כותרות אחרונות
Search

חדש בנמל תל אביב "1040"גינת בירה בווארית אותנטית של מותג הבירה "ויינשטפן"

גינת בירה בווארית אותנטית של מותג הבירה ויינשטפן & 1516 WEIHENSTEPHANER

בישול היסטורי חגיגי במהדורה מוגבלת לציון 500 שנה ל-"חוק טוהר הבירה" בלעדי לאורחי 1040 ובמחיר מיוחד

 "1040" ביר גארטן בווארי אותנטי של מותג הבירה "ויינשטפן" נפתח בנמל תל אביב  לרגל אוקטוברפסט תחת כיפת השמיים בלב המרחבים הירוקים של הנמל.

גינת הבירה הבווארית "1040" ממוקמת בביתן 16 בכניסה הצפונית לנמל תל אביב מכיוון חניון רידינג ממש בהמשך ובסמוך לגשר המנעולים.

1040-1

צילום: יח"צ

השילוב של מרחבי הדשא, משבי הרוח הנעימים מהים, העיצוב האותנטי, ומגוון  מרתק של וריאנטים של המותג ויינשטפן יוצרים חוויה ייחודית,  בגובה העיניים,  של בירה מעולה הנמזגת  סביב שולחנות ארוכים עם אוכל משובח. מי שמגיע למקום חש מיד בתחושת שייכות, שותופות ושמחת הביחד של אוהבי בירה ממש כמו בגינות בירה בעולם כולו.

1040 הוא פרי שיתוף פעולה של  מותג ויינשטפן ורוברט סגל רוני לוי ואבי רפופורט –מבעלי ה Molly Blooms מיוזמי תרבות הפאבים בישראל.

רקע להקמת גינות הבירה:

במאה ה 19 בושלה הבירה בדודי ענק על להבות אש חשופות. אלא שלרוע המזל בחודשי הקיץ החמים פעם אחר פעם יצאה האש מכלל שליטה ושריפות ענק הפכו לשגרת החיים בעיר מינכן.

בעקבות מציאות בלתי נסבלת של שריפות ענק חוזרות ונשנות  הוציא  הדוכס צו האוסר על בישול בירה בימי הקיץ החמים בין אפריל לספטמבר.

1040-2

צילום: יח"צ

בעלי המבשלות נקלעו למצב בעייתי, כי בחודשי הקיץ נרשמו ביקושי שיא שהיוו את הנתח המשמעותי במכירות השנתיות שלהם.

באותה העת לא היו מקררים, וטרם התגלה תהליך הפיסטור.

בעקבות האיסור, וכדי לעמוד בדרישה ההולכת וגוברת לבירה בחודשי הקיץ, החלו בעלי מבשלות  הבירה, לבשל את הבירה בחודשי החורף ואחסנו אותה במרתפי ענק קרירים בעומק 8 מטר מתחת לפני האדמה.

 בנוסף, כדי להצל על האדמה שמעל המרתפים מפני השמש הקופחת, הם שתלו האחסון עצי ערמונים.

השילוב של בירה זמינה באזור מוצל ונעים בחיק הטבע משך אל המקום אוהבי בירה רבים, ובעלי המבשלות שהבינו את  הפוטנציאל הכלכלי הגדול שגם חסך מהם הוצאות שינוע הציבו לטובת המבקרים שולחנות עץ ארוכים  וכך למעשה נוצרו גינות הבירה הראשונות בעולם.

מאז, התפתחו גינות הבירה ברחבי העולם כולו והן מושכות אליהם אוהבי בירה הנהנים מבירה איכותית , מתחושת שייכות, שיתופיות, מוסיקה טובה ואחוות אדם לאדם גם בין זרים מוחלטים.

1040-3

צילום: תמר מצאפי

אז מה בתפריט?

ב1040 תמצאו שבעה  ווריאנטים מעולים של בירה וינשטפן  ואוכל בווארי מסורתי. לטובת ספורטאים, נהגים ומשפחות עם ילדים ניתן לרכוש במקום בירת חיטה מעולה ללא אלכוהול. אפשר גם לקחת לדרך בקיוסק הבירה המיוחד שלהם.

ב1040  ניתן למצוא מנות המלוות את הבירה בהן: פלטת שרקוטרי, נקניקיות, קדרת בשר, המבורגר, פלטת גבינות ועוד…

הנקניקיות הן של השרקוטרי אלן טלמור.

הווריאנטים של ויינשטפן:

HEFEWEISSBIER

% 5.4 אלכוהול

בירת חיטה לא מסוננת, קלילה ומרעננת, בעלת ארומה ייחודית וטעם מעודן. מקור צבעה הזהוב-בהיר הינו מלתתי החיטה המעודנים .

הבירה מעוננת , טבעית, מרווה, עם כתר קצף גבוה במיוחד.

מעולה כליווי למנת הרינג או לשניצל 1040.

DUNKEL

5.3%  אלכוהול

 בירה חיטה לא מסוננת בגוון ענברי חושני. מאופיינת בשפע טעמים מאוזנים ועוצמתיים עם נגיעות ציפורן.

ויינשטפן דונקל מבושלת בתהליך של תסיסה עילית ונמזגת בטמפרטורה של 6-8 מעלות

מלווה מושלמת למנת פטה הכבדים או להמבורגר .

VITUS

7.7%  אלכוהול

בירת חיטה לא  מסוננת המעוטרת ביותר בעולם.

לבירה גוון זהוב מרהיב וטעם מודגש ונוכח.

ארומות של בננה ואגוזים ופירות טרופיים.

מעולה כליווי לנקניקיות הווילוורסט או לצד פלטת הגבינות.

1040

צילום: תמר מצאפי

KORBINIAN

7.4%  אלכוהול

ויינשטפן קורביניאן הינה בירה Double-bock בעלת גוף שופע, גוון ענברי עמוק וראש כתר מרהיב וסמיך.

טעמה העשיר נובע מאיזון מדויק של ארומות מענגות של שזיפים תאנים, טופי , אגוזים ושוקולד.

מלווה מושלמת לנקניקיית 1040 ומנת נזיד הבשר בבירה.

ORIGINAL HELLES

 5.1%אלכוהול

בירת לאגר בסגנון גרמני מסורתי, מסוננת, בעלת צבע זהוב, ראש קצף עשיר וגוף מלא. מאופיינת בארומות כשותיות מרעננות.

מעולה כליווי למנת אסקלופ העוף ולצד הפרצעל המסורתי.

ALCOHOL FREE

ללא אלכוהול לטובת נהגים תורנים ומשפחות.

בירת חיטה לא מסוננת וללא אלכוהול, מרעננת ומלאת גוף, עם ארומות מובהקות של חיטה  ציפורן ודבש.

מתאימה מאד למנות קיציות ולסורבט פירות.

FESTBIER

 5.8% אלכוהול

בירת לאגר חגיגית המבושלת אחת לשנה לרגל אירועים חגיגיים.

לפסטביר גוף שופע ומגוון עשיר ונדיב של ארומות וטעמים.

מלווה מעולה ללביבות הקרטופל ולכריכי  העוף או הגבינה.

1040-6

בנוסף, בלעדי ל 1040  המבשלה הוותיקה בגרמניה ( ובעולם כולו), בבישול היסטורי חגיגי במהדורה מוגבלת לציון  חגיגות ה-500 שנה ל-"חוק טוהר הבירה" של WEIHENSTEPHANER 1516 בלעדי ל  1040 ובמחיר חגיגי 24 ₪ בלבד ל 1/3

קצת היסטוריה

עוד מראשיתה של המהפכה החקלאית (10000 BC) הדגנים שימשו כמרכיב בסיסי בתזונה היומיומית והשתמשו בהם בעיקר כדי לייצר שני מצרכי יסוד: לחם ובירה.

הביקוש הגבוה לשני המוצרים הוביל לאורך השנים "למאבקים" שרק הלכו והחריפו בין האופים למבשלי הבירה. במרכז המאבק:  חלוקת המשאבים של דגנים מסוג חיטה, שיפון ושעורה.

מבשלות שלא הצליחו להשיג דגנים איכותיים נהגו לייצר את הבירה שלהם ממרכיבים נחותים ולתבל אותה בכל מיני שורשים, פטריות ותבלינים נוספים שבמקרים מסוימים אף הזיקו לבריאות.

ב 1516 החליט הדוכס להתערב וחוקק את "חוק טוהר הבירה" בו הוגדר לראשונה על פי חוק  עם אילו חומרי גלם מותר לייצר בירה.  תחילה במדינת בוואריה ובהמשך בגרמניה כולה ואלו חומרי הגלם שהיו מותרים:

  1. דגנים- לתת של שעורה בלבד לייצור של בירות לאגר, ואילו במקרה של בירות אייל החוק קצת התגמש ואישר שימוש בחיטה ומעט דגנים נוספים.

  2. מים

  3. כשות

  4. שמרים- (כשגילו את השמרים)

"חוק טוהר הבירה " מהווה מדד לסטנדרט איכות "גרמני" לא מתפשר בכל הקשור לבירה גרמנית. סטנדרט זה אומץ גם ע"י מבשלות נוספות בעולם.

צילום: דנה ברק

צילום: דנה ברק

המוצר ויינשטפן 1516 הוא תוצאה של בישול ייחודי המשחזר באופן מלא ואותנטי  את  המתכון המקורי של ויינשטפן כפי שבושלה לפי חוקי טוהר הבירה משנת 1516

ויינשטפן 1516 היא הזדמנות מצוינת לחוות סגנון של בירה לאגר שכמעט ולא קיים היום  שנקרא KELLERBIER, או בתרגום חופשי "בירת מרתפים". השם נגזר  כאמור מהעובדה כי בסגנון זה נהגו לבשל לשלהי האביב (סביב חודש מרץ) במטרה לספק בירה לאורך כל ימי הקיץ החמים. (LAGER בגרמנית זה מחסן)

לבירה ויינשטפן 1516 גוון ענברי, עשיר בטעמי קרמל ומאלט , ארומה פרחונית נעימה וסיומת מרירה מאזנת וטובה המגיעה מזני כשות אצילית הגדלה בשדות כשות 80 ק"מ צפונית למבשלה.

ה-1516 היא ללא ספק  טעימה היסטורית מרתקת  שכל חובב בירה ירצה לחוות והיא הולמת מנות בוואריות קלאסיות כמו נקניקים ונקניקיות, נתחי בשר עסיסיים או גבינות דוגמת ברי אגוזים או גאודה .

שעות פעילות: 1040 ויינשטפן  ביתן 16 נמל תל אביב

 ימים א-ה 17:00 עד אחרון הלקוחות.  ימים ו,ש מהשעה 12:00 עד אחרון הלקוחות.