כותרות אחרונות
Search

מסעדות, מנהריה ועד אילת, השיקו תפריט המבורגרים וכריכים חדש ומגוון שפותח ע"י יוניליוור פודסולושיינס תחת המותג הלמנ'ס

חגיגת המבורגרים ברחבי הארץ

מעל 70 מסעדות, מנהריה ועד אילת, השיקו תפריט המבורגרים וכריכים  חדש ומגוון שפותח ע"י יוניליוור פודסולושיינס תחת המותג הלמנ'ס

בהמשך הכתבה מתכונים מיוחדים באדיבות השפים של יוניליוור פודסולושיינס והלמנ'ס

 צילומים: דן לב

מעל ל-70 מסעדות ברחבי הארץ חוגגות את הקיץ בתפריט המבורגרים וכריכים מפתיעים וטעימים במיוחד בשיתוף הלמנ'ס, המיונז המועדף על שפים והנמכר ביותר בעולם.

 

ביוניליוור פודסולושיינס בחרו לתת טוויסט מקורי להמבורגרים וכריכי הבשר שכבשו בשנים האחרונות את הקהל הישראלי. באמצעות נבחרת השפים של החברה, פותח תפריט המבורגרים וכריכים מגוון המוגש  בימים אלהבעשרות מסעדות ברחבי הארץ, בהן גם רשתות כגון: אגאדיר, קינג ג'ורג', דלישס, קפה נמרוד ומייקס פלייס.

 

הלמנ'ס מציעה לחובבי המבורגר מושבעים תפריט משודרג, המשלב ביצירתיות את מגוון מוצרי הלמנ'ס, וכולל בין היתר:

  • המבורגר קופיפי – המבורגר בתוספת פרוסות אננס שנצרבו על הפלנצ'ה ביחד עם רוטב צ'ילי מתוק וצ'ילי חריף, איולי תאילנדי, בצל כבוש, עלי כוסברה ובזיליקום.

  • מסיבת התה של אליס – המבורגר בלחמניית בריוש, בתוספת פטריות צלויות, טבעות בצל פריכות ורוטב איולי כמהין

  • מרקש סמאש בורגר- קציצת המבורגר דקיקה ונקניקיות מרגז בלחם פרנה, איולי מרוקאי והרבה בצל מטוגן

  • שוקרוט גארני – המבורגר עם פרוסות קורנביף צרובות בפלנצ'ה, כרוב כבוש ומתובל, חרדל ואיולי שום

 

  • המבורגר טבעוני – העשוי משעועית, עדשים כתומות ושחורות ושיבולת שועל. מעליו אבוקדו, טחינה וסלט עגבניות חריף במידה הנכונה

 

 

 

לרשימת המסעדות המלאה

מתכונים באדיבות השפים של יוניליוור פודסולושיינס והלמנ'ס

המבורגר קלאסי

רכיבים למנה אחת:

1 קציצת המבורגר

1 לחמניית המבורגר

2 פרוסות עגבנייה

2 טבעות בצל סגול

2 פרוסות מלפפון חמוץ

20 גרם חסת אייסברג קצוצה 

אופן הכנת המנה:

  1. צולים את ההמבורגר למידה הרצויה.

  2. מחממים את הלחמנייה על פלנצ'ה או במסוע.

  3. מסדרים את החסה, פרוסות העגבנייה, פרוסות המלפפון החמוץ וטבעות הבצל על ראש הלחמנייה.

  4. מניחים את ההמבורגר על תחתית הלחמנייה ומגישים.

***********************

המבורגר קופיפי

רכיבים למנה אחת:

1 קציצת המבורגר

1 לחמניית המבורגר

2 פרוסות עגבנייה

2 טבעות בצל סגול

20 גרם חסת אייסברג קצוצה

45 גרם איולי תאילנדי – ראה מתכון

2 פרוסות אננס טרי

20 גרם רוטב צ'ילי מתוק קנור

10 גרם רוטב צ'ילי חריף קנור

30 גרם בצל סגול כבוש (על פי המתכון למטה)

תפרחת עלי כוסברה

2 עלי בזיליקום

אופן הכנה

  1. צולים את ההמבורגר למידה הרצויה. במקביל צורבים את פרוסות האננס על הפלנצ'ה, מוסיפים עליהן את הצ'ילי המתוק והצ'ילי החריף ומקרמלים מעט.

  2. מחממים את הלחמנייה על פלנצ'ה או במסוע.

  3. מסדרים את החסה, פרוסות העגבנייה וטבעות הבצל על תחתית הלחמנייה.

  4. מניחים את ההמבורגר על הירקות.

  5. מזלפים איולי תאילנדי מעל הקציצה

  6. מניחים את פרוסות האננס צ'ילי על ההמבורגר. מעטרים בבצל כבוש, עלי כוסברה ובזיליקום ומגישים

 

***************************

מתכון לבצל כבוש

רכיבים:

1 ק"ג בצל סגול פרוס דק ככל הניתן

20 גרם מלח

20 גרם סוכר

אופן הכנה:

  1. מערבבים את פרוסות הבצל עם המלח והסוכר. משרים במשך 20 דקות.

  2. מסננים מהנוזלים ומגישים

 *********************

המבורגר טורנדו רוסיני

 

רכיבים למנה אחת:

2 יחידות וופל בלגי לפי מתכון

1 קציצת המבורגר בקר

2 מדליוני כבד אווז במשקל 50 גרם כל אחד

50 גרם עלי תרד

60 גרם בצל פרוס

40 גרם רוטב יין אדום "קנור"

45 גרם מיונז הלמנ'ס

תלתלי בצל ירוק לקישוט

אופן הכנה:

  1. מחממים את הוופל הבלגי במסוע

  2. צולים את ההמבורגר למידה הרצויה. במקביל צולים את הבצל והתרד על הפלנצ'ה

  3. צולים את כבד האווז לדרגת מדיום

  4. מורחים את הוופל הבלגי במיונז הלמנ'ס. מניחים מעל את הבצל והתרד המוקפצים

  5. מניחים את ההמבורגר על הבצל והתרד, ועליו את כבד האווז

  6. מזלפים רוטב יין אדום ומקשטים בתלתלי בצל ירוק

*************************

 

המבורגר מסיבת התה של אליס

 

רכיבים למנה אחת:

1 לחמניית המבורגר בסגנון בריוש

1 קציצת המבורגר

20 גרם עלי רוקט

2 פרוסות עגבנייה

2 פרוסות מלפפון חמוץ

5 טבעות בצל פריך (על פי המתכון למטה)

20 גרם פטריות שמפיניון חצויות

20 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לשישיות

20 גרם פטריות ירדן חתוכות ז'וליאן

20 גרם פטריות שימאג'י

מלח ופלפל שחור לתיבול

45 גרם איולי כמהין – לפי מתכון

אופן הכנת המנה

  1. צולים את ההמבורגר למידה הרצויה

  2. במקביל צולים את תערובת הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים את טבעות הבצל

  3. מחממים את הלחמנייה על פלנצ'ה או במסוע

  4. מסדרים את עלי הרוקט, פרוסות העגבנייה והמלפפון החמוץ על תחתית הלחמנייה. מוסיפים מעל את קציצת ההמבורגר ועליה מזלפים איולי כמהין.

  5. מניחים את הפטריות הצלויות על האיולי ומעל את טבעות הבצל הפריך

************************

מתכון לטבעות בצל פריך

רכיבים:

1 ק"ג בצל לבן פרוס ומופרד לטבעות

500 גרם קמח

20 גרם מלח

קערה עם מים לקשירת התערובת

 

אופן הכנה:

  1. ממליחים את הקמח. מקמחים את טבעות הבצל.

  2. מעבירים את הבצל המקומח לקערת המים, מסננים מהנוזלים ומעבירים בשנית אל קערת הקמח לקימוח נוסף

  3. חוזרים על התהליך פעם נוספת (3 פעמים בסה"כ)

  4. מטגנים עד להזהבה

********************************

מרקש סמאש בורגר

רכיבים:

1 לחמניית פרנה מרוקאית

1 קציצת המבורגר משוטחת במשקל 120 גרם

2 נקניקיות מרגז

30 גרם בצל מטוגן

30 גרם איולי מרוקאי

3 פרוסות עגבנייה

3 טבעות בצל סגול

30 גרם חסת אייסברג קצוצה

3 מלפפוני קורניש חצויים

 

אופן הכנת המנה

  1. מחממים את הפרנה במסוע או על פלנצ'ה

  2. צולים את הסמאש בורגר ואת נקניקיות המרגז למידה הרצויה

  3. מסדרים על תחתית הפרנה חסת אייסברג, פרוסות עגבנייה, חצאי קורנישונים וטבעות בצל. מניחים מעל את הסמאש בורגר ומעליו את נקניקיות המרגז

  4. מזלפים איולי מרוקאי ומעליו מניחים את הבצל המטוגן

******************************

בנדיקט בורגר

רכיבים:

1 קציצת המבורגר

1 לחמניית המבורגר בסגנון בריוש

2 טבעות בצל סגול

50 גרם עלי תרד

1 ביצה

3 גבעולי אספרגוס

2 פרוסות קורנביף

70 גרם איולי פלפלת

 

אופן הכנה

  1. צולים את ההמבורגר למידה הרצויה

  2. במקביל צולים את עלי התרד ובנפרד את פרוסות הקורדביף

  3. חולטים את גבעולי האספרגוס

  4. שולקים ביצה עלומה

  5. מחממים את הלחמנייה על פלנצ'ה או במסוע

  6. מורחים את תחתית הלחמנייה באיולי פלפלת ומניחים מעל את עלי התרד ומעליהם את קציצת ההמבורגר

  7. מזלפים על הקציצה כמות נוספת של איולי פלפלת ומסדרים מעל את טבעות הבצל הסגול, גבעולי האספרגוס ופרוסות הקורנדביף

  8. מניחים את הביצה העלומה מעל ומגישים

*****************************

המבורגר אל אסאדור

אסאדו

מתכון ל-10 מנות

רכיבים:

1 ק"ג נתח שפונדרה ללא עצם

10 גרם פלפל שאטה גרוס

10 גרם מלח גס

50 גרם שמן זית

20 גרם טימין קצוץ

10 גרם מחטי רוזמרין קצוצות

 

אופן הכנת האסאדו:

  1. מערבבים את שמן הזית, הטימין, הרוזמרין, המלח ופלפל השאטה למשרה סמיך

  2. משרים את נתח השפונדרה במשרה למשך 12 שעות

  3. עוטפים את נתח השפונדרה בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום

  4. צולים בתנור בחום של 160 מעלות במשך שעתיים וחצי ומצננים

  5. פורסים בעזרת פורסת את נתח האסאדו לפרוסות דקות

**************************

רוטב צ'ימיצ'ורי מתכון:

רכיבים:

1 פלפל אדום קצוץ

1 פלפל צהוב קצוץ

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

1 בצל סגול קצוץ

3 שיני שום טרי קצוצות

200 גרם פטרוזיליה קצוצה

200 גרם כוסברה קצוצה

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים (רק הירוק)

50 גרם חומץ בן יין אדום

100 גרם שמן זית

10 גרם מלח

 

אופן הכנת הצ'ימצ'ורי

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המתכון ומשרים במשך יום שלם לפחות לפני ההגשה

**************************

רכיבים להכנת מנת המבורגר אחת:

1 קציצת המבורגר

1 לחמניית המבורגר

2 פרוסות עגבנייה

2 מדליוני בצל סגול צלויים

20 גרם חסת אייסברג קצוצה

2 פרוסות מלפפון חמוץ

80 גרם פרוסות אסאדו – לפי מתכון

50 גרם רוטב צ'ימיצ'ורי – לפי מתכון

45 גרם ספייסי מיו הלמנ'ס

 

אופן הכנת המנה

  1. צולים את ההמבורגר למידה הרצויה. במקביל צורבים את פרוסות האסאדו ואת מדליוני הבצל הסגול על פלנצ'ה

  2. מחממים את הלחמנייה על פלנצ'ה או במסוע

  3. מסדרים את החסה, פרוסות העגבנייה והמלפפון החמוץ על תחתית הלחמנייה. מניחים את ההמבורגר על הירקות

  4. מזלפים ספייסי מיו על ההמבורגר

  5. מניחים את מדליוני הבצל על הרוטב, עליהם את נתחי האסאדו ומעל את רוטב הצ'ימיצ'ורי

*****************************

המבורגר שוקרוט גארני

רכיבים:

1 קציצת המבורגר

1 לחמניית המבורגר

2 פרוסות עגבנייה

2 טבעות בצל סגול

20 גרם חסת אייסברג קצוצה

2 פרוסות קורנביף

50 גרם כרוב כבוש מתובל – לפי מתכון

30 גרם איולי שום הלמנ'ס

20 גרם חרדל דיז'ון הלמנס

****************************

כרוב כבוש מתובל

מתכון ל-7 מנות

רכיבים:

1 קופסא כרוב כבוש

קורט קימל טחון

50 גרם "מזולה" בטעם חמאה

 

אופן הכנת הכרוב המתובל

  1. מסננים את הכרוב מנוזלי הכבישה

  2. מקפיצים את הכרוב במזולה בטעם חמאה

  3. מתבלים בקימל הטחון ומצננים

 

אופן הכנת המנה:

  1. צולים את ההמבורגר למידה הרצויה. במקביל צורבים את פרוסות הקורנדביף ובנפרד את הכרוב המתובל על פלנצ'ה

  2. מחממים את הלחמנייה על פלנצ'ה או במסוע

  3. מורחים את תחתית הלחמנייה בחרדל הלמנס

  4. מסדרים את החסה, פרוסות העגבנייה וטבעות הבצל הסגול על תחתית הלחמנייה. מניחים את ההמבורגר על הירקות

  5. מזלפים איולי שום על ההמבורגר ומסדרים מעל את פרוסות הקורנדביף ואת הכרוב 

***************************** 

המבורגר קטניות – טבעוני

 

רכיבים להכנת מסת הקציצה:

מתכון ל-18 קציצות בגודל של 170 גרם

500 גרם שעועית שחורה מבושלת וטחונה במטחנת בשר

650 גרם עדשים כתומות מבושלות

400 גרם עדשים שחורות מבושלות

250 גרם שיבולת שועל טחונה

200 גרם בצל קונפי – לפי מתכון

250 גרם פלפל אדום קלוי, קלוף וקצוץ

250 גרם פטריות פורטובלו קצוצות ומוקפצות

150 גרם סלרי אמריקאי קצוץ

200 גרם קמח אורז

300 גרם רוטב BBQ הלמנ'ס

20 גרם אבקת קקאו

5 גרם כמון

20 גרם מלח

4 גרם פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנת הקציצות:

  1. מערבבים את כל מרכיבי המתכון בקערה עד לקבלת מסה אחידה ויציבה

  2. יוצרים קציצות בגודל של 170 גרם ברינג תואם

 

רכיבים להכנת המנה:

1 קציצת קטניות טבעונית בגודל 170 גרם

1 לחמניית המבורגר

4 פרוסות אבוקדו דקות

50 גרם סלט דודו – לפי מתכון

20 גרם חסת אייסברג

2 טבעות בצל סגול

45 גרם טחינה מוכנה

 

אופן הכנת המנה:

  1. צולים את הקציצה על הפלנצ'ה, מכוסה בפעמון.

  2. מחממים את הלחמנייה על פלנצ'ה או במסוע

  3. מסדרים את החסה וטבעות הבצל הסגול על תחתית הלחמנייה. מניחים את הקציצה על הירקות

  4. מסדרים מניפת אבוקדו מעל הקציצה, מניחים סלט דודו מעל ומזלפים טחינה

************************

 

מתכון לסלט דודו

רכיבים להכנת 22 מנות:

1 ק"ג עגבניות קצוצות

3 שיני שום קצוצות

1 פלפל ירוק חריף נקי מגרעינים וקצוץ

20 גרם כוסברה קצוצה

50 גרם רוטב לימון ושמן זית הלמנ'ס

 

אופן הכנת הסלט:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט ומגישים

******************************

כריך נקניקיית צ'וריפן

 

רכיבים:

1 לחמניית ילדים

1 נקניקיית צ'וריסו

100 גרם בצל יבש פרוס

60 גרם פלפל אדום חתוך לרצועות

45 גרם איולי ברביקיו

 

אופן הכנה:

  1. פורסים את הלחמנייה לאורכה

  2. צולים את הנקניקייה על הפלנצ'ה עד למידה הרצויה

  3. צולים את הבצל והפלפלים על הפלנצ'ה

  4. מניחים את הנקניקייה בתוך הלחמנייה וממלאים בבצל והפלפלים הצלויים.

  5. מזלפים איולי ברביקיו מעל ומגישים

**************************

כריך שפונדרה

רכיבים:

1 לחמניית המבורגר

160 גרם נתחי שפונדרה חתוכים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ – לפי מתכון

50 גרם רוטב BBQ הלמנ'ס

2 פרוסות עגבנייה צלויות

20 גרם חסת אייסברג

2 טבעות בצל סגול

2 פרוסות מלפפון חמוץ

קומץ בצל ירוק קצוץ לקישוט

45 גרם ספייסי מיו הלמנ'ס

 

אופן הכנה:

  1. צולים את נתחי השפונדרה על הפלנצ'ה ומתבלים ברוטב ברביקיו

  2. מחממים את לחמניית ההמבורגר על הפלנצ'ה או במסוע

  3. מסדרים על תחתית הלחמנייה את החסה, הבצל הסגול, מלפפון חמוץ ועגבנייה צלויה

  4. מניחים מעל את נתחי השפונדרה, מזלפים ספייסי מיו ומעטרים בבצל ירוק קצוץ

*******************************

כריך סטייק & ביצה

רכיבים:

1/3 בגט

150 גרם פרוסות אנטריקוט דקיקות

1 ביצה

5 טבעות בצל פריך – לפי מתכון

30 גרם חסת אייסברג

3 פרוסות עגבנייה

3 מלפפוני קורניש חצויים

50 גרם איולי שום הלמנ'ס

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  1. מתבלים את פרוסות האנטריקוט במלח ופלפלי וצולים על הפלנצ'ה

  2. במקביל מכינים ביצת עין

  3. מחממים את חצאי הבאגט על הפלנצ'ה או במסוע

  4. מורחים על תחתית הבאגט שכבה נדיבה של איולי שום ומעל מניחים את החסה, פרוסות העגבנייה, מלפפוני הקורניש, פרוסות האנטריקוט והבצל הפריך

  5. מזלפים איולי שום על הכריך, מניחים את ביצת העין מעל כל יתר המרכיבים ומגישים

*****************************

 

כריך עוף תוניסאי

רכיבים:

1 לחמניית פרנה

160 גרם חזה עוף

1 תפוח אדמה זעיר מבושל ופרוס

30 גרם עלי רוקט

3 פרוסות עגבנייה

3 פרוסות מלפפון חמוץ

3 טבעות בצל סגול

3 פרוסות לימון דקיקות

קומץ כוסברה קצוצה

4 צלפים

3 זיתי טאסוס מגולענים

70 גרם איולי אריסה ולימון כבוש – לפי מתכון

 

אופן הכנה:

  1. צורבים על הפלנצ'ה את נתח חזה העוף ופורסים לרצועות

  2. מחממים את הפרנה על הפלנצ'ה או במסוע

  3. מורחים על תחתית הפרנה שכבה נדיבה של איולי אריסה ומסדרים מעל עלי רוקט, פרוסות תפו"א, פרוסות עגבנייה, נתחי העוף, פרוסות לימון, זיתי טאסוס, צלפים, בצל סגול, מלפפון חמוץ וכוסברה

  4. מזלפים כמות נוספת של איולי אריסה מעל, סוגרים את הכריך ומגישים

*****************************

כריך ויאטנאמי

רכיבים:

1 לחמניית ג'בטה

120 גרם פרוסות רוסטביף

20 גרם פטריות פורטובלו

20 גרם פטריות שמפיניון

20 גרם פטריות שימאג'י

80 גרם בצל סגול פרוס

30 גרם רוטב פאד תאי "קנור"

45 גרם מיונז הלמנ'ס

30 גרם חסת אייסברג

4 עלי בזיליקום

10 גרם אלפלפה

20 גרם בצל כבוש – לפי מתכון

3 פרוסות פלפל צ'ילי אדום

 

אופן הכנה:

  1. צולים את פרוסות הרוסטביף על הפלנצ'ה

  2. במקביל צולים את פרוסות הבצל והפטריות ומתבלים ברוטב פאד תאי

  3. מחממים את הפוקצ'ה על הפלנצ'ה או במסוע

  4. מורחים שכבה נדיבה של מיונז על תחתית הכריך ומניחים מעל את החסה, עלי הבזיליקום, האלפלפה, פרוסות הרוסטביף והפטריות הצלויות

  5. מקשטים בקומץ של בצל כבוש ופרוסות פלפל הצ'ילי

***************************

טריו באו

מתכון לחזה עוף טמפורה – להכנת 5 מנות

רכיבים לחזה עוף טמפורה:          

240 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות

500 גרם בלילת טמפורה דלילה

 

אופן הכנת חזה עוף טמפורה:

  1. מכניסים את רצועות חזה העוף לבלילת הטמפורה

  2. מוציאים את חזה העוף מהבלילה בעזרת מלקחיים ומטגנים עד להזהבה

  3. מוציאים מהשמן ומצננים

***********************************

מתכון לקבב אסייתי – להכנת 50 קציצות

רכיבים לקבב אסייתי:      

2 ק"ג פרגית טחונה

40 גרם שום כתוש

50 גרם ג'ינג'ר כתוש

100 גרם פלפל אדום קצוץ קטן

50  גרם כוסברה קצוצה

100 גרם בצל סגול קצוץ

20 גרם שמן שומשום

50 גרם רוטב סויה מתוק "קנור"

 

אופן הכנת הקבב האסייתי:

  1. מערבבים בקערה רחבה את הפרגית הטחונה עם שאר המרכיבים ולשים מספר דקות עד לקבלת מסה מעט דביקה ואחידה

  2. יוצרים קבבים ושומרים בקירור חצי שעה לפחות לפני הצלייה

  3. צולים את הקבבים על הפלנצ'ה

 

הרכבת המנה 

*************************

באו חזה עוף:

רכיבים

1 לחמניית באו בגודל 40 גרם

50 גרם חזה עוף בטמפורה

10 גרם רוטב פאד תאי "קנור"

15 גרם ספייסי מיו הלמנ'ס

10 גרם כרוב פרוס לרצועות דקות במנדולינה

קומץ נבט חמנייה 

 

אופן הכנת באו חזה עוף:

  1. מקפיצים את נתחי העוף עם רוטב פאד תאי

  2. חוצים את לחמניית הבאו ומחממים על אדים או במיקרוגל

  3. מורחים ספייסי מיו בתחתית הלחמנייה ומעל מניחים את רצועות הכרוב

  4. מסדרים את נתחי העוף המוקפצים על הכרוב ומעטרים בנבט חמנייה

 

באו שפונדרה:

רכיבים 

1 לחמניית באו בגודל 40 גרם

50 גרם נתחי שפונדרה – לפי מתכון

10 גרם רוטב שזיפים "קנור"

15 גרם ספייסי מיו הלמנ'ס

10 גרם כרוב פרוס לרצועות דקות במנדולינה

10 גרם בצל סגול כבוש – לפי מתכון

 

אופן הכנת באו שפונדרה:

  1. מקפיצים את נתחי השפונדרה על הפלנצ'ה ומתבלים ברוטב שזיפים

  2. חוצים את לחמניית הבאו ומחממים על אדים או במיקרוגל

  3. מורחים ספייסי מיו בתחתית הלחמנייה ומעל מניחים את רצועות הכרוב

  4. מסדרים את נתחי השפונדרה על הכרוב ומעטרים בבצל הכבוש

****************************

באו קבב אסייתי:

רכיבים 

1 לחמניית באו בגודל 40 גרם 

1 קבב אסייתי – לפי מתכון

15 גרם ספייסי מיו הלמנ'ס

10 גרם כרוב פרוס לרצועות דקות במנדולינה

10 גרם תלתלי בצל ירוק

 

אופן הכנת באו קבב אסייתי:

  1. חוצים את לחמניית הבאו ומחממים על אדים או במיקרוגל

  2. מורחים ספייסי מיו בתחתית הלחמנייה ומעל מניחים את רצועות הכרוב

  3. מניחים את הקבב על הכרוב ומעטרים בתלתלי בצל ירוק

 **************************

המבורגר ה-4 ביולי

רכיבים למנה אחת:

1 קציצת המבורגר

1 לחמניית המבורגר

2 פרוסות עגבנייה

2 טבעות בצל סגול

20 גרם חסת אייסברג קצוצה

3 פרוסות מלפפון חמוץ

3 פרוסות חזה אווז מעושן

40 גרם בצל יבש מטוגן

45 גרם איולי פלפלת – ראה מתכון

1 ביצה

 

אופן הכנה:

  1. צולים את ההמבורגר למידה הרצויה. במקביל צורבים את חזה האווז על לפריכות ואת הבצל היבש על הפלנצ'ה עד להזהבה.

  2. מכינים ביצת עין.

  3. מחממים את הלחמנייה על פלנצ'ה או במסוע.

  4. מסדרים את החסה, פרוסות העגבנייה, טבעות הבצל ופרוסות המלפפון החמוץ על תחתית הלחמנייה.

  5. מניחים את ההמבורגר על הירקות.

  6. מזלפים איולי פלפלת מעל הקציצה.

  7. מניחים את הבצל המטוגן על ההמבורגר ומעל את חזה האווז.

  8. מניחים את ביצת העין מעל חזה האווז ומגישים.