כותרות אחרונות
Search

"עוף טוב" מציעה מתכון נהדר לארוחת החג: תבשיל כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט.

צילום: אנטולי מיכאלו

 

לכבוד ראש השנה!

"עוף טוב" מציעה מתכון נהדר לארוחת החג: תבשיל כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט.

מתכון מנצח של תבשיל כרעיים ברוטב עשיר ומפנק, שיהפוך את שולחן החג שלכם למיוחד וטעים הרבה יותר.      

     

צילום: אנטולי מיכאלו

 

6 מנות | זמן הכנה: שעה

 

מצרכים:

3 כרעיים עוף טוב חצויות (אפשר גם שלמות)

1/3 כוס שמן קנולה

2 בצלים חצויים פרוסים לטבעות

1 חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים

מלח, פלפל שחור גרוס

4 חבילות פטריות שלמות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער)

5 פטריות שיטקה טריות, חתוכות לרצועות דקות

2 חבילות ערמונים בוואקום

4 שיני שום פרוסות

2 כפות ממרח עגבניות מיובשות

4 כפות סילאן

1/2 כוס יין אדום

3 כפות רכז רימונים

להגשה:

50 גר' צנוברים קלויים

1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס

 

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בו את טבעות הבצל במשך כ־5 דקות עד שהן נעשות שקופות

    ומתחילות להזהיב.

  1. מוסיפים את בצלצלי השאלוט, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עוד 3 דקות עד שהם מתחילים להזהיב טיפה

    בשוליים.

  1. מוסיפים לסיר פטריות וערמונים ומטגנים במשך כ־4 דקות תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים את הכרעיים, השום, ממרח העגבניות, הסילאן, היין ורכז הרימונים ומביאים לרתיחה.
  3. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־45 דקות או עד שהעוף מבושל.
  4. מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם.

 

חג שמח ושנה טובה