כותרות אחרונות
Search

מתכונים כשרים לפסח באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.

 

מתכונים לפסח באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.

 

דג בעגבניות ושומר.

 

דג בעגבניות ושומר – באדיבות חלי ממן קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא – צילום: יחסי ציבור

 

מרכיבים:

  • 6 חתיכות פילה בגודל כף יד (200 גרם) של דג ים: דניס/לברק/לוקוס
  • 1 כף שמן זית
  • 4 עלי מרווה
  • 1-2 פלפלים ירוקים חריפים חצויים ונקיים מגרעינים
  • 1-2 שיני שום פרוסות
  • 1/2 קילו עגבניות שרי תמר חצויות
  • 3 עגבניות תמר חצויות
  • שומר גדול פרוס דק
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 220 מעלות. מטגנים עלי מרווה במעט שמן זית בתוך מחבת גדולה שמתאימה גם לתנור. מוסיפים פלפלים חריפים ומאדים עוד כ- 2 דקות. מוספים את השום ומאדים כדקה, מקפידים שלא יישרף. מוסיפים את עגבניות השרי, את עגבניות התמר ואת השומר הפרוס ומביאים לרתיחה מלאה. מסדרים את הדגים בין העגבניות ומתבלים. אופים כ- 15 דקות, עד שהדג מוכן.

הערה: את תבשיל העגבניות אפשר להכין מראש עד שלב הרתיחה, את הדגים עצמם עדיף לבשל בסמוך להגשה.

 

 

בלינצ'ס כשר לפסח

 

בלינצס כשר לפסח – באדיבות חלי ממן קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא – צילום: יחסי ציבור

 

כל הכמות לחלק ל-7 , כל שביעית = מנת פחמימה

מרכיבים:

  • 5 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 1 כף שמן
  • 1 כוס מים
  • 4 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • שמן לשימון המחבת

אופן הכנה:

לערבב היטב בקערה את הביצים עם המים, השמן והמלח. להוסיף את קמח תפוחי האדמה ולערבב היטב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. לחמם מחבת היטב, לרסס בתרסיס שמן ולשפוך כחצי כוס חד פעמית מהבלילה למחבת. לנער את המחבת עד שהבלילה תכסה את כולו. כאשר הקצוות מתחילים להתרומם ניתן להפוך את החביתית לצידה השני עד שהיא תשחים מעט.

 

 

קבב דגים – חלי ממן קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

 

קבב דגים – באדיבות חלי ממן קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא – צילום: יחסי ציבור

 

מרכיבים:

  • 500 גרם פילה בקלה (אפשר גם פילה דג סול)
  • 1 ביצה קשה
  • 3 כפות פירורי מצה
  • בצל בגודל קטן, קצוץ
  • 1 כפית שמן
  • 2 כפית כמון
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
  • חופן שמיר קצוץ
  • חופן קטן של נענע קצוצה
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

רוחצים היטב את פילה הדג וסוחטים.  טוחנים את הדג במעבד מזון.  מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים עוד כדקה.

מניחים לשעה לפחות.  מחממים את התנור ל- 200 מעלות במצב גריל.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן.  יוצרים קציצות בידיים רטובות.  מניחים על התבנית, מרססים מעל תרסיס שמן וצולים עוד כ- 5 דקות.  יש להיזהר לא לצלות יותר מדי, שלא יתייבשו.