צילום: סיון לזימי – סיון בייקרי
מתכון לעוגת חלווה מעולה באדיבות "סיון בייקרי".
עוגת חלווה עם שוקולד ופצפוצי קרנץ'.
שבוע חדש בפתח, וזה זמן אידיאלי לנוח ולהירגע ולהכין עוגה טבעונית או עוגה קלילה וטעימה. ומה יותר טעים מעוגת חלווה עם שוקולד לבן?
אם תרצו אפשר להכין את אותה עוגה גם כעוגת פרווה עם שינוי חומרי הבסיס. אז קבלו מתכון פשוט ומהיר להכין עוגה טעימה לכל המשפחה.
מצרכים לבסיס העוגה
- 100 גרם שוקולד לבן
- גביע שמנת מתוקה
- 400 גרם נוגט (מחית אגוזי לוז)
מצרכים להכנת קרם חלבה:
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 50 גרם סוכר וניל
- 100 גרם חמאה מומסת (או 80 גרם שמן קוקוס לגרסה פרווה)
- 200 גרם טחינה גולמית
- 120 גרם אבקת סוכר
לקישוט
- שומשום לבן ושחור 20 גרם
- פצפוצי אורז ושומשום לקישוט
אופן ההכנה עוגת חלווה
- מכינים את הבסיס על ידי המסת השוקולד נוגט במיקרוגל.
- מעבירים את הקרם לקערה מוסיפים את השומשום ומערבבים הכל יחד.
- משטחים את התערובת שהתקבלה בתבנית על גבי נייר אפייה לשכנה של 1.5 ס"מ.
- מקפיאים עד שהתערובת מתקשה.
- מכינים את קרם של עוגת חלווה – מערבבים גבינה עם סוכר וניל מוסיפים טחינה ומערבבים יחד.
- הכנת השכבה – מניחים את פצפוצי אורז על צלחת, יוצקים קרם חלווה מכסים בסיס נוסף ואז את הקרם.
באדיבות סיון בייקרי