מנכ"לית היכל התרבות תל-אביב, דלית קורל – פסטיבל החורף היכל התרבות – צילום: אבי בר
היכל התרבות תל-אביב מציין 67 שנים להקמתו וממשיך במסורת של הפקת פסטיבל החורף.
פסטיבל החורף ה-7 של היכל התרבות תל-אביב יוצא לדרך ויציע השנה 15 מופעים בסופ"ש ולנטיינ'ס מוזיקלי.
"רביעי – שבת | 12 – 15 בפברואר, 2025 | היכל התרבות תל-אביב"
מופע פתיחה חד פעמי: "זה הכל בשבילך" – מיטב אמני ישראל מצדיעים לדני סנדרסון ביניהם ברי סחרוף, גבע אלון, הדג נחש, כרקוקלי, מאור כהן, מזי כהן, נונו, שלומי סרנגה ושלומי שבן.
מופע נעילה: "מעפר פורחת שושנה" – לכבוד רחל שפירא ובהשתתפות תזמורת האופרה הקאמרית, גלי עטרי, ירדנה ארזי, נורית גלרון, גיא מזיג, אלון עדר ועוד…
עוד באולם לואי: עוזי נבון עם תזמורת הקאמרטה במופע מיוחד לפסטיבל, לראשונה בהיכל – התקווה 6 עם "משהו נעים לנשמה", וקרן פלס בערב ולנטיין חגיגי עם אורח מיוחד – שלום חנוך.
באולם צוקר: מופע "כשאמא באה הנה" – משירי נעמי שמר עם אריאל הורוביץ, האחיות שמר 24 ואורחת מיוחדת – לאה שבת, 80 ליענקל'ה רוטבליט בביצועו של דני בסן שיארח את עלמה זהר, "בחברה טובה" – שם טוב לוי ותזמורת הג'אז הישראלית, מאיה בלזיצמן ומתן אפרת עם שלישיית מיתרים במופע "סיפור אהבה", "שרים לאהובה עוזרי" עם יהודה קיסר, ערן צור, מאיה אברהם, יאיר צברי, אבי בללי, נתן סלור ועוד…
במועדון סלע: "ציפור משונה" – בהשתתפות קרני פוסטל, גליה חי וקרן טננבאום, ערן ויץ טריו מארח את אגדת הגיטרה והבוזוקי חיים רומנו ואת מוטי דיכנה, מופע הלהקה "בעיר זרה" של לאורה ריבלין, "מאחורי הגב" – מופע בכורה עם יעל קראוס, ניצן בר ואדר בן עזרא ושיתוף פעולה חוצה דורות בין אלי מגן מלהקת "אחרית הימים" ונדב הולנדר מ"אלון עדר והלהקה".
עוד מוצגות: "היה היו זמנים" ו"אומרים שהיה פה שמח" – תערוכות נוסטלגיות עם רגעים בתולדות ההיכל שנשתמרו על פני שבעה עשורים.
"רביעי – שבת | 12 – 15 בפברואר, 2025 | היכל התרבות תל-אביב"
במהלך חודש פברואר יתקיימו בהיכל התרבות תל-אביב מופעי פסטיבל החורף, ארבעה ימים רצופים עם -15 הופעות חיות, שיתקיימו בשלושת אולמות ההיכל, אולם לואי, צוקר ומועדון סלע לציון 67 שנים להקמתו.
מופע הפתיחה יתקיים ביום רביעי, ה-12 בפברואר, באולם לואי, במסגרתו מיטב אמני ישראל יצדיעו לדני סנדרסון – במופע "זה הכל בשבילך", מופע חגיגי וחד פעמי בשיתוף פעולה עם "המון ווליום" לכבוד הזמר והיוצר שחתום על קלאסיקות מוזיקליות בלתי נשכחות ונחשב לאחד היוצרים המשפיעים ביותר במוזיקה הישראלית. במופע יגישו מהיצירות של סנדרסון האמנים ברי סחרוף, גבע אלון, הדג נחש, כרקוקלי, מאור כהן, מזי כהן, נונו, שלומי סרנגה ושלומי שבן. מנהל מוזיקלי: נדב הולנדר. מנהלת אמנותית: אתי אנטה-שגב.
דני סנדרסון מסר: "זה תמיד מסקרן ומרגש לשמוע איך אמנים אחרים תופסים את השירים שלך, במיוחד אוסף כזה מוכשר של חברים. מעבר מלהיות מוחמא, אני מצפה בקוצר רוח למופע ובטוח שהוא יהיה מגוון ומרתק".
מופע נעילת הפסטיבל, גם הוא הפקה מיוחדת וחד פעמית יתקיים במוצ"ש 15 בפברואר באולם לואי, "מעפר פורחת שושנה", לכבוד רחל שפירא, הפזמונאית והמשוררת שרבות מיצירותיה הפכו לנכסי צאן ברזל בתרבות הישראלית ובהם "מה אברך", "כמו צמח בר", "חלומות", "שיר של יום חולין" ועוד. במופע ישתתפו תזמורת האופרה הקאמרית, גלי עטרי, ירדנה ארזי, נורית גלרון, גיא מזיג, אלון עדר ועוד. מנהל אמנותי: קובי בן עטר. מנהל מוזיקלי: אייל מזיג.
כמו כן, במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו מופעים מיוחדים נוספים: מופע "כשאמא באה הנה" משירי נעמי שמר לציון 20 שנה לפטירתה, עם אריאל הורוביץ, האחיות שמר 24, אורחת – לאה שבת. מופע מיוחד לפסטיבל – "ציפור משונה" בהשתתפות קרני פוסטל, גליה חי וקרן טננבאום, 80 ליענקל'ה רוטבליט – דני בסן יארח את עלמה זהר, "בחברה טובה" – שם טוב לוי ותזמורת הג'אז הישראלית, מופע הלהקה "בעיר זרה" – לאורה ריבלין, התקווה 6 – "משהו נעים לנשמה", קרן פלס בערב ולנטיין חגיגי, אורח מיוחד – שלום חנוך, מופע חגיגי "שרים לאהובה עוזרי" בהשתתפות יהודה קיסר, ערן צור, מאיה אברהם, יאיר צברי, אבי בללי, נתן סלור ועוד…
הקהל שיגיע לפסטיבל יוכל ליהנות גם מתערוכות הקבע "היה היו זמנים" ו"אומרים שהיה פה שמח" המוצגות בהיכל. התערוכות הנוסטלגיות, הפתוחות בפני מבקרי ההיכל, פורשות רגעים שנשתמרו, מתוך רוחב יריעה של שבעה עשורים, בזכותם של צלמים, מאיירים, מעצבים וארכיבאים. מדי ערב, כשעה וחצי לפני תחילת המופעים, יופיעו באכסדראות ההיכל הרכבים מוזיקליים בלייב.
מנכ"לית היכל התרבות תל-אביב, דלית קורל: "פסטיבל החורף מצוין זו הפעם השביעית וכבר הפך למסורת בנוף התרבות הישראלי. השנה במיוחד, הפסטיבל יעניק לקהל עושר של הפקות מוזיקליות מיוחדות שאנו מקווים שייתנו התרוממות רוח ונחמה – מצרך כל כך חשוב עבור כולנו בימים האלה. הפסטיבל מורכב ממגוון עשיר של הפקות מקור, חלקן שיתופי פעולה חד-פעמיים ומחממי לב. הציבור הרחב מוזמן להגיע להיכל ולספוג הנאה אותנטית מהתכנית הייחודית".
עינת בסר המנהלת האמנותית בפסטיבל של מופעי אולם צוקר ומועדון סלע: "נדמה שהמוזיקה היא השפה היחידה שניתן לשמוע ללא הפרעה וללא מגבלה, ואת המוזיקה הישראלית הטובה ביקשנו להביא ללב הפסטיבל השנה. כשבחוץ סערה, נתחמם לאורה. השנה יעלו מגוון מופעים שעושים כבוד לחלוצי התרבות העברית ולצדם תקווה ללידתן של מסורות תרבותיות חדשות. מילים ולחנים חדשים שעוד לפני שנפתחו דלתות האולם כבר מעוררים בקרבי געגוע. מקווה שתהיו שותפים לרגעים אלו הבאים עלינו לטובה".
פירוט המופעים:
מופע פתיחה: "זה הכל בשבילך" – אמנים שרים דני סנדרסון
מופע חגיגי וחד פעמי לכבודו של מי שחתום על קלאסיקות מוזיקליות בלתי נשכחות, אחד היוצרים המשפיעים ביותר במוזיקה הישראלית – דני סנדרסון. דורות של מוזיקאים, זמרים וגיטריסטים גדלו על מיטב היצירות של "כוורת", "גזוז" ו"דודה", כולל קטעי הסולו של הגיטרה שלו, שהביאו ניחוח חדש למוזיקה הישראלית, לצד טקסטים מלאי הומור ואבסורד שלא הכרנו לפניו. בערב הזה יזכו יצירות המופת הנצחיות של סנדרסון לביצועים רעננים של אמנים צעירים, חלקם כבר שיתפו עמו פעולה בעבר, ולחלקם זאת תהיה הפעם הראשונה. ערב מרגש במיוחד צפוי לכולם, כשבקהל יישב אורח הכבוד, דני סנדרסון, ויצפה ביצירות שלו כשהן מוגשות ברוח עכשווית, כי השירים של דני הם נצחיים ומתחברים לכל תקופה ולכל גיל, ומייצגים את המגוון התרבותי העשיר של המוזיקה הישראלית. סולמות מזרחיים לצד גרוב רוק'נרולי בועט, תה שעושה סחרחורת לצד הלא נודע, והרומנטיקה של דון קישוט לצד מדינה קטנה. והכל מתחבר באופן מושלם ומדויק, כמו שרק סנדרסון יודע להלחים(ן). סנדרסון כבר זכה בפרסי אקו"ם ואמ"י ולאחרונה, זכה גם לכבוד יוצא דופן ותואר חדש "דוקטור לשם כבוד" ממכון ויצמן, ואין ראוי ממנו. על הבמה ישירו בשבילו ברי סחרוף, גבע אלון, הדג נחש, כרקוקלי, מאור כהן, מזי כהן, נונו, שלומי סרנגה ושלומי שבן.
ניהול מוזיקלי: נדב הולנדר, ניהול אמנותי: אתי אנטה-שגב.
מפיקים: היכל התרבות ו"המון ווליום", יעל מרגלית – מיכאל תפוח.
יום רביעי, 12 בפברואר | 21:00 | אולם לואי
"ציפור משונה" – קרני פוסטל – צ'לו ושירה, גליה חי – ויולה ושירה, קרן טננבאום – כינור ושירה
הפקה מיוחדת לפסטיבל – לראשונה יחד על הבמה – שלושת המוזיקאיות, שהתחנכו על המוזיקה הקלאסית, מצאו את עצמן פונות אל עולמות הרוק והמוזיקה העכשווית, מרחיבות את גבולות הצליל והמנעד ויוצרות שפה מוזיקלית חדשה. כעת במופע ראשון מסוגו, הן שמות במרכז הבמה וירטואוזיות ורגש חשוף. במופע יבוצעו מגוון מהשירים שליוו ועיצבו את הקריירה והסביבה המוזיקלית בה התפתחו ויוצרות היום.
יום רביעי, 12 בפברואר | 21:00 | מועדון סלע
"כשאמא באה הנה" – אריאל הורוביץ ו"האחיות שמר 24" שרים ומספרים נעמי שמר. אורחת מיוחדת: לאה שבת
לציון שנת ה-20 לפטירתה, יוצא המוזיקאי והיוצר המוערך אריאל הורוביץ למסע מוזיקלי מרגש מלא באהבה, געגוע ואופטימיות במחוזות היצירה של אמו המלחינה והמשוררת נעמי שמר, בסדרת מופעים משיריה שעיצבו את פס הקול הישראלי המשותף לכולנו. המופע, הוא דיאלוג מוזיקלי בין הורוביץ, בנה של נעמי שמר, לקבוצה נבחרת של זמרות יוצרות מהדור הצעיר בארץ המרכיבות יחד את ״האחיות שמר 24״. הורוביץ, עם ההומור האופייני לו, נותן הצצה לסיפורים אישיים מאחורי שיריה של אמו ויחד עם הזמרות היוצרות, מצדיעים לשמר, הזמרת – יוצרת הראשונה בארץ, בפרשנות עכשווית לשיריה, מבלי לפגוע באפשרות של הקהל להצטרף לשירה בהמנונים הגדולים שהשאירה לנו. אל אריאל והבנות תצטרף הזמרת לאה שבת, בביצועים מרגשים ובלתי נשכחים לקלאסיקות הגדולות והאהובות. נעמי שמר ציירה לנו את מפת הארץ – מ״חורשת האקליפטוס״ דרך ״ירושלים של זהב״ ועד ״העיר הלבנה״. ליוותה אותנו בכאבים עם ״אנחנו שנינו מאותו הכפר״ ובשמחות עם ״תלבשי לבן״, הלכה איתנו לגן הילדים עם ״אצלנו בחצר״ ולצבא עם ״בהיאחזות הנחל בסיני״. המופע ״כשאימא באה הנה״ מאפשר לנו להתרפק על שמר היוצרת ובאותו הזמן להכיר את נעמי הפרטית.
יום רביעי, 12 בפברואר | 21:00 | אולם צוקר
רוטבליט בן 80 – דני בסן במופע חגיגי
בליווי 5 נגנים, ישיר דני בסן משיריו של יענקל'ה רוטבליט. שירים שהם פס הקול של כולנו: "אחרי עשרים שנה", "כמה טוב שבאת הביתה", "דרכנו", "בוקר של כיף", "בלדה בין כוכבים", "סוס עץ,, "לוח וגיר", "דברים שרציתי לומר", "ככלות הקול והתמונה", "רואים רחוק רואים שקוף" ועוד רבים וטובים! אורחת: עלמה זהר.
יום חמישי, 13 בפברואר | 21:00 | אולם צוקר
ערן ויץ טריו – הפקה מיוחדת לפסטיבל – הטריו מארח את אגדת הגיטרה והבוזוקי חיים רומנו ואת מוטי דיכנה (הסיקסטיז, גזוז)
ערן וחבריו לטריו, עדי הר צבי ויונדב הלוי, מחדשים מנגינות מקומיות ואהובות לצד מנגינות מקוריות, יוצרים גרסאות מרגשות ללהיטים ומשתפים בחומרים מאלבום חדש. המפגש עם חיים רומנו ומוטי דיכנה, שניים מהיוצרים והמבצעים האגדיים במוזיקה הישראלית, הוא הזדמנות חד-פעמית לערן ויץ טריו להביא אל הבמה עושר של סגנונות והשפעות. חיים רומנו, שנודע כפורץ דרך בתחום הגיטרה והבוזוקי, ניגן ופיתח סאונד ייחודי בלהקת הצ'רצ'ילים ובמסגרות רבות אחרות. הוא ישתף פעולה עם הטריו בשילוב בין מוזיקה מקומית לבין הקסם הים-תיכוני שמזוהה עם נגינתו. מוטי דיכנה, הקול האייקוני של "הסיקסטיז" וחבר בלהקת "גזוז", מביא עמו גוון ייחודי וחם שצבע את פסקול חייהם של דורות שלמים בישראל. המפגש של הטריו עם רומנו ודיכנה יבקר גם ברגעים מוזיקליים נדירים מימי להקת הצ׳רצילים לדורותיה.
יום חמישי, 13 בפברואר | 21:00 | מועדון סלע
עוזי נבון עם תזמורת הקאמרטה
עוזי נבון ומכרים יערכו מופע אקסקלוסיבי בשיתוף תזמורת הקאמרטה הישראלית, במסגרת פסטיבל החורף ה-7 בהיכל התרבות תל-אביב. כ-30 נגנים על במה אחת יבצעו משיריו של נבון לצד קלאסיקות ישראליות מכל הזמנים כדוגמת "קח לך אשה״, "נסיכה׳׳, "כמה חם׳׳, "זה יום קיץ׳׳ ועוד, במסגרת ערב נוסטלגי ומרענן כאחד.
יום חמישי, 13 בפברואר |21:00 | אולם לואי
שם טוב לוי ותזמורת הג'אז הישראלית – "בחברה טובה"
שם טוב לוי ותזמורת הג'אז הישראלית, בשיתוף פעולה בעקבות אלבומם המשותף "בחברה טובה" עם עיבודים עשירים ומיוחדים של חברי התזמורת ליצירותיו של שם טוב בהרכב של 12 נגנים. בין השירים בהופעה – "פסק זמן", "שובי לביתך", "ריקוד ההוביטים", "התעוררות", "בלילות הסתיו", "שם יש" ועוד, לצד קטעים אינסטרומנטליים של התזמורת. שם טוב לוי, מלחין, חלילן וזמר הוא שם דבר במוזיקה הישראלית, ולא רק בשל הרפרטואר המוזיקלי העשיר שלו (אריק איינשטיין, "קצת אחרת", "ששת", "צליל מכוון" ועוד), אלא גם בזכות סקרנותו והחיפוש המוזיקלי המתמיד שלו – רוק, ג'אז, מוזיקת עולם, פיוט, הלחנה מורכבת, אך עם זאת ישירה ומדברת אל תוך הלב. תזמורת הג'אז הישראלית, בניהולם האומנותי של רון אלמוג ויאיר סלוצקי, כבר יותר מ-20 שנים מרכזת את טובי המוזיקאים בישראל בסביבה יצירתית ופורייה של מלחינים, מעבדים ונגנים סולנים. לצד יצירתה המקורית יצא שמה של התזמורת כמעבדת יוצאת דופן, העיבודים נכתבים תמיד במיוחד ע"י חברי התזמורת. בין האומנים ששיתפו פעולה עם התזמורת נמצאים שלומי שבן, שלום חנוך, חוה אלברשטיין, יוני רכטר, חנן בן ארי, הדג נחש, מאיה בלזיצמן, אסתר רדא ואחרים.
יום שישי, 14 בפברואר | 13:30 | אולם צוקר
לאורה ריבלין מציינת 80 ועשור למופעים "אישה נוסעת" ו"בעיר זרה"
השחקנית לאורה ריבלין מגיעה למועדון סלע בהיכל התרבות לערב מוזיקלי של קברט אישי חריף. בקול מעושן וביכולת הגשה מהפנטת, לאורה שרה מחזור שירים מקוריים שכתבה מתוך התבוננות על חייה ועל האנשים שסביבה – שירים אותם ערכה נורית זרחי והלחין שאול בסר, בהפקה מוזיקלית של ימי ויסלר ("הבילויים"), ולצידם – מונולוגים נוקבים, מצחיקים-עצובים על החיים והמצב, על המלחמה והיומיום, וגם גרסאות כיסוי מפתיעות ללהיטים ישראליים מוכרים, שנצבעים אצל לאורה בצבעים חדשים החושפים בהם עומקים נסתרים.
יום שישי, 14 בפברואר | 13:30 | מועדון סלע
התקווה 6: "משהו נעים לנשמה"
בין מסע ההופעות המתמשך והאינטנסיבי של התקווה 6 בצל המלחמה מול הלוחמים בשטח, בבסיסי צה״ל ומוקדי ההתרעננות, מגיעה הלהקה לראשונה להופעה מיוחדת בפסטיבל החורף ה-7 בהיכל התרבות ת״א. שישי-צהריים קלאסי, מסוג ההופעות שהלהקה מקפידה לעשות מזה שנים בשביל לאפשר לכל הדורות להגיע. הפעם, על הבמה המרגשת של היכל התרבות במסגרת פסטיבל החורף ה-7. הזדמנות לנגן חומרים נוספים משלל האלבומים, טעימות מהעתיד וכמובן הלהיטים הגדולים. לאורך 20 שנות פעילות מוזיקלית פיצחה התקווה 6 את הדנ"א הישראלי והתחברה למגוון המגזרים והקהלים, מה שזיכה אותה בכינוי ״הלהקה הכי ישראלית״. עם שירים שנוגעים בדברים שמדברים לכולנו והפכו להמנונים, כמו "הכי ישראלי", "משהו נעים לנשמה", "הכל עוד לפניי״ , ״המנון הלוחם״ וכמובן אינספור להיטים על כמו "שימי לי עוד רום”, “קופנגן”, “עוד פעם פעם״, ״העברית החדשה״, ״מה שיהיה יהיה״ ו״לחזור הביתה״ שהפך לחלק משמעותי מפסקול המלחמה כמו גם ״גיבורי על״ – שיר שכולו הצדעה למערך המילואים המפואר והפך להמנון תקופתי מרגש. התקווה 6 ידועה בהופעותיה הסוחפות שנחשבות מהטובות בארץ ואף קטפה במהלך הדרך תארים מכובדים כמו הרכב השנה, מההרכבים המובילים בספוטיפיי, הופעה בטקס המשואות, וכמובן את התואר הלהקה האהובה ביותר בקרב חיילים.
יום שישי, 14 בפברואר | 13:30 | אולם לואי
מאיה בלזיצמן ומתן אפרת עם שלישיית מיתרים: "סיפור אהבה" – מופע מיוחד לפסטיבל החורף בהיכל התרבות
"סיפור אהבה", כך מגדירים הצ'לנית והזמרת מאיה בלזיצמן והמתופף מתן אפרת את המופע המיוחד שלהם לוולנטיינ'ס דיי. בערב שכולו מוקדש לאהבה, הם מביאים אל הבמה אוסף מרגש של שירי אהבה בעברית, אנגלית, צרפתית ועוד. המסגרת המינימליסטית של דואו הצ'לו – תופים הקבוע מתרחבת, ומקבלת תגבור של שלישיית נגניות כלי מיתר מובילות: טלי גולדברג (כינור ראשון), שרון כהן (כינור שני) ושולי ווטרמן (ויולה). בתקופה הזו, המוזיקה היא עבורנו המקום שבו אפשר לרגע לעצום עיניים ולהתחבר מחדש לרגשות הכי בסיסיים שלנו. במופע הזה בחרנו להתמקד באהבה – דרך שירים בשפות שונות, מלודיות מוכרות וחדשות, קלאסיקות ישראליות לצד סטנדרטים בינלאומיים, וגם חומרים חדשים מתוך האלבום שאנחנו עובדים עליו בימים אלה. מאיה ומתן חיים בתל אביב והם זוג ביצירה ובחיים. בשנת 2012 נוצר פרויקט הדואו שלהם ומאז ועד היום הם מופיעים בפסטיבלי ג'אז ומוזיקת עולם בארץ וברחבי העולם – ארגנטינה, מקסיקו, גרמניה, סלובקיה, צרפת ועוד ובין היתר לצד ברנפורד מרסליאס בפסטיבל הג'אז של ניירובי, ובקונצרט בקרניגי-הול שבניו יורק לצד יו-יו מה, בפסטיבל הג'אז של אילת, פסטיבל הג'אז של פריז ועוד. הם הוציאו יחד כ-10 אלבומים, בהם שירים בשפות שונים לצד קטעים אינסטרומנטליים, כותבים מוזיקה לסרטים, סדרות, מחזות ומופעי מחול, כשבימים אלה הם עובדים על אלבום מקורי חדש בעברית. בנוסף, בשנים האחרונות מלווים בנגינתם את הזמרת חוה אלברשטיין יחד עם הגיטריסט ערן ויץ.
יום שישי, 14 בפברואר |21:30 | אולם צוקר
"מאחורי הגב"
יעל קראוס (שירה וכלי הקשה) ניצן בר (שירה וגיטרה) אדר בן עזרא (שירה ומקלדת), הרכב חדש של שלישיית זמרים יוצרים במופע אקוסטי ואינטימי, מלא הרמוניות קוליות. רוח שנות ה-60/70 מנשבת מבעד ליצירה המקורית של ההרכב ומתבטאת במורשת המוזיקלית ובטקסטים, שאהבת השפה והתרבות העברית ניכרת בהם. שירים שנכתבו בעשור השלישי של המאה ה-21 בישראל, על כל המנעד הרגשי והחוויתי אותו מזמנת המציאות בתקופה סוערת זו.
יום שישי, 14 בפברואר | 21:30 | מועדון סלע
קרן פלס בערב ולנטיין חגיגי עם אורח מיוחד: שלום חנוך
קרן פלס, היוצרת הנשית המושמעת ביותר בארץ, זוכת פרס אקו"ם למלחינת השנה, זמרת מוערכת, מוזיקאית-שחקנית-מחזאית ורסטילית שלא מפסיקה לחדש ולהפתיע. פלס העניקה שירים מוכרים ואהובים לאמנים רבים, יצרה ושחקה בקברט הרוק המוערך בתיאטרון הלאומי הבימה "לילה אחד באפריל" שעלה מחדש השנה כמופע מוזיקלי מרהיב, הופיעה בשלל תוכניות מוזיקה בטלוויזיה ביניהן "הכוכב הבא לאירוויזיון", לקחה חלק בעונת העשור של "מחוברים" ובעיקר הפכה לקול הנשי הבולט של דורנו כזמרת, יוצרת ופרפומרית. המופע יכלול את השירים שביצעה בעצמה, שכתבה לאחרים ושלל יצירותיה ומעלליה אחרי שני עשורים של פעילות מוזיקלית סוחפת — ״לשם״, ״אם אלה החיים״, ״באת לי פתאום״, ״ואת״, ״מבול״, ״שקופים״, ״איתי״, ״מעבר לנהר״, "לייק וואנקה", ״מי אני״, "אין סוף ללילה", "ימים אחרים" ועוד שירים רבים וטובים, שהם רק חלק מיצירותיה הווירטואוזיות והבלתי נשכחות. אורח מיוחד: שלום חנוך.
יום שישי, 14 בפברואר | 21:30 | אולם לואי
"שרים לאהובה"
המוזיקה של אהובה עוזרי מהדהדת ומצלצלת בליבם של כל אוהביה. קולה של אהובה היה עוד בחייה קול נודד שמצא משכן בקולם של זמרים רבים. אהובה עוזרי – זמרת הנשמה הישראלית. יוצרת חזקה ואמיצה, כותבת, מלחינה, מורה ומבצעת פורצת דרך. החל משנות ה-70, כבשה תחום שנשלט בעיקר על ידי גברים. אמנית בחסד שהפכה לסמל, נדירה וייחודית בנוף המוזיקה הישראלית. גיבורה מוזיקלית וחברתית שחיה חיים לא פשוטים, מלאי אתגרים ומאבקים, ועם זאת בחרה להסתכל על הכל בחיוך. שיריה הפכו ללהיטים משמעותיים בתרבות הישראלית ועבודתה עם זמרים רבים הדהדה ועדיין מהדהדת ביצירותיהם. הילדה מכרם התימנים החלה את הקריירה המוזיקלית שלה כמקוננת בלוויות, ולצד אירועי האבלות, השתלבה במסורת "חפלות", אירועים וחתונות. שמחה ועצב שזורים בסיפור חייה ומעצבים את אישיותה והחותם המוזיקלי שלה. אהובה עוזרי הייתה מנגניות הבולבול-טרנג – כלי הודי מסורתי, הראשונות והיחידות בארץ, ושימשה גם כמדריכה ומורה לזמרים רבים. עבודתה לא נותרה בגבולות "הזמר המזרחי" ושיתופי פעולה שלה עם אמנים רבים מסגנונות שונים להם כתבה והלחינה, הוסיפו להפיכתה לאייקון ישראלי. בהשתתפות מאיה אברהם ויאיר צברי, הלהקה המקורית של אהובה עוזרי ואורחים מיוחדים: יהודה קיסר, ערן צור, אבי בללי ונתן סלור.
מוצ"ש, 15 בפברואר | 21:00 | אולם צוקר
"חזון אחרית הימים"
מ״העץ הוא גבוה״ ועד ״עלים יבשים״: אלי מגן, סולן ובסיסט להקת ״אחרית הימים״ המיתולוגית, בשיתוף פעולה חוצה דורות עם המוזיקאי נדב הולנדר (״אלון עדר ולהקה״ ועוד). כעת על במת מועדון סלע בהיכל התרבות הם מעלים מופע משותף שכולל את להיטי להקת הרוק פורצת הדרך מתחילת הסבנטיז, וכן שלל שירים מהמשך הדרך. יחד עמם על הבמה המתופף יונדב הלוי.
מוצ"ש, 15 בפברואר | 21:00| מועדון סלע
מופע נעילה: "מעפר פורחת שושנה" – רחל שפירא
רחל שפירא – פזמונאית ומשוררת ישראלית, כלת פרס אקו"ם למפעל חיים בתחום הזמר העברי, בעלת עיטור נשיא מדינת ישראל. רבים משיריה הפכו לחלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית, ביניהם: "כמו צמח בר", "מה אברך" "חלומות", "שיר של יום חולין", "חומות חימר", "עוד יהיה לי", "נחמה", "שיר תשרי", "רק אתמול", "עוד יום" ורבים נוספים. לפני כשנה, במסגרת יוזמה תרבותית משמעותית שמוקירה גיבורי תרבות ישראליים, בהפקת "צאן ברזל" ובניהולו האומנותי של קובי בן עטר, נולד הפרויקט "מעפר פורחת שושנה" מתוך הערכה עמוקה ליצירתה של רחל שפירא וכמחווה מרגשת לפעילותה פורצת הדרך ולכתיבתה האישית, שנוגעת ללב ומהדהדת בנפשם של רבים. הטקסטים של רחל שפירא, המשקפים ברובם חוויות אישיות ועמוקות מתוך עולמו הפרטי של האדם, קיבלו משמעות חדשה במציאות הנוכחית. שינויי התקופה לא רק שטלטלו את חיינו אלא גם הוסיפו לשיריה רבדים חדשים – מימד לאומי ואישי כאחד – הנושאים עמם רגש ותקווה לעתיד בהיר יותר. במסגרת פסטיבל החורף של היכל התרבות תל-אביב, יעלה מופע חגיגי ומיוחד לכבוד הפרויקט ויצירתה המופלאה של רחל שפירא, שיחתום את אירועי הפסטיבל. במופע ישתתפו מיטב אמני ישראל: רחל שפירא, גלי עטרי, נורית גלרון, ירדנה ארזי, אלון עדר, גיא מזיג, ליהי טולדנו, אופק נחמן, ענבל ביבי, נועם בתן, דניאל וייס והפתעה נוספת ומרגשת. הנחיה: יואב קוטנר. בהשתתפות התזמורת האופרה הקאמרית והרכב ריתם סקשן. מנצח: אייל מזיג. ניהול אמנותי: קובי בן עטר.
מוצ"ש, 15 בפברואר | 21:00 | אולם לואי