חדש על המדף – "אחלה" – חומוס ללא תוספת שמן ויותר טחינה גולמית
שינוי מתכון בארבעים מוצרי חומוס אחלה של קבוצת שטראוס, המובילה את שוק הסלטים, מביא את הקטגוריה הכי קרוב לחומוס אמיתי.
קבוצת שטראוס הובילה מהלך של הוצאת השמן המוסף והוספת טחינה גולמית ממוצרי "חומוס אחלה" ומקור השומן בחומוס אחלה הוא עכשיו מהטחינה הגולמית בלבד.
יפתח עצמון, מנכ"ל חטיבת מזון טרי: "כמובילי שוק הסלטים הארוזים, תפקידנו לעשות כל שביכולתנו להגיש מוצרים עם הרכיבים הטובים ביותר והאיכותיים ביותר בלי להתפשר על הטעם. במסגרת המהלך שינינו מתכון ל-40 מוצרים. כמו בכל מתכון חומוס, השמן המוסף פשוט לא צריך להיות. זה מתחיל בחומרי הגלם דרך תהליך הבישול ומסתיים בהחלטה להוציא את כל השמן המוסף. במסגרת המהלך הפחתנו 25% שומן והפחתנו את כמות המלח. אנחנו גאים במוצר ובטעם שלו"
המהלך של אחלה מתחיל בחומרי הגלם. כל גרגרי החומוס גודלו פה בארץ וצוות החומוסולוגים של המותג אחלה פיתחו חומוס ללא תוספת שמן, עם יותר טחינה ותוך שמירה על הטעם הייחודי. במפעל של אחלה בכרמיאל, משרים את החומוס במים, מבשלים ומוסיפים הרבה טחינה. ככה עושים חומוס.
יניב גור אריה השף של אחלה: "אנחנו עובדים בשטראוס בחומוסייה הכי גדולה בעולם. המהלך של אחלה מתחיל בחומרי הגלם. אנחנו קונים רק חומוס ישראלי, ובוחרים את הטחינה הגולמית הכי איכותית, החקלאים שלנו יחד עם האגרונומים עושים מאמצים אדירים כדי שנקבל את חומר גלם הטוב ביותר.
חומוס אחלה מכיל 63% חומוס מבושל, 17% טחינה גולמית, מים, תבלינים ומלח לימון בדיוק כמו בחומוסיה. לשמירה על בטיחות המוצר אנחנו מוסיפים ממש מעט חומר משמר (0.15%). ללא תוספת שמן, עם יותר טחינה ותוך שמירה על הטעם הייחודי".
כמה עובדות שלא ידעתם על חומוס:
-
בשנת 2007 הופחת השומן בחומוס מ 28% ל 16% ובמהלך הנוכחי ל- 10.9% .
-
בשנת 2010 הם עברו משמן סויה לשמן קנולה.
-
בשנת 2016 הושק חומוס אחלה 9% שומן – ללא תוספת שמן ומקור השומן מהטחינה הגולמית.
-
חומוס, אם בושל נכון הוא לא מכביד על הבטן. אפשר גם להוסיף מעט סודה לשתייה גם בבית.