צילום – אייל קרן
פסטה "פוסילי" מקמח דורום מלא.
חברת "תבואות" מציעה מתכון טעים ביותר עם פסטה "פוסילי" מקמח דורום מלא: סלט פסטה קיצי ורענן עם עגבניות שרי, בזיליקום ופרמז'ן
חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים, טבעיים ואיכותיים, מציעה ליהנות מסלט פסטה קיצי ונהדר מ"פוסילי" מקמח דורום מלא, עגבניות שרי, בזיליקום ופרמז'ן.
"פוסילי פסטה מקמח דורום מלא אורגני", היא פסטה איכותית מאיטליה, המכילה אך ורק קמח סמולינה מחיטת דורום אורגנית מלאה ומים, ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים.
קמח מלא נעשה על ידי טחינת כל גרעין החיטה וכידוע, מרבית הסיבים התזונתיים, הוויטמינים והמינרלים נמצאים בקליפה ובנבט הגרעין. בהשוואה לפחמימות אחרות, האינדקס הגליקמי של פסטה נמוך (כלומר, היא מתעכלת לאט ומספקת אנרגיה לזמן ארוך) ופסטה מחיטה מלאה – משביעה אף יותר מפסטה רגילה. היא אף משביעה לזמן ארוך יותר אם מכינים אותה "אל דנטה". יתרון נוסף: היא מכילה ויטמינים (E ו-B), נוגדי חימצון, חלבון, חומצות שומן ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום וסליום.
הפסטה כשרה פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת ארגון STAR-K.
מחיר: 8.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.
להשיג: ברשתות השיווק, בתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
פרטים buxpho: www.tvuot.co.il
"תבואות" מציעה מתכון לסלט פסטה קיצי של פוסילי עם עגבניות שרי, בזיליקום ופרמז'ן
חומרים:
1 חבילה של פוסילי מקמח דורום מלא אורגני של "תבואות" (500 גרם)
50 גרם שבבים של גבינת פרמז'ן איכותית
צרור עלי בזיליקום
15-20 עגבניות שרי (תלוי בגודל), חצויות
לרוטב:
3/4 כוס שמן זית כתית
1 כף חרדל פשוט (לא גרגרים)
1 כפית רוטב בלסמי
מעט מלח
2-4 כפיות מייפל אמיתי (תלוי במידת המתיקות שרוצים)
** להכניס את כל המרכיבים לצנצנת עם מכסה, ולנער היטב.
אופן ההכנה:
- להכין את הפסטה לפי ההוראות. לסנן, לשטוף ולצנן
- בקערה מתאימה, לערבב את הפוסילי עם עגבניות השרי. לקרוע עלים של בזיליקום (אם העלים קטנים, אין צורך) ולפזר מעל
- לצקת את הרוטב (אחרי ניעור) ולערבב. לפזר מעל שבבי פרמז'ן