מסעדת "מודרן" במוזיאון ישראל בירושלים מציעה את העיסקית המנצחת !!
אבי בר כתב ב: "חדשות ישראל בעסקים"14/05/2017מסעדות, קולינריה
מסעדת "מודרן" במוזיאון ישראל בירושלים מציעה את העיסקית המנצחת
המסעדה מהווה בשנים האחרונות מקום מפגש לצמרת העיסקית החברתית והדיפלומטית של ירושלים
שילוב של מנות מובילות מהמטבח הירושלמי העכשווי של השף אבי פרץ לצד נוף המוזיאון, הכנסת ועמק המצלבה משלים חוויה קולינרית ואסתטית לבאי המקום
הארוחה העסקית במסעדת מודרן מוגשת עד 17:00 בימים א -ה
אם כבר לוקחים אתנחתא יומית לארוחת צהריים או שמנצלים את זו האחרונה למפגשים עיסקיים כדאי שיהיה זה במקום מרתק, כזה שמשלב עיניין קולינרי, לצד חוויית בילוי אלגנטית עם אווירת חו"ל
כזו היא הארוחה העיסקית במסעדת מודרן במוזאון ישראל בירושלים הצמודה לכנסת ישראל ולמרכז העסקים של העיר, שהפכה עם הזמן לנחתלתם של אנשי העסקים של העיר ולאלו המגעים מחוצה לה. עיצוב המסעדה ונוף עמק המצלבה הנשקף ממנה, משרים אווירה ירושלמית ייחודית. השף אבי פרץ, יצר מטבח מודרני עם טעמים מקומיים בהתאם לעונות השנה, המבוסס על המטבח הירושלמי בן המאה השנים.
המסעדה שהוקמה לפני 6 שנים על ידי איש העסקים צפריר גינסברג קצרה פרסים רבים וארחה את שועי העולם המגיעים לירושלים. היא נבחרה על-ידי אתר טריפאדוויזור לשדר ממנה את כניסת האתר לירושלים .מודרן, נבחרה כאחת מ-10 הכשרות הטובות בישראל.
הארוחה העיסקית במסעדת מודרן מוגשת עד השעה 17:00 במסגרתה – במחיר המנה העיקרית נהנים גם מסלט ירוקים קטן או מרק היום ולימונדה. קיימת גם האפשרות להמיר את הסלט או המרק במנה ראשונה מהתפריט תוספת של 25 ₪.
בחירת העיקריות היא מתוך התפריט ובו המנות הבאות:
טאז'ין בצלצלים ממולאים – 65 ₪
עלי בצל לבן וסגול ממולאים באורז וסוגי קטניות, צימוקי אוכמניות ועגבנייה, מוגשים ברוטב עגבניות, וזרעי שומר
רביולי שלל פטריות מהיער מסביב לירושלים – 65 ₪
מוגש עם פינג'ן קונסומה פטריות צח
חריימה פילה בורי וחלה לניגוב – 95 ₪
בורי טרי, תבשיל עגבניות פיקנטי, לימונים כבושים וגרגרי חומוס קריספי
סטייק סלמון בטאבון – 110 ₪
קרם בטטה שרופה מדורה, שעועית ירוקה, רוטב בוטנים וצ'ילי
כיסוני פסטה ממולאים בתבשיל בקר –72 ₪
כיסונים ממולאים בשפונדרה, זנגביל ומוסקט בבישול ארוך מוגשים עם ארטישוק, ריבועי עגבנייה טריה, שמן זית ולימון
קבב משמש – 75 ₪
קבב בקר ומשמש בתיבול ראס אל חנות, על סלט טאבולה עדשים וטחינה
מעורב ירושלמי מודרני – 84 ₪
נתחוני אנטריקוט, פרגית וטחול בתיבול אגריפס, מוגש על פיתה גריל והמון המון טחינה ופטרוזיליה
קדאיף עוף ואגוזים של ג'קסון – 70 ₪
חוטי קדאיף קריספי עם עוף, בצלים ואגוזי מלך בצלחת שג'קסון פולוק היה אוהב
פרגית במשרה מיסו בגריל -82 ₪
אורז צועני וסלט עגבניות קטן
אסאדו בקר צלוי עם חרדל ופלפל אנגלי 105 ש"ח
דלעת ערמונים, גזר, שורשים, רוטב ציר בקר ובלסמי מצומצם
סופריטו ערמונים וארטישוק ירושלמי – 84 ₪
תבשיל בקר ירושלמי מסורתי, בילה שעות בתנור יחד עם ארטישוק ירושלמי וערמונים
סטייק אנטריקוט 250 גר' – 120 ₪
צ'יפסים דקים, שום קונפי ושעועית ירוקה, עם חרדל דיז'ון חריף
ניתן להמיר את הסלט או המרק במנה ראשונה מהתפריט בתוספת 25 ₪
המנות הן:
לחם פרנה חם מהתנור – 20 ₪
הלחם של ירושלים אפוי ומוגש מיד. לוקח לו כמה דקות.
מרק היום – 35 ₪
כל יום אחר שאל את המלצר
סלט ישראלי קצוץ – קטן / גדול – 30 / 45 ₪
ירקות קצוצים קטן קטן עם פטרוזיליה, לימון שמן זית
משחק קוביות סלק וסלמון – 55 ₪
סלמון טרי, סלק, שמיר, בזיליקום, איולי ליים, נקודות מקצף ג'ינג'ר ופולי סויה
טרטר אינטיאס, חציל וטחינה – 55 ₪
אינטיאס טרי, בצל, כוסברה, מנגו, צ'ילי וצנובר על חציל קלוי וקצוץ, טחינה
קרפצ'יו ים תיכוני פיקנטי – 55 ₪
דג ים טרי, פול ירוק, צ'ילי אדום חריף, זיתי קלמטה, שרי, זרעי עגבנייה ועלי אורגנו
מודרן, מוזיאון ישראל, טל. 02-6480862 – ירושלים.
שעות פעילות המסעדה:
ימי א'-ה'-11.30 עד 17.00
ימי ג'- ארוחת ערב 18.30 עד 22.00
ימי ו' – 11.30 עד 14.30 בהזמנה מראש בלבד
ארוחה עסקית מוגשית בימים א'-ה': בין 11:30-17:00
מסעדת מודרן
קונספט קולינרי ייחודי:
מודרן היא מסעדת מוזיאון. היסטוריה, תרבות ופנאי שלובים בה יחד. לצד העיצוב המושפע מאמני ראשית המודרניזם הבינלאומי, המסעדה מציגה קולינריה ירושלמית בת יותר ממאה שנים.
הקולינריה הירושלמית צמחה ממטבחי המהגרים שהגיעו לכאן והתיישבו בתוך ומחוץ לחומות בתחילת המאה העשרים. הטעמים העשירים מחממים את הלב, ספוגים סיפורי מסע וגעגוע לארצות רחוקות. מסעדת מודרן מציעה מטבח ירושלמי יצירתי ובעל אמירה אישית.
המסעדה מציגה מטבח שבמקור התבסס על קטניות, אורז, אגוזים, ירקות שורש מהגינות הקטנות ועשבי תבלין. בשר היה נדיר בתקופות הללו, פעם בשבוע, מפואר ומושקע בבישול ארוך לכבוד השבת. זהו האוכל הירושלמי. מבושל לאט ובסבלנות.
לתפריט קובצו מנות מיתולוגיות מרחוב אגריפס יחד עם מוצרי חקלאות לוקאליים ישראליים, שגודלו ב"ארבעת הערים" במודרן פרקו והרכיבו מחדש את המתכונים העתיקים של ירושלים וייצרו מטבח עכשווי בעל טעמים מקומיים ומרכיבים מובחרים.
שף אבי פרץ
שף פרץ שחזר משהות ארוכה בצרפת ואיטליה חזר למודרן ויצר תפריט חדש עם השפעות קולינריה קיימותית בהתאם לשורשיו הירושלמיים ומצאי בשוק. הוא מתיחס לאביב שבפתח ומקליל את המנות תוך שהוא נותן מענה לקהל המגוון הפוקד את המוזיאון. קהל המורכב מאחמ"ים, תיירים, משפחות וקהל ירושלמי מקומי.
הארוחה במחיר המנה העיקרית כוללת סלט ירוקים קטן או מרק היום ולימונדה