"עוף טוב" משיקה מוצר נוסף בסדרת שניצלים מופחתי מלח: שניצל דק ענננננק – 30% מופחת מלח!
שניצל דק ענננננק הוא מהמוצרים המובילים בקטגוריית השניצלים המוכנים ועכשיו – שניצל דק 30% מופחת מלח מצטרף לסדרת השניצלים, שילדים ומשפחות אוהבים ביותר, רק בריאים יותר.
חברת עוף טוב" מוסיפה מוצר נוסף לסדרת מוצרים בריאים יותר – שניצלים מופחתי מלח. בסדרה – המוצרים האהובים ביותר על ילדים ומשפחות בישראל : שניצל ביתי בציפוי מעודן, אצבעות שניצל בציפוי שומשום מופחתי מלח ועתה גם המוצר האהוב ביותר – שניצל דק ענננננק. המהלך תואם את האסטרטגיה של עוף טוב לפיה "פחות זה יותר", מתוך מחויבות לתזונת הילדים.
בישראל ילדים צורכים פי 2 מלח מהכמות המומלצת. חשוב להבין כי בעולם המערבי מספק המזון התעשייתי 75-80% מהמלח הנצרך. כמו כן, לחם ובשר הינן 2 התעשיות עתירות הנתרן בישראל, לכן עולם השניצלים הינו אתגר כפול בהיבט הפחתת נתרן. על פי עמדת משרד הבריאות 2014 – מומלץ להפחית את צריכת הנתרן בתזונה. משרד הבריאות מקדם תכנית תזונתית לאומית להפחתת נתרן במזון, להקניית אורח חיים בריא יותר (״אפשרי בריא״).
הפחתה הדרגתית של מלח במזון, מובילה לעליה ברגישות למלח בריכוז מלח נמוך יותר, תוך חודש-חודשיים (משרד הבריאות). צריכת מלח מובילה ליתר לחץ-דם התורם ל62% ממקרי שבץ מוחי ול49% מאירועי לב (ארגון הבריאות העולמי), על כן מומלץ עקרונית לכלל האוכלוסייה להפחית בצריכת מלח. בנוסף, ממחקרי צרכנים שערכנו עולה , כי 65% מכלל המדגם הביעו רצון גבוה להפחית את כמות הנתרן בתפריט שלהם (מכון ברנדמן אוק' 2014).מכאן שהפחתת נתרן בתעשיית המזון מהווה אתגר ליצרנים ובשורה בריאותית לצרכנים.
"עוף טוב" החליטה לעשות צעדים משמעותיים, כדי לייצר שניצלים איכותיים ובריאים יותר. המהלך נעשה בעידוד משרד הבריאות, שהחל בפרויקט הפחתת מלחים בקרב האוכלוסייה בישראל. המוצר נאמן לתפיסת העולם של עוף טוב – 100% רכיבים טבעיים: בלי E-Numbers, בלי תוספת פוספטים, בלי צבעי מאכל, בלי חומרים משמרים, בלי תוספת מונוסודיום גלוטמט ורוב המוצרים דלי כולסטרול.
סדרת המוצרים הינה מ- 100% רכיבים טבעיים, המשקפת את המגמה העולמית להשבחת מוצרי מזון מוכן, הכוללת מעבר ל –All Natural Ingredients , שמטרתו צמצום הפער בין המוצר המוכן למוצר הביתי.