כותרות אחרונות
Search

יקב אמפורה השיק יינות חדשים לקראת חגי תשרי, ראש השנה !

התמונה נלקחה מאתר האינטרנט של יקב "אמפורה"

יקב אמפורה השיק יינות חדשים לקראת חגי תשרי, ראש השנה והחורף

∨ סמיון 2017

∨ מד רד 2015

∨ ברברה 2015

∨ קברנה פרנק 2013

שעות פתיחה מרכז המבקרים

א’-ד’ – 10:00-16:00 | ה’ – 10:00-23:00 | שישי ושבת – 11:00-17:00

צילומים: גילי קידר

 

על היינות החדשים:

 

דף יינן – מדרד 2015

פרטים בסיסיים:

שנת בציר: 2015

הרכב: סירה | קברנה סובניון

מוצא הכרמים:

  • צפון רמה"ג (כ-840 מטרים מעל פני הים)

  • גליל עליון (כ-700 מטרים מעל פני הים)

פרטים אנולוגיים:

תסיסה: זני הענבים תססו במיכלים נפרדים ואוחדו לאחר השבחה בחביות
השבחה: כ-12 חודשים בחביות עץ אלון מנפחים שונים
חביות: עץ אלון צרפתי בנפח של 225, 300 ו-500 ליטרשהייה בבקבוק: 6 חודשים לאחר הבקבוק.

נתונים כימיים:

תכולת אלכוהול (%/לנפח): 15

חומצה כללית T.A: 5.5

חומציות pH: 3.76

ערך קלורי (קק"ל/100 ליטר): 91

תיאור:

מד-רד 2015 מהווה את שער הכניסה לעולם היינות האדומים של יקב אמפורה.  כבר בנגיעה הראשונה ניתן להבחין כי מדובר ביין בעל ארומות מתפרצות וחדות – פלפל שחור, מנטה, סיגליות ומגוון רחב של תבלינים חמים האופיניים לאיזור הגידול הצפוני ולשימוש הייחודי של היקב במגוון חביות. עם השהייה בכוס מתגלה עושר וניחוח פרי שחור, פטל ואוכמניות ורמז לליקריציה. בחיך תחושה רעננה ונעימה עוטפת את חלל הפה בנגיעות של טאנינים רכים ומובילה לסיומת  חמצמצה ומאוזנת . 

טמפ' הגשה ממולצת: 16-20 מעלות.

פוטנציאל ישון: 4-6 שנים

———————————————————————————

 

דף יינן – סמיון 2017

פרטים בסיסיים:

שנת בציר: 2017

הרכב: סמיון

מוצא הכרמים:

  • גליל עליון כ- 700 מטר מעל פני הים

פרטים אנולוגיים:

תסיסה: במיכלי נירוסטה
חביות: תסיסה חלקית בחביות עץ אלון צרפתי

שהייה בבקבוק: חצי שנה בבקבוק

נתונים כימיים:

תכולת אלכוהול (%/לנפח): 12.3

חומצה כללית T.A: 6.3

חומציות pH: 3.35

ערך קלורי (קק"ל/100 ליטר): 69

תיאור:

בסגנון בורדו, הסמיון לרוב ילווה את הסוביניון בלאן או ישמש ליין מתוק. יין לבן יבש זה מאופיין בפרחוניות וחמיצות גבוהה בגוף קל עד בינוני.  באף מתקבלים רמז לחרציות  או פרחים צהובים ומעט צוף.  את אותה ארומה ניתן להמשיך לחוות בחיך יחד עם לימוניות ותפוח ירוק רעננים ומרירות של אגוזי מלך ותזכורת עדינה לדבש.  בגלל איזור הגידול הגלילי ממנו היין מגיע המאופיין בגיר ניתן לחוש במינרליות פציחה.  כל אלו הופכים את היין הזה לבעל מורכבות ,ואידיאלי ללווי מאכלי ים למיניהם.

 

טמפ' הגשה ממולצת: 6-10 מעלות. יין לבן זה הוא חלק מסדרת ריטון של יקב אמפורה. בסדרה זו אנחנו חוגגים ונותנים ביטוי לזנים השונים מהאזור.

 

 

——————————————————————————–

 

דף יינן  קברנה פרנק 2013

פרטים בסיסיים:

שנת בציר: 2013

הרכב: קברנה פרנק

מוצא הכרמים:

 צפון הגולן כ-840 מטר מעל פני הים

פרטים אנולוגיים:

תסיסה: הענבים תססו במיכל קטן ומקורר היטב לשליטה מירבית בתהליך.

השבחה: 24 חודשים

חביות: שנתיים בחביות עץ אלון צרפתיות. גדלים עיקריים: 500 ו300 ליטר

שהייה בבקבוק: שנה לאחר הביקבוק

נתונים כימיים:

תכולת אלכוהול )%/לנפח(: 16
5.7 :T.A כללית חומצה
3.6 :pH חומציות
ערך קלורי )קק"ל/100 ליטר(: 94

תיאור:
יין אדום זה הוא חלק מסידרת ריטון של יקב אמפורה. בסידרה זו אנחנו חוגגים ונותנים ביטוי לזנים השונים מאזור בורדו. קברנה הפרנק ידוע כזן המטבל את הזנים הנוספים של האזור, כמו קברנה סוביניון ומרלו. יין איכותי ומורכב. חתימתו של הזן מופיעה כבר במפגש הראשון עם האף. עשבוניות ופלפל ירוק על גוניו כל אלו מוצפים ברמזי המנטה וסיגליות. לגימה מגלה לנו פריות כהים, פטל, אוכמניות ושזיפים אפויום. טעם של קליה ווניל עדינים. ליין סיומת ארוכה מאוד אותה מלווה טעם השוקולד.

טמפ' הגשה ממולצת: 20-16 מעלות.
יין זה בעל פוטנציאל של 12-8 שנים

 

 

 

—————————————————————————–

 

דף יינן –ברברה 2015

פרטים בסיסיים:

שנת בציר: 2015

הרכב: ברברה

מוצא הכרמים:

רמת הגולן כ-700 מטר מעל פני הים

פרטים אנולוגיים:

תסיסה: קלאסית אדומה
השבחה: כ-22 חודשים בחביות עץ אלון מנפחים שונים
חביות: עץ אלון צרפתי בנפח של 225, 300 ו-500 ליטר
שהייה בבקבוק: שנה

נתונים כימיים:

תכולת אלכוהול (%/לנפח): 15

חומצה כללית T.A: 6.8

חומציות pH: 3.2

ערך קלורי (קק"ל/100 ליטר): 91

תיאור:

בחירת היינן הוא יין שכל שנה מושק כביטוי של מצוינות בין אם של בלנד ,  זן או אפילו חבית יחידה שמציעה יחוד  ושהיינן מוצא לנכון לתת לו ביטוי.

הברברה מצוייה בצפון מערב איטליה, במחוזותינו היין הוא נדיר.

יין אדום יבש ומורכב זה  מגיע מכרמי היקב הגדלים בגולן . כבר בצבעו הוא נותן מופע מקומי עז.  באף מתקבלת ארומה חזקה של פרי בשל, דובדבני אמרנה וחמוציות יחד עם פטל. ובאופן מפתיע רמז עדין למנגו. המעבר הוא ישיר לחיך ממשיך עם עפיצות רכה וחומציות  טובה מאוד שנותנים ליין טקסטורה של משי.  ליין טיבול עדין של קליה, טבק ושוקולד מריר ובעל סיומת ארוכה ומעט מפולפלת.

טמפ' הגשה ממולצת: 16-20 מעלות.

יין זה בעל פוטנציאל של 5-8 שנים

——————————————————————————-

על יקב אמפורה

יקב אמפורה הוקם בשנת 2000 על ידי גיא רילוב והיינן גיל שצברג. ייצור היין נעשה בתחילה בסככה בחוות מקורה, ולפני מספר שנים עבר למבנה אבן מרשים ומרווח שהוקם באזור הכניסה לחווה. בבניין החדש והיפהפה נמצאים אזור הייצור של היין וכן מרכז המבקרים מאיר העיניים של היקב.

 

בשנת 2008, בשיתוף עם גיא רילוב, רכשה את היקב משפחת דובוב. נופי הבראשית בהם שוכן היקב הילכו עליהם קסם והשתלבו באופן מושלם עם אהבתם לארץ וליין.

 

מאז, הוטמע ביקב תהליך התחדשות ושיפור מתמיד. כרמי איכות ניטעו באזורים ייחודיים בארץ, ידע וטכנולוגיות עילית שולבו בתהליכי הייצור של היין, ומעל הכול – נבנה צוות מקצועי ומנוסה, בראשותו של היינן ד”ר ארקדי פפיקיאן.

 

ב-2016 ד”ר יובל סמואל נכנס כשותף פעיל ביקב ומאז משמש כמנכ”ל החדש של היקב. ד”ר סמואל הוא בעל רשת המרפאות הווטרינריות אשר נושאת את שמו. בשנים האחרונות הרחיב את עסקיו לתחום הנדל”ן, הייעוץ העסקי ועתה הוא נכנס לענף היין.

 

היקב והחווה הם מחלוצי השימוש בתהליכים אקולוגיים המיושמים כיום בייצור היין ומעורבותם במהלכים לחיסכון באנרגיה והקטנת הזיהום הסביבתי תגדל בעתיד. כל זאת הם עושים מבלי להתפשר על ערכי האיכות העילית  מערכת אנרגיה סולארית מספקת את מרבית צריכת החשמל של היקב (למעט בתקופת השיא, בעת הבציר). למערכת הסולארית תתווסף בעתיד גם מערכת קירור אקולוגית, המבוססת על הפרשי הטמפרטורה בין פני הקרקע לעומק של כמאה מטר. מהלך זה צפוי לחסוך כ- 50% מצריכת האנרגיה הנדרשת כיום למערכות הקירור של היקב  מערכת המים ביקב מבוססת על שיטת טיהור מים הנקראת “אגן ירוק”. מי השופכין של בית הבד והיקב עוברים טיהור ביולוגי בעזרת שלוש בריכות צמחים המיועדים לטיהור – צמחי גומא וקנה מסוגים שונים. המים זורמים דרך הבריכות בגרוויטציה ומסתננים עד לקבלת מים נקיים. בנוסף, משמשות הבריכות כמקום קינון ושהייה לציפורים.

 

כתובת: חוות מקורה, כרם מהר"ל