מעדנות מחדשת לכם ומשיקה בצק עלים מרודד, מופחת שומן
אבי בר כתב ב: "חדשות ישראל בעסקים"07/02/2017חדש על המדף, מתכונים, צרכנות, קולינריה
מעדנות מחדשת לכם
מעדנות משיקה בצק עלים מרודד, מופחת שומן המכיל 30% פחות שומן ו 20% פחות קלוריות מבצק עלים רגיל
מעדנות, החברה המובילה בישראל בקטגוריית הבצקים המוכנים, משיקה מוצר ייחודי וראשון מסוגו: בצק עלים מופחת שומן, המכיל 1/3 פחות מכמות השומן וכ-20% פחות קלוריות מבצק עלים רגיל.
מסקר שערכה מעדנות עולה כי כ-90% מהצרכנים מודעים ומכירים בצק עלים ויותר מ-60% מהצרכנים משתמשים בו בפועל וכעת בצק עלים מופחת שומן של מעדנות מציע עבורם פתרון זמין, נוח ואיכותי, תוך שמירה על תזונה מאוזנת.
בצק עלים נחשב לפופולארי מאוד במטבח הישראלי ולמוצר וורסטילי, אשר משמש כבסיס למגוון רחב של מאפים מתוקים ומלוחים: בורקס, מיני פיצות, מקלות מלוחים, מאפים ממולאים ירקות, טארט טאטן, פשטידות ועוד. כעת, מעדנות נותנת מענה לצרכנים שוחרי הבריאות ושומרי המשקל ומציעה אלטרנטיבה בריאה יותר, מבלי להתפשר על הטעם והפריכות האהובים.
רוני בהט, מנהלת אגף השיווק והפיתוח בחטיבת המזון: "השנה החולפת היתה בסימן חדשנות מוצרית של מעדנות, עם השקות ייחודיות ומובילות שוק בכל הקטגוריות, ובפרט בתחום הבצקים המוכנים. מעבר להקפדה הבלתי- מתפשרת על איכות וטעם, אנו משקיעים מחשבה ביצירת פתרונות שיקלו על הצרכנים, יחסכו זמן וטרחה ויספקו מענה למגמות המובילות בעולם. בצק עלים מופחת שומן מהווה בשורה אמיתית ומהווה חלופה איכותית, הן ברמה התזונתית והן ברמה הקולינרית."
מעדנות מובילה את קטגוריית הבצקים המיוחדים ובעלת מגוון המוצרים הרחב ביותר, הכולל בין היתר: בצק שמרים עלים, בצק פריך למאפים מתוקים ומלוחים ובצק עלים חמאה- מוצרים בלעדיים למעדנות.
מתכון למאפה בצק עלים במילוי פרחי ברוקולי וגבינות
3 תבניות חד-פעמיות לאינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנות היטב בשמן זית
-
בצק עלים מופחת שומן מרודד (1 ק"ג), מופשר לפי ההוראות על האריזה
-
1 כפית מלח
-
1 חלמון טרוף עם מעט מים, להברשה
למלית:
-
15 פרחי ברוקולי מוקפאים קטנים "סנפרוסט", שטופים במי ברז
-
300 גרם גבינת כנען מסדרת "השף הלבן"
-
150 גרם גבינה בולגרית פיראוס 5% מגוררת
-
מעט אגוז מוסקט מגורר
-
מלח
-
פלפל שחור
-
50 גרם שקדים קלויים
אופן הכנה:
-
מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מרתיחים בסיר בינוני ליטר מים, מוסיפים כפית מלח. מכינים קערה גדולה עם מי קרח. מוסיפים את הברוקולי לסיר, ומביאים שוב לרתיחה. מסננים, ומעבירים לקערת מי הקרח (כדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע). משהים כמה דקות, ומסננים.
-
מערבבים את יתר חומרי המלית (פרט לברוקולי) לתערובת אחידה.
-
פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, ומחלקים לשלושה מלבנים.
-
מניחים במרכז מלבן בצק, לאורכו, שליש מתערובת המלית, מניחים על המלית 5 פרחי ברוקולי, מברישים את השוליים בחלמון ומגלגלים לרולדה. מכינים כך 3 רולדות.
-
מניחים בתבניות כשה"תפר" כלפי מטה. מברישים בחלמון, וחורצים כ-5 חתכים אלכסוניים.