מבחר מתכונים חגיגיים בשילוב מוצרי "סטארקיסט" טונה לחג השבועות
התחזית לתפריט שולחן החג… הרבה גבינות וטונה "סטארקיסט"!
אחד ממנהגי חג השבועות הוא לאכול מוצרי חלב בשולחן החג. לצד הגבינות – הדגים תופסים בטבעיות את מקומו של הבשר ומשתלבים בארוחה תוך כדי שמירה על האווירה חגיגית וחלבית.
לרגל חג השבועות ריכזה עבורנו "טונה סטארקיסט" מתכונים חדשים וטעימים בחוברת מיוחדת ומהודרת- אשר יוצאת במהדורה מוגבלת.
המתכונים משלבים את המגוון הרחב של מוצרי "סטארקיסט" ביניהם: טונה בפלפל חריף, טונה בשמן זית כתית מעולה, טונה עם לימון, טונה בשמן קנולה, ועוד…
שלושה מתכונים באדיבות " טונה סטארקיסט":
מאפינס טונה עם עשבי תיבול וגבינה בולגרית
מצרכים:
כ- 20 מאפינס בינוניים
3 קופסאות טונה סטארקיסט עם עשבי תיבול 5% לא מסוננות
1 כוס קמח לבן
1.5 כוסות קמח מלא
2 כפות אבקת אפיה
3 ביצים
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים
1 גביע שמנת לבישול 15%
חצי כפית בזיליקום מיובש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כוס אפונה קפואה שהושרתה במים רותחים
2 כוסות עגבניות שרי
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת 5%
ניתן להוסיף מצרכים נוספים או להחליף את הירקות בירקות אחרים כגון – תירס, זיתים, גזר ועוד.
ניתן להכין כמה סוגים שונים של מאפינס באותה התבנית על ידי הוספה של ממרחים וטעמים – פסטו, עגבניות מיובשות, אבקת שום ועוד.
אופן ההכנה:
חוצים את עגבניות השרי ומכניסים לתנור בטמפרטורה גבוהה ל20 דקות.
מנפים את הקמח הלבן, המלא ואבקת האפיה לקערה גדולה.
מוסיפים ביצים, חרדל ושמנת מתוקה, ומערבבים.
מקפלים לתוך התערובת את הירקות, הגבינה והטונה (עם השמן).
ממלאים תבנית שקעים ששומנה בשלושת רבעי מגובה השקעים בתערובת שהוכנה, אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד שהמאפינס מזהיבים.
*********************
מתכון קיש גבינות וטונה
להכנת 10 – 12 מנות:
מצרכים:
3/4 1 כוסות ( 190 גרם) קמח
130 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
2 – 1 כפות מים קרים למלית
1 קופסה נתחי טונה סטארקיסט מסוננת בעישון טבעי ( 160 גרם)
1 קופסה נתחי טונה סטארקיסט מסוננת עם פלפל חריף ( 160 גרם)
150 גרם גבינת קצ'קבל, מגוררת
1 כיכר ( 125 גרם ) גבינת קממבר, חתוכה לקוביות
1 גליל ( 200 גרם ) גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
3 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
2 כפות עלי טימין
1/2 1 מיכלים ( 375 מ"ל ) שמנת מתוקה
3 ביצים מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות קמח תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ואם צריך מים קרים ומעבדים לכדור בצק אחיד. משטחים את הבצק על תחתית התבנית ומעט על הדפנות. מכניסים את התבנית למקפיא ל- 15 דקות.
2. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ). מפוררים בקערה את שני סוגי הטונה. מוסיפים את יתר החומרים למלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומשפרים תיבול.
3. יוצקים את המלית לתבנית ואופים כ- 40 דקות עד להזהבה. מצננים מעט, פורסים ומגישים עם סלט ירוק.
*******************
מאפה חגיגי במילוי טונה ופסטו
כותב המתכון: תום פרנץ, זוכה מאסטר שף 3
מצרכים: