כותרות אחרונות
Search

יקב בנימינה עבר מיתוג מחדש ומשיק, 2 סדרות חדשות ויינות חדשים לרגל שנת 70 למדינת ישראל ולקראת חג הפסח

יקב בנימינה עבר מיתוג מחדש ומשיק, 2 סדרות חדשות ויינות חדשים לרגל שנת 70 למדינת ישראל ולקראת חג הפסח

לקראת חג הפסח ישיק יקב בנימינה שתי סדרות במיתוג חדש, ישראלי המשדר אורך רוח, שורשיות ואיכות. הסדרה החדשה – המושבה, וסדרת טבע המוכרת במיתוג החדש עם יינות חדשים. על המיתוג החדש חתומים מערך השיווק של היקב וסטודיו יותם בצלאל, על היינות חתומים יינני היקב: יפתח פרץ ויונתן שוטס.

 

סדרת המושבה, יקב בנימינה

לרגל שנת ה-70 למדינת ישראל ולציון 95 שנה למושבה בנימינה יצר יקב בנימינה את סדרת יינות המושבה. 

 

מתוך כבוד ואהבה למקום ומתוך אמונה שכל יין נושא בתוכו את טעם רגבי האדמה בה גדלה הגפן, את מגע יד האיכר המלטפת מביאה סדרת יינות המושבה את הטעמים והריחות של המושבה. את הגעגוע לפשטות , את ההרמוניה שבין האדם לטבע, בין אדם לחברו.

 

סדרת יינות המושבה היא סדרה זנית אשר מתחילה בטיפוח קפדני של כרמי היקב, ממשיכה בתהליך משמח של תסיסת הענבים במכלי היקב והתבגרותו במרתפי היין ומשם לבקבוק עדין ומתחשב. 

 

ולבסוף, כשאנו פותחים בקבוק מסדרת יינות המושבה של יקב בנימינה, אנו יכולים, ולו לרגע, לחוות את המושבה הנעטפת כרמים אל מול כתף הכרמל.

צילום: יח"צ

 

בסדרת המושבה החדשה ניתן למצוא את היינות הבאים:

המושבה שרדונה 2017

המושבה שיראז 2017

המושבה מרלו 2017

המושבה גראנש 2017

המושבה גוורצטרמינר 2017

המושבה קברנה סובניון 2017

מחיר: 29 ₪,

מחיר במבצעי פסח: 25 ₪.

 

מושבה  שרדונה 2017

שנת בציר: 2017

סדרה: מושבה

הרכב זנים : 100% שרדונה

אזור גידול:  רכס הרי הגלבוע

אקלים

רכס הגלבוע  גובה 440 מטר מעל לפני הים משקיף על הרי הגלבוע עמק בית שאן מצפון מזרח ויזרעאל מצפון מערב. קרקע  סלעי גיר קשים ורכים טרה רוסה ואדמות כהות

 אקלים : ים תיכוני עם כמות משקעים ממוצעת של 450 מ"מ בשנה, חורפים קרים ורוחות חזקות מנשבות באופן קבוע לאורך כל השנה , הכרם נמצא סמוך לטורבינות הרוח המספקות אנרגיה לישובים בסביבה ,למרות הקרבה לעמק בית שאן  החם, הרוחות יוצרות יובש וקרירות בלילות ,ובתקופת ההבשלה החמה יוצרות מזג אויר קריר התורם להתפתחות הפרי ושמירה על החומציות.

על תהליך הייצור

ענבי השרדונה נבצרו בכרם קיבוץ מירב ובמעלה גלבוע בתחילת חודש אוגוסט 2017 לאחר מכן, כאשר הגיעו  לרמת בשלות אופטימלית ואיזון טוב בהרכב החומצות, הסוכרים והטעמים בענב. החלקה נבצרה בבציר לילי על מנת לשמר סביבה טבעית קרירה עד הגעת הענבים ליקב בשעות הבוקר המוקדמות. הענבים הועברו מיד אל המפריד-ממעך ומשם לסחיטה עדינה לקבלת המיץ החופשי. מיץ הענבים שהתקבל מסחיטה גסה יותר הופרד בשלב זה. המיץ החופשי (Free Run) שהתקבל מן הסחיטה הועבר למיכל שיקוע לשם הצללה, ומשם אל מיכל התסיסה. תסיסת השרדונה נמשכה כשלושה שבועות בטמפרטורה ממוצעת של 15 מעלות .בסיום התסיסה  השרדונה נח על משקעיו במיכלי נירוסטה. בסיום שלב זה נבנה הממסך הסופי, היין עבר תהליכי ייצוב, הצללה וסינון ונשלח למילוי בבקבוקים.

רשמי טעימה

מושבה שרדונה נוצר עם מטרה ברורה לנגד עיניי הייננים: לייצר שרדונה "קליל", טעים ונגיש. יין איכותי ועשוי היטב שיתאים לשתייה כך בפני עצמו או כשידוך נפלא למגוון מנות. זהו שרדונה בעל גוף קל, ארומות רעננות של פרי הדר וחמיצות מאוזנת.

 

מושבה  שרדונה 2017 ישתלב היטב עם מגוון רחב מאד של מאכלים החל ממנות ראשונות קלות כמו מאפי גבינה פריכים, סלטים שונים ומאכלי ים; דרך סושי וסשימי, פסטות שונות ברטבים מבוססי חמאה ושמנת ועד דגים מטוגנים/צלויים בגריל בתיבול חמאה ופטרוזיליה, עוף מטוגן או נקניקיות עסיסיות ברוטב חרדל.

טמפרטורת הגשה מומלצת: 10-12°C

אלכוהול : 12%

****************

מושבה שיראז 2017

שנת בציר: 2017

סדרה: מושבה

הרכב זנים: 100% שיראז

אזור גידול: גלבוע, דרום רמת הגולן

על תהליך הייצור:

ענבי השיראז נבצרו בתחילת חודש ספטמבר2017 כאשר הגיעו  לרמת בשלות אופטימאלית ואיזון טעמים. עם הגעת הענבים ליקב הם הועברו אל המפריד-ממעך ומשם אל מיכל נירוסטה לשם ביצוע תסיסה אלכוהולית ומיצוי מרבי מן הקליפות של חומרי ריח, טעם, צבע וטאנין. היין עבר תסיסה שנייה במיכל – תסיסה מלולקטית, ובסיומה תקופת התבגרות  קצרה במגע עם עץ אלון.

רשמי טעימה

למושבה  שיראז 2017 ביטוי זני נפלא, על מגוון מאפייניו באקלים הישראלי החם. זהו יין השופע ניחוחות וטעמים עשירים של פרי בשל, עישון קל ותיבול. היין מלא ומאוזן ולו נוכחות ועוצמה. אנו ממליצים ליהנות מבין שיראז בצעירותו, אך בתנאי אחסון נאותים יוכל להמשיך ולהתפתח תקופה קצרה בבקבוק כשנתיים עד שלוש. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של כ-16-18 מעלות.

מידע טכני

אלכוהול: 14%

*****************

מושבה מרלו 2017

שנת בציר: 2017

סדרה: מושבה

הרכב זנים: 100% מרלו   

אזור גידול: הרי גלבוע, רמת הגולן

על תהליך הייצור

ענבי המרלו נבצרו בכמה מועדים במהלך חודש ספטמבר 2017 כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית ואיזון טעמים. עם הגעת הענבים ליקב הם הועברו אל המפריד-ממעך ומשם אל מיכל נירוסטה לביצוע התסיסה האלכוהולית ולמיצוי מרבי מן הקליפות של חומרי ריח, טעם, צבע וטאנין. היין עבר תסיסה שנייה במיכל – תסיסה מלולקטית, ובסיומה תקופת התיישנות קצרה במגע עם עץ אלון.

רשמי טעימה

מושבה מרלו הוא יין פירותי, עשיר ומאוזן. היין עבר תהליך התיישנות קצר במגע עם עץ אלון במרתפי היקב.

מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של כ-16 מעלות.

מידע טכני: אלכוהול: 14%

**************

מושבה גרנאש בלאש 2017

אזור גידול: מבוא חמה רמת הגולן,  רמת סירין

תהליך ייצור:

חורף 2017 בדרום רמת הגולן ורמת סירין התחיל שכון וירדו מעט גשמים עד אמצע העונה מאמצע העונה ירדו כמויות גשמים רבות והטמפרטורות היו נמוכות מהממוצע. עונת האביב היה ארוך הלבלוב והפריחה מעט מאוחרות לאומת זאת הקיץ היה חם כבר מאמצע חודש מאי מה שהקדים מעט את הבציר של הגרנאש בשובעיים לעומת שנים עברו..(תתקן תעברית ושיתמזג עם תהליך ההכנה)

 

ענבי הגרנאש נבצרו עבור ייצור יין רוזה זה בבציר מוקדם יחסית על מנת לשמר רמת חמיצות טבעית גבוהה ורמת סוכר מתונה. הענבים שהו במגע עם הקליפות מספר שעות עד למיצוי הצבע הרצוי והועברו מיד לסחיטה על מנת להפריד את הקליפות מן התירוש הורוד עז שהתקבל. המשך התהליך היה זהה לתהליך ייצור של יין לבן הכולל תסיסה במיכל נירוסטה בטמפרטורה נמוכה לשימור ארומות הפרי ויישון קצר במיכל לפני תהליכי ייצוב, הצללה וסינון.

 

רשמי טעימה:

טבע גרנאש בלאש הוא רוזה קליל ופירותי – משקה מושלם לערבי קיץ חמימים. היין מתאפיין בניחוחות של תותים ופריחת הדרים וטעמו מתקתק, פירותי ועדין. מומלץ להגיש את היין צונן בטמפרטורה של כ-10 מעלות כאפריטיף או לצד מנות ראשונות קלות ומרעננות כמו סלט עלים ירוקים עם גבינת עיזים ותותים טריים, סביצ'ה דג ים או סושי. יין זה נועד לשתייה בצעירותו בעודו רענן ופירותי ואינו נועד ליישון ארוך טווח.

 

מידע טכני: אחוז אלכוהול: 11.5%

********************

מושבה גוורצטרמינר 2017 

יין לבן חצי יבש

זן הענבים: 100% גוורצטרמינר

איזור גידול: צפון נגב –כרם שומריה

תנאי גידול ואקלים:

כרם שומריה שממוקם בין יער דבירה ליער יתיר החלקה נטועה על קרקע שרובה לס חרסית וחול המשרע היומי  החום של היום והללילות הקררים נותן לפרי אפשרות להתפתח ולהבשיל בצורה אופטימלית .

תהליך ייצור היין:

במהלך קיץ 2017 נבצרו ענבי הגוורצטרמינר בבציר לילי. תקופת ההבשלה הארוכה והאביב הקריר בבציר זה אפשרה התפתחות איטית וצבירת חומרי ארומה עשירים בענבים תוך שמירה על רעננות טובה. עם הגיעם ליקב, עברו הענבים הפרדה משדרות בהמשך נסחטו הענבים ולאחר שיקוע הועבר התירוש הצלול לתסיסה אלכוהולית. התסיסה התרחשה בקצב איטי, בטמפרטורה12  מעלות צלזיוס. לקראת סוף התסיסה טמפרטורת היין הורדה לכ-0 מעלות במטרה לעצור את התסיסה ולשמר חלק מהמתיקות הטבעית המאוזנת היטב על ידי החמיצות הרעננה שמקורה בענבים.

רשמי טעימה:

בציר 2017 זכור בעיקר בזכות אביב קריר יחסית וקיץ חם שעזרו להבשלה אחידה ברוב הכרמים, אשר אפשרה צבירת חומרי ארומה רבים תוך שמירה על רמת חומציות טובה עם רמת אלכוהול מאוזנת.

 

היין מתאפיין בארומה פירחונית של מי ורדים, משולבת עם מאפיינים טרופיים טיפוסיים כמו ליצ'י וכן ניחוחות אשכולית אדומה טרייה. היין בעל מתיקות קלה בלבד מאוזנת היטב עם חמיצות מרעננת, ולכן הוא יין מצוין ללוות מאכלים בסגנון המזרח הרחוק המפגין סיומת ארוכה ועשירה ורעננות בטעמים ברורים ונקיים.

טמפרטורת הגשה:

מומלץ להגיש צונן, בטמפרטורה של 8-10 מעלות.

כוהל: 12%

*********************

מושבה  שרדונה 2017

שנת בציר: 2017

סדרה: מושבה

הרכב זנים: 100% שרדונה

אזור גידול:   
רכס הרי הגלבוע  גובה 440 מטר מעל לפני הים משקיף על הרי הגלבוע עמק בית שאן מצפון מזרח ויזרעאל מצפון מערב. קרקע  סלעי גיר קשים ורכים טרה רוסה ואדמות כהות

 אקלים: ים תיכוני עם כמות משקעים ממוצעת של 450 מ"מ בשנה, חורפים קרים ורוחות חזקות מנשבות באופן קבוע לאורך כל השנה , הכרם נמצא סמוך לטורבינות הרוח המספקות אנרגיה לישובים בסביבה ,למרות הקרבה לעמק בית שאן  החם, הרוחות יוצרות יובש וקרירות בלילות ,ובתקופת ההבשלה החמה יוצרות מזג אויר קריר התורם להתפתחות הפרי ושמירה על החומציות.

על תהליך הייצור

ענבי השרדונה נבצרו בכרם קיבוץ מירב ובמעלה גלבוע בתחילת חודש אוגוסט 2017 לאחר מכן, כאשר הגיעו  לרמת בשלות אופטימלית ואיזון טוב בהרכב החומצות, הסוכרים והטעמים בענב. החלקה נבצרה בבציר לילי על מנת לשמר סביבה טבעית קרירה עד הגעת הענבים ליקב בשעות הבוקר המוקדמות. הענבים הועברו מיד אל המפריד-ממעך ומשם לסחיטה עדינה לקבלת המיץ החופשי. מיץ הענבים שהתקבל מסחיטה גסה יותר הופרד בשלב זה. המיץ החופשי (Free Run) שהתקבל מן הסחיטה הועבר למיכל שיקוע לשם הצללה, ומשם אל מיכל התסיסה. תסיסת השרדונה נמשכה כשלושה שבועות בטמפרטורה ממוצעת של 15 מעלות .בסיום התסיסה  השרדונה נח על משקעיו במיכלי נירוסטה. בסיום שלב זה נבנה הממסך הסופי, היין עבר תהליכי ייצוב, הצללה וסינון ונשלח למילוי בבקבוקים.

רשמי טעימה

מושבה שרדונה נוצר עם מטרה ברורה לנגד עיניי הייננים: לייצר שרדונה "קליל", טעים ונגיש. יין איכותי ועשוי היטב שיתאים לשתייה כך בפני עצמו או כשידוך נפלא למגוון מנות. זהו שרדונה בעל גוף קל, ארומות רעננות של פרי הדר וחמיצות מאוזנת.

מושבה  שרדונה 2017 ישתלב היטב עם מגוון רחב מאד של מאכלים החל ממנות ראשונות קלות כמו מאפי גבינה פריכים, סלטים שונים ומאכלי ים; דרך סושי וסשימי, פסטות שונות ברטבים מבוססי חמאה ושמנת ועד דגים מטוגנים/צלויים בגריל בתיבול חמאה ופטרוזיליה, עוף מטוגן או נקניקיות עסיסיות ברוטב חרדל.

טמפרטורת הגשה מומלצת: 10-12°C

אלכוהול: 12%

*********************************************

סדרת טבע – יקב בנימינה

כשייצרנו את סדרת TEVA ביקשנו ללכוד את הטבע בצורתו הפשוטה והנקייה. התוצאה היא יין זני המבטא את אופיו של הענב באופן קל, זמין ונעים. TEVA נועדה להנאות הקטנות והיומיומיות של החיים – בכל הזדמנות פשוט לפתוח בקבוק ולשתות כוסית.

צילום: יח"צ

בסדרת טבע במיתוג החדש ניתן למצוא את היינות הבאים:

טבע שיראז 2017

טבע קברנה סובניון 2017

טבע מרלו 2017

טבע מוסקט 2017

טבע אמרלד ריזלינג 2017

מחיר: 25 ₪,

מחיר במבצעי פסח: 19.90 ₪,

 

טבע שיראז 2017

אזור גידול: רמת הגולן, חבל לכיש

תהליך ייצור:

ענבי השיראז נבצרו בכרמינו הממוקמים בלכיש באמצע חודש אוגוסט וכמעט חודש מאוחר יותר  ברמת הגולן כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית. הענבים נבצרו בשעות הלילה הקרירות והובלו היישר אל היקב שם נקלטו בבור קבלת הענבים, עברו דרך מפריד-ממעך להפרדת השדרות והעלים מן הענבים, ומשם אל מיכל התסיסה בה בילו כשבוע לערך. בסיום התסיסה האלכוהולית נוקז המיכל על מנת לשמר את היין בעל טעמי הפרי העדין. שאר הענבים הועברו לסחיטה עדינה תחילה – יין זה אוחד עם היין שהתקבל בתהליך הניקוז, ואילו היין שהתקבל מן הסחיטה הגסה יותר הורחק למיכל נפרד. היין עבר תסיסה מלולקטית ותהליך יישון קצר במגע עם עץ אלון צרפתי. תהליך הייצור של טבע שיראז מוכוון כולו לשימור טעמי פרי ראשוני שמקורו בענבים, דבר ההופך את היין הסופי לנגיש ונעים לשתייה.

רשמי טעימה:

טבע שיראז הינו יין עשיר ובעל צבע רובי סגלגל יפיפה. היין מפגין ארומות של פירות שחורים עם מעט תבלינים ואופי "מעושן" קלות האופייניים לזן זה. בטעימה היין רך ופירותי והסיומת הארוכה משאירה טעם של עוד. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של 16-18 מעלות צלזיוס לצד בשרים מתובלים הצלויים על הגריל כמו מנות קבב, נקניקיות חריפות וכן אורז מתובל. היין ישתדך נפלא גם לגבינות חצי קשות. טבע שיראז הוא יין הנועד לשתייה בצעירותו ובתנאי אחסון נאותים הוא ימשיך להשתבח תקופה קצרה בלבד של כשנתיים-שלוש.

 

מידע טכני: אחוז אלכוהול 13.5%

**************

טבע קברנה סוביניון 2017

אזור גידול: גליל עליון,  הרי  גלבוע

תהליך ייצור:

ענבי הקברנה סיביניון  נבצרו בכרמינו אשר בגליל ובגלבוע ,באמצע חודש ספטמבר 2017  כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית. הענבים נבצרו בשעות הלילה הקרירות והובלו היישר אל היקב שם נקלטו בבור קבלת הענבים, עברו דרך מפריד-ממעך להפרדת השדרות והעלים מן הענבים, ומשם אל מיכל התסיסה בה בילו כשבוע לערך. בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר שפייה למיכל להמשך תסיסה מלולקטית ותהליך יישון קצר במגע עם עץ אלון צרפתי. תהליך הייצור של טבע קברנה סוביניון  מוכוון כולו לשימור טעמי פרי ראשוני שמקורו בענבים, דבר ההופך את היין הסופי לנגיש ונעים לשתייה.

רשמי טעימה:

היין מתאפיין בניחוחות של פירות יער ותבלינים. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של כC°16 , לצד בשרים וירקות צלויים בגריל.

מידע טכני: אחוז אלכוהול 13%

**************

טבע מרלו 2017 

אזור גידול: הרי גלבוע, חבל לכיש

 תהליך ייצור:

ענבי המרלו נבצרו בכרמינו  תחילת חודש  ספטמבר  2017 כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית. הענבים נבצרו בשעות הלילה הקרירות והובלו היישר אל היקב שם נקלטו בבור קבלת הענבים, עברו דרך מפריד-ממעך להפרדת השדרות והעלים מן הענבים, ומשם אל מיכל התסיסה בה בילו כשבוע לערך. בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר שפייה למיכל להמשך  התסיסה המלולקטית ולאחר מכן  לתהליך התבגרות  קצר במגע עם עץ אלון צרפתי. תהליך הייצור של טבע מרלו מוכוון כולו לשימור טעמי פרי ראשוני שמקורו בענבים, דבר ההופך את היין הסופי לנגיש ונעים לשתייה.

רשמי טעימה:

טבע מרלו 2017 מתאפיין בניחוחות של פרי בשל, עשבי תיבול וכן טעם עשיר ומאוזן. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של כ-16°C לצד מנות עוף צלוי או דגים כדוגמת טונה, פסטה ברוטב בולונז או גבינות קשות. זהו יין שנועד לשתייה בצעירותו ובתנאי אחסון נאותים ימשיך להשתבח תקופה קצרה בלבד של כשנתיים-שלוש.

מידע טכני: אחוז אלכוהול 13.5%

**************

טבע מוסקט 2017

אזור גידול:  רמת סירין

תהליך ייצור:

ענבי המוסקט  נבצרו בבציר לילי בכרמינו הממוקמים ברמת סירין. עם שחר הגיעו הענבים ליקב, נסחטו, והמיץ החופשי (Free Run) הועבר לשיקוע של 24 שעות לפני שהועבר למיכל התסיסה. התסיסה האלכוהולית נמשכה כשבוע ימים בטמפרטורה ממוצעת של 16 מעלות לשימור מרבי של מרכיבי הארומה. לקראת סיום התסיסה, הונמכה הטמפרטורה משמעותית כדי לעצור את פעולת השמרים ולשמר מעט מן הסוכר הטבעי שבמיץ הענבים לכדי יצירת יין חצי יבש.

רשמי טעימה:

ליין ארומה פרחונית ועשירה האופיינית לזן וכן מתיקות נעימה ומאוזנת. מומלץ להגיש את היין צונן בטמפרטורה של כ-10 מעלות , לצד פירות קיץ טריים.

מידע טכני: אחוז אלכוהול 12.5%

************

טבע אמרלד ריזלינג 2017

אזור גידול: כפר תבור

תהליך ייצור:

ענבי האמרלד ריזלינג נבצרו בבציר לילי בכרמינו הממוקמים בכפר תבור. עם שחר הגיעו הענבים ליקב, נסחטו, והמיץ החופשי (Free Run) הועבר לשיקוע של 24 שעות לפני שהועבר למיכל התסיסה. התסיסה האלכוהולית נמשכה כשבוע ימים בטמפרטורה ממוצעת של 16 מעלות לשימור מרבי של מרכיבי הארומה. לקראת סיום התסיסה, הונמכה הטמפרטורה משמעותית כדי לעצור את פעולת השמרים ולשמר מעט מן הסוכר הטבעי שבמיץ הענבים לכדי יצירת יין חצי יבש.

רשמי טעימה:

טבע אמרלד ריזלינג 2017 הוא יין ארומאטי מאד, ולו ריחות של פרחים לבנים ופרי טרופי. בפה מורגשת מתיקות נעימה ומאוזנת היטב על ידי חמיצות מרעננת. מומלץ להגיש את היין קר בטמפרטורה של כ-8-10 מעלות לצד מנות דגים או עוף פיקנטיות ומתובלות, יתאימו במיוחד כאלה מן המטבח האסייתי. טבע אמרלד ריזלינג 2017 הוא יין שנועד לשתייה בצעירותו ואינו נועד ליישון ארוך טווח. יש לאחסן את היין בשכיבה במקום קריר ומוצל.

מידע טכני: אחוז אלכוהול 12%