קליית גת – מתכון ליום העצמאות – עוגיות פיצוחים בקלי קלות – צילום: רון יוחננוב
לכבוד יום העצמאות קליית גת מציעה מתכון לעוגיות פיצוחים בקלי קלות ומ-3 מרכיבים בלבד.
באדיבות: רון יוחננוב , בעל הבלוג מבשלים ואופים עם רון יוחננוב, למותג קליית גת.
עוגיות פיצוחים בקלי קלות ומ-3 מרכיבים בלבד.
מרכיבים לכ-18 יחידות:
2 שקיות (300 גרם) MIX PRO קליית גת – תערובת חמוציות, בוטנים ושקדים
חלבון מביצה אחת גודל L / או משתי ביצים גודל M
3 כפות סילאן טבעי קליית גת / או 1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט.
- מערבבים בקערה את החלבון ביחד עם הסילאן או הסוכר עד שמתחיל מעט להקציף.
- מוסיפים את תערובת ה-PRO MIX ומערבבים היטב, עד לציפוי של הפיצוחים.
- בעזרת כף יוצרים בתבנית תלוליות מהתערובת ומשטחים מעט.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. זהירות לא לשרוף!
- מצננים היטב את העוגיות ומגישים. שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
לגיוון ושדרוג:
אפשר להוסיף לתערובת עד 1/2 כוס: שומשום/גרעיני חמנייה/גרעיני דלעת/זרעי פשתן/אגוזי מלך חצויים.