כותרות אחרונות
Search

לכבוד חנוכה – מתכון ללביבה חמה, מתוקה ובריאה – באדיבות: עדינה בכר, דיאטנית קלינית.

צילום: Depositphotos

 

מתכון ללביבה חמה, מתוקה ובריאה

באדיבות: עדינה בכר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת

 

לביבות ברוקולי

 

צילום: Depositphotos

 

החומרים:

שקית ברוקולי מיני קפוא

כף חמאה

2 שיני שום כתושות

גבינות: בולגרית/פטה, גביע קוטג', 100 גר' גבינת פרמז'ן או גאודה מגוררת,

¼ כוס שמנת להקצפה,

גביע שמנת 27%,

2 ביצים,

כף רוטב פסטו,

3 כפות פסיליום או קמח שקדים

תבלינים: אורגנו, מלח, פלפל, צ'ילי יבש

אופן ההכנה:

לערבב היטב, לקרר כחצי שעה, ליצור לביבות ולאפות בתנור ב-180 מעלות כ-40

דקות או לטגן

אפשר להכין עם ירקות נוספים כמו כרובית, תרד וזוקיני

אפשר להכין כפריטטה במחבת

 

דבר הדיאטנית:

חג חנוכה המתקרב טומן בחובו לא מעט מוקשים קלוריים גם מבחינת אורך החג וגם מבחינת המאכלים השונים. מומלץ לשמור על כללים ברורים ולא לקנות סופגניות הביתה- כשיש, אוכלים. לכן, דאגו לפתרונות חלופיים שיהיו מפתים לא פחות כמו חטיף שומשום, לביבות קישואים, לביבות ברוקלי. כמו כן, להכנת הלביבות רצוי להשתמש בגריל או בתנור אפייה וכמה שפחות בטיגון. כך לא תתפתו ואף תופתעו לגלות שהחלופות טעימות יותר מהמקור.

 

באדיבות: עדינה בכר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת