שיח חרשים – צילום בני גמזו
קבוצת ה"תיאטרון הירושלמי" מציג פסטיבל יהודי בינלאומי לתרבות עכשווית.
3-10.12.2019, ה'-יב כסלו תש"פ.
מנהלת אמנותית: אסנת גיספאן.
בית מזיא לתיאטרון, מסילת ישרים 18, ירושלים.
למעלה ממאה אמנים יקחו השנה חלק בפסטיבל היהודי הבינלאומי לתרבות עכשווית בהפקת ויוזמת קבוצת התיאטרון הירושלמי. בפסטיבל, שיתקיים זו השנה הרביעית, 8 ימים של חגיגה תרבותית-אמנותית במהלכם יוזמן הקהל הרחב לשלל מופעי אמן, הפקות מקור ייחודיות ומסקרנות, הופעות בכורה, הצגות, פרפורמנס, מופעים בינלאומיים ועוד ועוד…
החל מה-3 ועד ה-10 בדצמבר מתוכננת למבקרי ואורחי הפסטיבל חווייה תרבותית ייחודית בתכנים המשלבים את תחומי אמנויות הבמה השונים: מוזיקה, מחול, תיאטרון, פרפורמנס, וידיאו ארט, מפגשים מרתקים ועוד…
בין הבולטים במופעי הפסטיבל השנה:
את הפסטיבל יפתח המופע "רגע, רגע" – מופע מוזיקלי תיאטרלי בבכורה עולמית המספר את סיפור התבגרותה של חבורה צעירה ארצישראלית טיפוסית דרך שיריו של סשה ארגוב – יצירתו של הבמאי שחף ברגר.
האמן והזמר דני בסן במופע מיוחד לפסטיבל – מופע רוקנרול חדש עם השירים המוכרים והטובים מתקופת להקת תיסלם: הילד שבי, לראות אותה היום, דרכינו, יש לך אותי, ככלות הקול והתמונה, אין עוד יום, רוח מן הים, רואים רחוק רואים שקוף, קח לך אישה, כשאת בוכה את לא יפה, רוקנרול, חצבים פורחים – לכל שיר יש סיבה. במופע ישולבו הסיפורים מאחורי השירים.
מברזיל תתארח בפסטיבל ההצגה 'אהבה קשה' , הפקה של תיאטרון Morentr Forte . עפ"י מחזה של מוטי לרנר – סיפור אנושי הבוחן את השסע בין חילוניים לחרדים דרך סיפור אהבה – חנה וצבי גדלו בקהילה החרדית בשכונת מאה שערים בירושלים והתחתנו בשידוך כשהגיעו לפרקם. הנישואין הסתיימו כאשר החליט צבי לנטוש את העולם הדתי ולבנות לעצמו חיים חדשים בתל אביב החילונית. אחרי 20 שנה של גירושים טראומטיים, נפגשים שוב חנה וצבי למפגש מחודש שכפה עליהם הגורל ונאלצים שוב להתעמת עם האהבה, התשוקה והאמונה שלא פגה.
לאחר ההצגה מוזמנים הצופים לפאנל בנושא בהשתתפות היוצרים והשחקנים..
אורחים נוספים בפסטיבל, מפראג שבצ'כיה בבכורה ישראלית להצגה "מאדאם רובינשטיין" קומדיה נוצצת על השמות והפרצופים שמאחורי עולם הזוהר ואימפריות הקוסמטיקה של שתי הנשים המצליחות אך יריבות הלנה רובינשטיין ואליזבת ארדן. הפקה של STUDIO DVA DIVADLO PRODUCE
ערב חד פעמי מיוחד לפסטיבל – "משיח באור אחר" –במהלכו מוזמן הקהל לחוות מוזיקה קלאסית במיטבה עם טוויסט. קרה לכם פעם שעמדתם בקונצרט של מוסיקה קלאסית וכמו במופע רוק רציתם לרקוד? להריע? להשתתף ולהגיב? הזדמנות נדירה להיות חלק בלתי נפרד מהקונצרט.
בכורה ישראלית לפרפורמנס 'אחרי הפיצוץ' – מחקר אקספרימנטלי, בשיתוף הקהל, המתבונן על התפוררות הדימוי האינדיבידואלי במאה ה-21 ובוחן האם האמנות יכולה להיות מדורת השבט העכשווית. הקהל מוזמן להגיע בבגדים נוחים, לחדד את כל החושים ולהתכונן לפולחן שהוא חווייה של פעם בחיים.
לאחר שצברה מעריצים בכל המזרח התיכון, תגיע המוסיקאית והזמרת מגי היקרי למופע עכשווי מיוחד – קולאז' מוזיקלי ו-ויזואלי של סוו'אג מזרחי מערבי. מידל איסט מתובל בעראב ביט.
במסגרת המופעים לכל המשפחה – לאחר סיבוב הופעות מוצלח בחו"ל יעלו חברי תיאטרון מחול של להקת נדין בומר סאטירה מופלאה על משחק כדורגל וסיטואציות מהמגרש. והמופע נר קטן, מופע חדש של פרופ' זאב קיציס והלובלין בלוז במוזיקה וסיפורי חסידים
עוד בפסטיבל: הדר גלרון בבכורה ירושלמית להצגה שגרפה שבחים רבים – "שריקה", מופע הומוריסטי מיוחד – שיח חירשים בביצוע קומיקאים חירשים, קבלת שבת עם ההרכב 'יוסף ואחד', 'חלילה' הצגה חדשה של קבוצת התיאו-טרון מטעם תיאטרון החאן, מאיה בלזיצמן ומתן אפרת יארחו את המוזיקאי הידוע דניאל זמיר לערב המשלב צ'לו ותופים, מוסיקה קלאסית, ג'אז ורוקנרול ועוד ועוד..
אסנת גיספאן מנהלת הפסטיבל: "אני נרגשת מאד לקראת הפסטיבל הרביעי שלנו ומזמינה את הקהל שוחר התרבות לקחת חלק בחגיגה. לפני למעלה מארבע שנים התחלנו לגלגל את הרעיון של פסטיבל שיביא לקדמת הבמה את הדיאלוג בין דתיים לחילוניים ויקדם את השיח באמצעות תרבות ואמנות לעיתים קלאסית ולעיתים חוצפנית ונועזת. היה חשוב לנו להשמיע סיפורים, תרבויות וקולות אחרים הקשורים לנושא. גם השנה יצרנו תכנית מסעירה וחוויה אמנותית משמעותית שתמשך שמונה ימים. כל מופע בפסטיבל מספר סיפור אחר ומציג שאלות המעסיקות אותנו כחברה יהודית-ישראלית. בארצות הגולה היה מעניין אם אנחנו יהודים או לא, בארץ אנחנו עושים בידולים: חילוניים, דתיים, דתי לייט, חרדלים. בפסטיבל כל אמן בא לספר את הסיפור שלו. הפסטיבל מיועד למגוון קבוצות ומגזרים ואני בטוחה כי כל אחד ימצא בפסטיבל מופע המדבר בקולו".
על קבוצת התיאטרון הירושלמי
קבוצת התיאטרון הירושלמי עוסקת ביצירה למעלה משלושה עשורים, תוך הקשבה ובחינת המקורות היהודיים כמקורות השראה. בתחילת הדרך, היתה הקבוצה חלוצה בתחומה. כיום, אמנים רבים יוצרים בהשפעת ובהשראת מקורות מהתרבות היהודית, הקדומה והעכשווית.
הרעיון להפגיש תחת קורת התיאטרון הירושלמי את כל היוצרים האלה, בא מתוך רצון לבחון את שיתופי הפעולה, את התנועה בין מופע אחד לשני, את שימת הדגש על ההיכרות עם האחר ללא פחד ממנו, ללא הדרתו.
הפסטיבל חגג כבר שלוש שנים מוצלחות במיוחד, דרך מפגש בין יוצרים מתחומי התיאטרון, הקולנוע, המוזיקה, המחול והספרות, ובין קהל שזוכה להזדמנות מרחיבת לב, להיחשף, לחשוב שוב, לחוות.
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים:
02-6244584-6
ובטלפון 6226*
תכניית הפסטיבל: https://www.tcj.org.il