צילום: אנטולי מיכאלו
לכבוד ראש השנה!
"עוף טוב" מציעה מתכון נהדר לארוחת החג: תבשיל כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט.
מתכון מנצח של תבשיל כרעיים ברוטב עשיר ומפנק, שיהפוך את שולחן החג שלכם למיוחד וטעים הרבה יותר.
6 מנות | זמן הכנה: שעה
מצרכים:
3 כרעיים עוף טוב חצויות (אפשר גם שלמות)
1/3 כוס שמן קנולה
2 בצלים חצויים פרוסים לטבעות
1 חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים
מלח, פלפל שחור גרוס
4 חבילות פטריות שלמות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער)
5 פטריות שיטקה טריות, חתוכות לרצועות דקות
2 חבילות ערמונים בוואקום
4 שיני שום פרוסות
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
4 כפות סילאן
1/2 כוס יין אדום
3 כפות רכז רימונים
להגשה:
50 גר' צנוברים קלויים
1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס
אופן הכנה:
- מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בו את טבעות הבצל במשך כ־5 דקות עד שהן נעשות שקופות
ומתחילות להזהיב.
- מוסיפים את בצלצלי השאלוט, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עוד 3 דקות עד שהם מתחילים להזהיב טיפה
בשוליים.
- מוסיפים לסיר פטריות וערמונים ומטגנים במשך כ־4 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הכרעיים, השום, ממרח העגבניות, הסילאן, היין ורכז הרימונים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־45 דקות או עד שהעוף מבושל.
- מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם.
חג שמח ושנה טובה