כותרות אחרונות
Search

מתכונית באדיבות סנפרוסט

 

 

 

סלט עוף חם עם עדשים ובורגול ברוטב חרדל ודבש

סנפרוסט מתכון 2

סלט עוף חם עם בורגול ברוטב חרדל ודבש רוחב צילום לירון אלמוג

 

מנה נפלאה לארוחת צהריים גם במשרד ,סלט עשיר בכל טוב.

3-4 מנות

חומרים:

1/4 שקית עדשים ירוקות מבושלות של סנפרוסט (200 גרם)

500 גרם בורגול

500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות

1/3 כוס רוטב חרדל ודבש לסלט של אוליביה

1 אגס חתוך, לקוביות

8 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

1 בצל סגול, חתוך לפרוסות

מלח, פלפל

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבורגול במים חמים כחצי שעה(בודקים שהוא רך). במקביל מחממים את העדשים לפי ההוראות המופיעות על גבי האריזה, מסננים ומניחים בצד.

  2. מפזרים על העוף מלח ופלפל, ומקפיצים 3-4 דקות מכל צד עד הזהבה.

  3. מעבירים את כל המרכיבים לקערה, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים חם.

————————————————————–

סלט חומוס עם נענע

סנפרוסט מתכון 1

חומרים:

1/2 שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים, סנפרוסט (400 גרם)

2 זוקיני פרוסים דק לאורכם

1 חופן עלי נענע

4 שיני שום פרוסות דק

1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

1 בצל סגול פרוס

1 שורש פטרוזיליה, מגולף דק בעזרת קולפן. (ומקורר במי קרח ל-10 דקות) – להשאיר רק אם יש מקום

מיץ מלימון אחד

1 כף מלח גס

1/4 כוס שמן זית

קורט פלפל שחור גרוס גס

1 כף גרגירי כוסברה

20 עגבניות שרי חצויות

אופן ההכנה:

חולטים את הזוקיני  ל 3 שניות במים חמים ומקררים מיד .

מערבבים את כל מרכיבי הסלט  יחד.