כותרות אחרונות
Search

מותג מזון הבריאות "GREENY" מציע שמן אגוזי מלך כשר לפסח, נהדר להכנת מתכונים מלוחים ומתוקים של מצה-בריי.

לכבוד פסח:

מותג מזון הבריאות "GREENY" מציע  שמן אגוזי מלך כשר לפסח, נהדר להכנת מתכונים מלוחים ומתוקים של מצה-בריי.

 

לכבוד פסח, מותג מזון הבריאות GREENY  מציע שמן אגוזי מלך כשר לפסח, מזוכך ובעל ניחוח אגוזי עשיר, המתאים להכנה של  מגוון מתכונים מלוחים ומתוקים של מצה-בריי, ועוד מאכלים רבים וטעימים אחרים.

 

השמן, מתוצרת חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, מופק מאגוזי מלך מובחרים והוא מתאים לטיגון, תיבול ובישול מגוון מאכלים. ניחוחו האגוזי העשיר מתאים מאוד לטיגון מצה-בריי פריכים. 

 

כשר פרווה בהשגחת בד"צ בית יוסף.

 

מחיר: כ- 28 ש"ח לבקבוק של ליטר.

להשיג ברשתות מזון, בהן: יוחננוף, זול ובגדול, מחסני מזון, חינם פלוס, ובחנויות הטבע.

לפרטים: www.greenyisrael.com

 

צילום מוצר – אייל קרן

 

הצעה למתכוני מצה בריי לחג הפסח

מצה בריי פיקנטי

את המצה בריי האלה כדאי להגיש עם מטבלים כמו טחינה, מיונז מעורבב עם טבסקו, גוואקמולי או סלסה.

מצרכים:

2 מצות

3 כפות חלב (או מים, לגירסת פרווה)

2 ביצים

1/2 כפית שום גבישי

מלח ופלפל (לבן או שחור)

1 בצל (בינוני) לבן – חתוך לפרוסות דקות

1 בצל סגול (קטן) – חתוך לפרוסות דקות

שמן אגוזי מלך מזוכך לטיגון

הוראות הכנה:

  • לטגן את הבצלים בשמן אגוזי מלך מזוכך עד לשקיפות. להוציא לצלחת ולצנן. להשאיר את השמן במחבת.

  • להרטיב היטב את המצות במי ברז ולפורר בקערה. להוסיף את שאר החומרים – כולל הבצלים – ולערבב היטב.

  • לחמם את השמן בו טוגנו הבצלים. לצקת תלולית מעיסת המצה במחבת ולשטח אותה מעט. לצקת תלולית נוספת לידה, וכך, עד שהמחבת מתמלאת. כעבור 2 – 3 דקות, כשצד אחד של המצה בריי זהוב-שחום – להפוך לצד השני.

  • להוציא ולהניח בצלחת מרופדת בנייר סופג. להגיש מייד (אם נשאר – אפשר לשמור במקרר ולחמם שוב בתנור או בטוסטר אובן חם).

 

מצה-בריי מתוקים

מצרכים:

2 מצות

3 כפות חלב (או מים, לגירסת פרווה)

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס סוכר חום

1 כפית אבקת קינמון

שמן אגוזי מלך מזוכך לטיגון

הוראות הכנה:

  • להרטיב היטב את המצות במי ברז ולפורר בקערה. להוסיף את שאר החומרים – למעט הסוכר והקינמון – ולערבב היטב.

  • לחמם 2- 3 כפות שמן אגוזי מלך במחבת. לצקת תלולית מעיסת המצה-בריי במחבת ולשטח אותה. לצקת תלולית נוספת לידה, וכך, עד שהמחבת מתמלאת. כעבור 2 – 3 דקות, כשצד אחד של המצה בריי זהוב – להפוך לצד השני.

  • להוציא ולהניח בצלחת מרופדת בנייר סופג.

לערבב את הסוכר והקינמון ולהניח בקערה שטוחה. לערבב את המצה בריי החמים בתערובת הסוכר, ולהגיש מייד (אם נשאר – אפשר לשמור במקרר ולחמם שוב בתנור או בטוסטר אובן חם).