כותרות אחרונות
Search

"חוות תקוע" מחממת לכם את החורף עם "לקט פטריות למרק" להכנת מרקים ותבשילים מעולים

"חוות תקוע", המתמחה בגידול ושיווק פטריות וירקות מיוחדים, משווקת לחורף "לקט פטריות למרק", – תערובת של 3 סוגי פטריות מיובשות – פטריות שי-טאקי, פטריות יער ופטריות שמפיניון, המשתלבות נהדר ומתאימות להכנת מגוון מטעמים חורפיים נהדרים – מרקים, תבשילים, רטבים ועוד.

הפטריות מוצעות באריזה נוחה לשימוש שעל גביה גם המלצה למתכון נהדר למרק פטריות בנוסח תאילנדי.

tkoa 1

הנטורופתית טל בן דוד, יועצת ל"חוות תקוע", מציינת כי לפטריות השונות המוצעות במארז  ערך תזונתי רב. הן עשירות בבטא גלוקן הנמצא כמחזק את המערכת החיסונית, עשירות בסיבים תזונתיים המסייעים לעיכול, מהוות מקור מצוין לחלבון, וכן עשירות במינרליים רבים, בהם – ברזל, אשלגן, סידן, אבץ, מגנזיום ועוד. בנוסף, הן דלות בקלוריות ומעניקות טעם רב וייחודי במאכלים השונים. יתר על כן, לכל אחת מהפטריות סגולות בריאותיות ייחודיות לה, כך שהשילוב של הסוגים השונים במארז מקנה בנוסף לטעם העשיר גם מכלול של יתרונות בריאותיים, כגון – חיזוק מערכת החיסון, הורדת רמות השומנים בדם, איזון לחץ דם ועוד. יש לציין כי הפטריות המיובשות שומרות על ערכן התזונתי במהלך הייבוש.

tkoa 2

הוראות שימוש:

לפני השימוש יש להשרות את הפטריות במים רותחים במשך 30 דקות. מי ההשריה מכילים טעם רב ומומלץ להשתמש בהם בהכנת רטבים, מרקים ותבשילי קדירה.

כשרות – רבנות גוש עציון.

מחיר:  14.90 ש"ח  (אריזה של 25 גרם).

להשיג ברשתות השיווק.

הצעה למתכון: מרק פטריות מופלא (חלבי)

מעדן מחמם וארומטי ליום חורף קר .

מצרכים:

  • 1 יח' לקט פטריות למרק של חוות תקוע

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • 25 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1 בצל קצוץ או 6 בצלצלי שאלוט, פרוסים

  • 50 גרם חמאה או 4 כפות שמן זית

  • 4 כפות קמח

  • 10 כוסות מים רותחים

  • 3 כפות אבקת מרק בטעם עוף (או 2 כפיות רוטב סויה וכפית אחת יין אדום)

  • 1/2 1 כוסות חלב/ מיכל שמנת מתוקה

הכנה:

מטגנים את השום, את הבצל ואת הסלרי בחמאה או בשמן זית, על אש בינונית למשך 6-8 דקות.

מוסיפים את הפטריות (אחרי השרייה) ומקפיצים במשך 2 דקות. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב במשך עוד 2 דקות.

מוסיפים את המים הרותחים, את אבקת המרק (או רוטב סויה + יין אדום), מלח ופלפל ומבשלים למשך 30 דקות על אש קטנה.

מוסיפים את החלב, ואם רוצים להעשיר יותר אז מוסיפים שמנת מתוקה בלי להרתיח.

מגישים חם ושיהיה בתאבון.