לקראת חג השבועות רשת טיב טעם מציעה מורי נבוכים למגוון הגבינות האיטלקיות המוצעות ברשת ולמה מתאימות
מומלץ לחפש במוצרים השונים את תו ה-DOP ("ייעוד מוגן מקור"), תו המבטיח לצרכן כי המזון נעשה על ידי חקלאים מקומיים ובעלי מלאכה, בשיטות מסורתיות.
גורגונזולה
גבינה כחולה, מהגבינות המפורסמות של איטליה, מיוצרת מחלב בקר. הגורגונזולה היא בעלת טעם עשיר ומרקם חמאתי מדהים – אין מילה אחרת. הטעמים והמרקם השמנתי – חמאתי שלה באים בזכות הוספת מסקרפונה לגבן: גבינת קינוח מתקתקה זאת עושה את כל ההבדל שבעולם. לגורגונזולה שני סוגים: דולצ'ה – עדינה וכמעט מתקתקה, ופיקנטה – בעלת טעמים מודגשים ופיקנטיים יותר. מומלץ להגיש אותה בטמפרטורת החדר, לצד יין קינוח אדום מתוק, זיתים או פירות ואגוזים', או הכינו ממנה רוטב לפסטה, או שלבו אותה בסלטים.
פרמז'ן (Parmigiano)
פארמה מפורסמת בזכות הפרושוטו, בזכות הארכיטקטורה היפהפייה שלה ובזכות הפרמזן. הגבינה הקשה האיטלקית המפורסמת בעולם. פרמז'ן יכולה להיחשב גבינה שיוצרה אך ורק באזור של איטליה. ייצור הפרמזן מוקפד מאוד, נתון לפיקוח ונעשה תחת חוקים מסוימים מחלב בקר מקומי, בלבד. הגבינה מתיישנת חודשים ועד שנתיים, והיא משמשת לגרור על פסטה, לתיבול מאכלים ולליווי יינות אדומים טובים, עסיסיים ובעלי גוף. היא תעשיר כל מאכל: מהחביתה הצנועה ביותר, דרך סלט טרי ועד למנת הפסטה המורכבת ביותר.
פקורינו (Pecorino)
גבינה זו מיוצרת מחלב כבשים ומכאן שמה: פקורה – כבשה. היא מגיעה בשלל סגנונות וטעמים, בהתאם לאזור ולמחוז באיטליה בו היא מיוצרת – מרומא ועד סרדיניה. שימושים? דומים לשימושים בפרמזן, לתיבול ולהעשרת מאכלים. לרוב היא פחות מלוחה מפרמזן, או בעלת טעמים מוגדרים, בהתאם למקורה.
מסקרפונה (Mascarpone)
מלומברדיה, בצפון באיטליה. גבינת Triple Cream שעשויה מקרם פרש. גבינה מתוקה ושמנה זאת משמשת באופן טבעי בעיקר בקינוחים שונים המפורסם שבינהם הוא הטירמיסו, אבל היא יכולה לשמש גם במנות עיקריות בהן צריך להעשיר רטבים או מרקמים. השתמשו במסקרפונה, במקום חמאה או פרמזן, כשצריך להעשיר מאכלים שונים. מעולה לסוגים מסויימים של ריזוטו.
פרובולונה (Provolone)