"מלח הארץ" מגישה: מתכון בריאות מהיר וקל להכנה של פסטרמה הודו ביתית מופחתת נתרן
המתכון מאת: שפית עמית דונסקוי
הכנת פסטרמה ביתית תאפשר לכם ליהנות מפסטרמה איכותית וטעימה, בעלת אחוז נמוך יותר של שומן ונתרן
החומרים
11/2 ק"ג חזה הודו
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
1/2 כוס סילאן
2 כפות דבש
3 כפיות "מלח הארץ" מופחת נתרן – 50% פחות נתרן
3 כפות סוכר חום
5 כדורי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה, 3 שיני שום , 1 כף פפריקה
אופן ההכנה:
-
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
-
מניחים את נתח ההודו בתבנית/קערה ויוצקים מעליו את הרוטב. משהים למשך כשעה.
-
מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב), מכסים ברדיד אלומיניום ומכנסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.
-
לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים מהרוטב על נתח ההודו ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.
-
מוציאים מהתנור ומנחים את הנתח להתקרר.
המלצת השפית עמית דהאן: לפרוס את הנתח כשהוא קר ולהגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.
ערכים תזונתיים למנה: שרון דבוש חלילי, דיאטנית קלינית R.D. פורטת את הערכים התזונתיים של המתכון המוכן:
|
קלוריות (קק"ל) |
חלבון (גרם) |
שומן(גרם) |
פחמימה(גרם) |
נתרן(מ"ג) |
אשלגן(מ"ג) |
לפרוסת פסטרמה = 20 גרם |
33 |
5 |
0.7 |
0.1 |
44 |
113 |
למנה- 2 פרוסות פסטרמה = 40 גרם |
66 |
10 |
1.4 |
0.2 |
88 |
226 |
ל-100 גרם פסטרמה |
167 |
26.5 |
3.4 |
0.5 |
220 |
565 |
* הערכים התזונתיים מעוגלים
חברת מלח הארץ הינה היצרנית העיקרית של המלח בישראל מאז 1922. בשנים האחרונות מפתחת החברה מלחים פונקציונאליים לשוק המקומי ולייצוא ומובילה מהלך רחב היקף לעידוד תעשיית המזון בישראל להשתמש במלח מופחת נתרן בתהליך הייצור. מלח הארץ 50% מכמות הנתרן מומלץ ולכל מי שמבקשים לשמור על בריאותם ולהקפיד על תזונה בריאה ומאוזנת – כאורח חיים. ובייחוד לסובלים מלחץ דם גבוה
לעמוד "מלח הארץ" בפייסבוק – https://www.facebook.com/israelsalt/?fref=ts ו
לאתר החברה: http://www.salt.co.il