואפליקציות, רכב
חברת הסטארט אפ הישראלית Inpris (אינפריס)
השיקה את מערכת SIGHTLESS TOUCH
חברת Inpris משיקה מערכת בידור ומידע לרכב עם טכנולוגיה חדשנית וייחודית המאפשרת נהיגה בטוחה מבלי להסיט את המבט מהכביש
החברה השקיעה בפיתוח מערכת SIGHTLESS TOUCH
סכום מצטבר של מיליון דולר
חברת הסטארט אפ הישראלית Inpris (אינפריס) השיקה את מערכת SIGHTLESS TOUCH – מערכת בידור ומידע לרכב, הנשלטת באמצעות מגע בטכנולוגיה ייחודית וחדשנית, המאפשרת שימוש ללא צורך בהסטת המבט מהכביש ומעניקה חווית נהיגה בטוחה ומתקדמת. מערכת SIGHTLESS TOUCH כוללת שליטה בסמארפטון, ברדיו ובמערכת הניווט, ומאפשרת נהיגה בטוחה ואחראית, תוך שיפור חווית הנהיגה.
החברה השקיעה חמש שנות פיתוח ומעל מיליון דולר בפיתוח המערכת, במטרה לבצע מהפיכה בחוויית ממשק האדם-מכונה, תוך כוונה להגיע ל- 5-10% מכלל המכוניות החדשות בתוך חמש שנים, כמו גם להפצה גלובלית בשוק החלפים. לחברה תכניות פיילוט בשיתוף מספר יצרניות רכב ויצרניות ציוד מקורי, והיא שואפת להשיג השקה של מוצריה כרכיב ציוד מקורי בתוך 18 חודשים. המערכת פועלת בשפה העברית ותומכת גם באנגלית, רוסית, גרמנית, יפנית ועוד.
היזמים ניסן ירון ובן עציון ירון – צילום: יח"צ
ניסן ירון, מייסד ומנכ"ל אינפריס: "בשנה האחרונה המשיכה מגמת העליה בתאונות הדרכים הקטלניות בישראל ובארה"ב. מחקרים מצאו כי לפחות חצי מהתאונות קשורות להיסח דעת בנהיגה כגון שליחת הודעת טקסט, שינוי תחנות ברדיו, הגדרת יעד במערכת הניווט וכד'. על פי נתוני עמותת אור ירוק, בשנת 2015 ניתנו בממוצע בישראל כ- 5,000 דוחות בכל חודש בגין שימוש בטלפון סלולארי בזמן נהיגה בניגוד לחוק. בארה"ב פורסמו תוצאות מחקר לפיו 17% מהנהגים שהיו מעורבים בתאונות דרכים הודו כי התאונה התרחשה עקב היסח דעת. על פי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים בארה"ב, שימוש בטלפון נייד בזמן הנהיגה מגדיל פי 4 את הסיכון לתאונה".
"מערכות המולטימדיה החדשות המותקנות ברכבים, המבוססות על מסכי מגע, גורמות ליותר הסחות דעת בזמן הנהיגה, שכן לא ניתן להביט בעת ובעונה אחת גם במסך וגם בכביש. מחקר של ה- AAA (American Automobile Association) מצא כי פקודות קוליות כשלו בצמצום הסחות הדעת של נהגים, בשל האמינות הנמוכה שלהן בסביבת הנהיגה הרועשת, ובשל הסחת הדעת הקוגניטיבית החזקה שהם יוצרים. עובדה זו מובילה לצורך מידי בפתרון שיאפשר את הקטנת היסח הדעת, תוך שיפור חווית הנהיגה". הוסיף ניסן.
צילום: יח"צ חו"ל
הטכנולוגיה החדשנית של אינפריס מצמצמת באופן מהותי, עד כדי אפסי, את היסח הדעת של הנהג, תוך שיפור היעילות האינטראקטיבית. הטכנולוגיה ממפה את היד האנושית ועוקבת אחר האצבעות באמצעות אלגוריתמים המשייכים פונקציה נפרדת לכל אצבע ותנועותיה, ופותחת את האפשרות למתן פקודות להפעלת הקונסולה ללא צורך להביט בה. הנהג מניח 3 אצבעות על המערכת, והתוכנה מתכיילת אוטומטית למיקום האצבעות. לאחר מכן, הנהג מסיר שתי אצבעות, וסביב האצבע הנותרת מופיע תפריט צף חדש בצורת שושנה בעלת 4 אפשרויות בחירה, במקביל להשמעת הסבר קולי. כל מה שנותר לנהג לעשות כעת הוא להחליק את האצבע לאחד מארבעה כיוונים על מנת לבחור פעולה. רעשי רקע, מוזיקה ושיחות של אנשים אינם מפריעים לפקודות ולפעולות של המערכת.
על ידי כך, מערכת SIGHTLESS TOUCH עונה על כל בעיות הבטיחות, ומשחררת את עיני הנהג מהצורך להביט במסך, תוך הענקת חווית משתמש יעילה ונוחה. טכנולוגיית המגע הייחודית שפיתחה אינפריס, מאפשרת ביצוע משימות מרובות באופן מלא, תוך מיקוד תשומת הלב על הכביש: החלפת תחנות ברדיו, חיוג שיחה בטלפון הנייד והכנסת יעד למערכת הניווט. כל זאת נעשה תוך שימוש ב 3 אצבעות בלבד עם אפשרות לשילוב פקודות קוליות ומבלי להסיר את המבט מהכביש אפילו לשנייה.
טכנולוגיית ה SIGHTLESS TOUCH מהירה פי עשרה מפקודות קוליות במערכות הקיימות, ובכך מונעת את אותה ההסחה הקוגניטיבית לה גורמות המערכות המסורתיות. ממשק המערכת מעוצב בהתאם לסביבת הנהיגה, תוך מחשבה על בטיחות, מהירות ופונקציונאליות. המערכת מציעה קיצורי דרך מהירים בהם יכול הנהג להשתמש כדי לבצע את הפעולות השכיחות ביותר ברדיו, בניווט ובטלפון. המערכת מאפשרת התאמה אישית להעדפות הנהג, תוך אפשרות לאינספור פרופילים של נהגים המשתמשים באותו רכב. כדי לאפשר אבטחה מוגברת, העדפות המשתמש נשמרות במכשיר הסמארטפון של הנהג, ונמחקות עם ניתוק הטלפון הנייד מהמערכת.
מערכת SIGHTLESS TOUCH זמינה להזמנה מוקדמת באתר החברה, ותופץ החל מפברואר במגוון חנויות לאביזרי רכב ברחבי הארץ.
מחיר המערכת בין 3,000-5,000 ₪
צילום: יח"צ חו"ל
אודות Inpris
חברת הסטארט אפ Inpris נוסדה ב- 2011 על ידי ניסן ירון ובן עציון ירון ומתמחה בטכנולוגיית ממשק אדם-מכונה. לחברה נסיון רב שנים בעולמות הטכנולוגיה, התקשורת והיזמות החברתית. מטרת החברה לפתח טכנולוגיות שיסייעו לקהלים רחבים בעולם תוך שינוי הרגלי השימוש במסכי המגע.
ב- 2014 סיימה החברה לפתח מקלדת המאפשרת לעיוורים להקליד באופן אינטואיטיבי ונח, באמצעות הקלדה המבוססת על שיטת הברייל. בשנה זו זכתה חברת אינפריס בתואר "אחת מ 200האפליקציות הטובות ביותר בעולם" בקטגוריית ההכללה של ה WSA של האו"ם, עבור פתרון לכבדי ראייה. בשנת 2016 זכתה החברה במקום השלישי בקטגוריית ממשק אדם-מכונה ידידותי למשתמש" בוועידת ממשקי הרכב השנתית (CAR-HMI ) בברלין, אחרי Daimler AG ו .Continental Automotive