מתכון ללזניית שוקולד:
חשבתם שלזניה יכולה להיות רק מלוחה? תחשבו שוב!
אם אתם באמת רוצים להדהים את האורחים או המשפחה וגם את בני הזוג במנה שהם עוד לא נתקלו בה…זה בשבילכם – מותג הפסטה הנמכר ביותר באיטליה "ברילה", מציע מתכון ללזניית שוקולד מושחתת שתנפץ את כל המוסכמות על לזניה שהכרתם עד היום.
לזניית שוקולד מושחתת
מתכון מאת : מאיה דרין
חומרים:
1 חבילת דפי לזניה של ברילה
200 גרם שוקולד
250 גרם חמאה
3 ביצים מופרדות
½ כוס סוכר
250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%
2 כוסות חלב
4 כפות סוכר
תבנית מלבנית 30X20
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)
אופן ההכנה:
-
ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
-
מוסיפים חלמונים אחד, אחד וטורפים היטב.
-
מוסיפים גבינה ומערבבים לקרם חלק.
-
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק.
-
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
-
מביאים לרתיחה חלב וסוכר, מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים).
-
מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה. בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה.
-
יוצקים 1/3 מכמות הקרם ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת.
-
יוצקים 1/3 נוסף מהקרם וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.
-
מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כדקותיים. מערבבים לקרם חלק ומבריק – ויוצקים מעל הלזניה.
-
מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים, לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.
בתיאבון J
את כל מוצרי פסטה "ברילה" ניתן למצוא ברשתות השיווק המובחרות.