כותרות אחרונות
Search

חוגגים את השנה האזרחית החדשה במסעדת "שותא" הגרוזינית בקיבוץ שמרת

חגיגת פתיחת השנה האזרחית במסעדת "שותא" הגרוזינית האותנטית בקיבוץ שמרת 

בסביבה פסטורלית גלילית וייחודית, בקיבוץ שמרת הסמוך לעיר עכו, זורמים אל שותא מכל אזור הצפון בליינים צעירים ומבוגרים, תיירים וחובבי קולינריה ויין. הצבעים החמים והמוזיקה המהפנטת, פיוז'ן של צלילים צועניים ובלקניים, יוצרים חגיגה עולמית של קולות המשתלבים בנוף הפתוח. הטעמים המופלאים ישרו אליכם תחושה של סחרור מפסגות הקווקז, בלי לזוז מציון.

 

מסורת חגיגת הסילבסטר נשמרת גם השנה ואנו מציעים לאורחינו ערב לא שגרתי ובלתי נשכח.

לטובת הערב הורכב עבורנו תפריט ארוחת FIX PRICE  שיפתח את הערב.

תפריט מסורתי, מוקפד ומרגש החל מראשונות, עיקריות וקינוחים שיוכנו במיוחד לרגל הערב והכול כיד המלך.

גם שתייה קלה, יינות, וודקה יוגשו ושמפניה בחצות בסמוך לנשיקה שלה כולם מחכים עם אהוביהם.

הערב נפתח בארוחת ערב כיד המלך ומשם הקצב ילך ויעלה עם מוסיקה ואווירה שוברת שגרה השמורה ל"שותא".

צילום: יפית בשבקין

  • קבלת פנים החל מהשעה 20:00.

  • תפריט ה FIX PRICE הינו 250 ₪ לאדם

  • תשלום עד כ-3 ימים ממועד האירוע

  • המחיר כולל שרות

  • מומלץ להזמין מקומות מראש.

    השמחה היא פשוטה, אך רבת משמעויות. אתם מוזמנים לשתף את הפרשנות שלכם לחוויה ולהתחבר לעצמכם מחדש, רק הקפידו לעשות זאת תמיד, אבל תמיד, כשהכוס בידכם מלאה.

גאומרג'וס! (לחיים)

"שותא" – לא רק חצ'אפורי

צילום: יפית בשבקין

FIX MENU לערב השנה החדשה כולל: קבלת פנים החל מהשעה 20:00

 (250 ₪ לאדם כולל שרות)

New Year's eve manu

  • המנות יוגשו למרכזי שולחן בשולחן אבירים שיעוצב באווירת החג

שתייה

  • שתייה קלה

  • יין הבית אדום/לבן

  • וודקה

  • שמפניה בחצות

  • לחם גאורגי "לאווש" ומטבלי הבית

מרכזי שולחן

  • באדריג'אני – חציל קלוי בממרח אגוזים ועשבי תיבול

  • סוקו – פטריות מוקפצות בשמן זית, שום ופטרוזיליה על פולנטה

  • איספנחי – כדורי תרד טריים, אגוזים וירק

  • סלטה – סלט ירקות חי בסגנון גיאורגי

  • חינקאלי בשר – כיסוני בשר בקר מסורתיים

  • פטה כבד – בפירות יער וטוסטונים

עיקריות

  • פילה סלמון בעישון עצמי

  • פרגית צלויה ברוטב רימונים עטוף בלאווש מוגש עם שעועית ירוקה מוקפצת בבצל וגמבה

  • רוסתאוולי – אנטריקוט על הגריל, פלפל שחור גרוס גס ופתוח אדמה אפוי בתנור

 

 

על מסעדת "שותא"

מסעדה גרוזינית אותנטית שנולדה מאהבה

אי שם לפני שנים רבות בגרוזיה, גאורגיה של היום, הרחוקה נולדו לאה ובלה בשני חבלי ארץ שונים ולא הכירו אחת את השנייה.

 

לאה גדלה בבית ליברלי ובו שפע של תרבות, מוסיקה, אוכל ומעל הכול בלטה מאוד בחיי חברה ענפים ובגיל 11 עלתה לישראל והתגוררה בנהריה. מאז ומעולם הייתה אדם חברתי מאוד הדואגת להווי ולחיבור בין כולם ועל כן הייתה מודל לחיקוי.

 

בלה גדלה בבית דומה אך עלתה לישראל בגיל 5 והתגוררה באשדוד. אף שעזבה את גרוזיה בגיל מוקדם כל כך, לנצח חרטה במוחה זיכרונות ילדות חזקים ורבים מהם קשורים למטבח הגרוזיני שם שהתה שעות והתבוננה רבות באמה ובסבתה אשר היו מבשלות מאכלים טעימים עד כדי דמעות.

 

הטכניקות המיוחדות של שימור החומרי הגלם והמזון הטריים, ההקפדה על בישול מאוזן, בריא וללא תבלינים על פי מיטב המסורת הגרוזינית נטמעו בה ודאגה ללמוד הכול רק מלהביט ממנות ראשונות, דרך עיקריות ועד קינוחים מתוקים ומיוחדים ואפילו את האלכוהול הגרוזיני כדוגמת הג'אג'א והערק המסורתיים.

 

בחייהן הבוגרים, בחרו כל אחת בתחומי מקצוע שונים רחוק מעולם הקולינריה.

 

הן נפגשו לראשונה בשנת 2005 בערב חברים אליו הוזמנו השתיים ושם נוצר הקליק והחלה החברות האמיצה שהלכה והתהדקה לאורך השנים.

 

איכשהו, אצל לאה ובלה בער הצורך להקים מקום בו יוכלו לארח ולבשל כמו שרק שתיהן יודעות  וכך נולדה "שותא".

 

כמו שכבר הבנתם, לאה מארחת את הסועדים במסעדה ממש כמו בבית שלה ואילו בלה אמונה על הצד הקולינרי ממש כמו במטבח שלה.

 

"שותא" תוקפת מיד את כל החושים – הריחות, הצלילים, הצבעים והחברים מחייכים מכל עבר ומבטיחים לכם חוויה בלתי נשכחת. יצאתם לבילוי, ופתאום הפכתם למשפחה אחת גדולה ממש כמו בסלון ביתן של לאה ובלה.

אם יש משהו שמאפיין את הגרוזינים הוא הנהנתנות. החוק היחידי הוא שאין גבולות, ובעצם אין חוקים. השפע כבר קיים – השאלה היא איך תתענגו ממנו. המיתולוגיה הגיאורגית מספרת שבזמן שאלוהים חילק את המדינות, הגרוזינים היו עסוקים בשתייה ובאכילה, כמעין חגיגה גדולה לכבודו. כשהגרוזינים גילו שלא נותרה להם מדינה, אלוהים העניק לעם השמח חלקה קסומה, חלקת אלוהים ששמר לעצמו. השמחה היא תכונה נשגבת, ולראייה (לפחות על-פי הגרוזינים) אפילו מהשמיים מקבלים עליה נקודות זכות.

בסביבה פסטורלית גלילית וייחודית, בקיבוץ שמרת הסמוך לעיר עכו, זורמים אל שותא מכל אזור הצפון בליינים צעירים ומבוגרים, תיירים וחובבי קולינריה ויין. הצבעים החמים והמוזיקה המהפנטת, פיוז'ן של צלילים צועניים ובלקניים, יוצרים חגיגה עולמית של קולות המשתלבים בנוף הפתוח. הטעמים המופלאים ישרו אליכם תחושה של סחרור מפסגות הקווקז, בלי לזוז מציון.

השמחה היא פשוטה, אך רבת משמעויות. אתם מוזמנים לשתף את הפרשנות שלכם לחוויה ולהתחבר לעצמכם מחדש, רק הקפידו לעשות זאת תמיד, אבל תמיד, כשהכוס בידכם מלאה.

 

גאומרג'וס! (לחיים)

במסעדת שותא ניתן לערוך אירועים עד 80 איש ולהזמין שירותי קייטרינג בבית הלקוח. כמו כן, באפשרותכם להזמין TAKE AWAY ולהגיע לאסוף את המנות במהלך שעות הפעילות.

 

שותא, קיבוץ שמרת (כביש עכו נהריה)

04-8219208 | www.shota.rest.co.il

שותא – לא רק חצ'אפורי