כותרות אחרונות
Search

מתכון נהדר לעוגת שוקולד וקרמל !

מתכון

עוגת שוקולד וקרמל

באדיבות מותג השוקולד השוויצרי "לינדט"

כמויות: 12 מנות

זמן הכנה – 65 דק

צילום: יח"צ

מצרכים:

1 כוס (250 מ"ל) קפה חם

1/2 כוס (125 מ"ל) אבקת קקאו

2 כוסות (500 מ"ל) סוכר חום

1 כוס (250 מ"ל) שמן קנולה

2 ביצים

1/4 כוס (60 מ"ל) שוקולד מריר קצוץ אקסלנס 70% מוצקי קקאו, מומס

2 כוסות (500 מ"ל) קמח

2 כפות (10 מ"ל) אבקת אפייה

1 כף (5 מ"ל) סודה לשתייה

3/4 כף (4 מ"ל) מלח

1 כוס (250 מ"ל) כדורי שוקולד לינדור קצוץ בכל טעם

 

לגנאש שוקולד מריר

2/3 כוס (150 מ"ל) קצפת 35%

1 חפיסה (100 גר') שוקולד אקסלנס 70% מוצקי קקאו של לינדט, קצוץ

אופציה – להקציף ביצה בקערית ולהכניס לתוכה כוס של פירות יער או כל פרי לבחירה (אוכמניות קפואות, דומדמניות, או תותים, או ענבים).

לכסות את הפירות באמצעות מזלג. להעביר לקערה רדודה המכילה כוס (250 מ"ל) סוכר ולגלגל עד לכיסוי מלא.

להניח בצד למשך שעה עד לילה שלם.

 

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור לחום של 180°C.

  2. לשמן קלות ולצפות בקמח תבנית אפיה קוגלוף בקוטר 23. לערבב את כוס הקפה יחד עם אבקת הקקאו.

  3. לערבב במיקסר חשמלי את הסוכר החום עם שמן הקנולה עד לקבלת מרקם חלק.

  4. להוסיף את הביצים אחת אחת ולגרד את קצוות הקערה לאחר כל הוספה להטמעה מלאה.

  5. להוסיף את השוקולד המומס. להקציף יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח.

  6. מערבבים לתוך תערובת ביצים את תערובת הקמח ואת תערובת הקפה לסירוגין, ב-2 פעימות נפרדות ולאחר מכן מערבבים לתוך התערובת את כדורי השוקולד הקצוצים, לסירוגין עם תערובת קפה בשתי תוספות.

  7. מערבבים עם כמהין קצוץ

  8. להעביר את התערובות לתבנית הקוגלהוף המשומנת ולאפות כ-55-60 דק' או עד שקיסם שננעץ בתערובת ייצא יבש.

  9. להניח את התבנית לקירור למשך 10 דק', להוציא את העוגה ולהניח על רשת צלייה מכוסה נייר אפיה לקירור מלא.

  10. להכנת גנאש השוקולד, להרתיח את השמנת המתוקה בסיר ולמזוג אותה על השוקולד הקצוץ שמונח בקערה חסינת חום.

  11. להניח למשך 1 דקה ולערבב עד קבלת תערובת חלקה.

  12. להניח לקירור למשך כ-10 דק' או עד שהשוקולד מתגבש לכדי זיגוג.

  13. לצפות את העוגה בגנאש ולהניח לה להתגבש כ-30 דק'.

  14. לקשט בפירות המסוכרים.

 

בתאבון!!