תחנת כח – צילום: יח"צ
רכשתם תחנת כח ביתית למקרה חירום? בדקו האם היא בכלל מתאימה לצרכים שלכם!
הרשתות ואתרי הסחר בישראל מדווחים בשבוע האחרון על עלייה של מאות אחוזים ברכישת תחנות כוח ביתיות, כחלק מההיערכות הישראלית למתקפה אפשרית מאיראן או מחיזבאללה.
ליאור חמו, מנכ"ל אתר הסחר "לאסטפרייס", שם מרגישים זינוק של מאות אחוזים ברכישת תחנות הכח הביתיות מסביר כי הבהלה לרכישה גורמת לישראלים לרכוש לעיתים מוצרים שאינם תואמים את הצורך האמיתי במצב חירום: "מאות ואלפי ישראלים רוכשים, מאז השבת האחרונה, תחנות כוח בעלויות של אלפי שקלים במטרה להיות מוכנים לתרחישי חירום משמעותיים. הבעיה עלולה להתגלות בזמן אמת- כאשר תחנת כוח שרכשתם תתגלה כלא מתאימה לצרכים הביתיים. יש הבדל משמעותי בין הצורך להטעין מספר מכשירים סלולריים, ובין הצורך להפעיל כירה חשמלית או מקרר משרדי קטן שיחליף את המקרר הביתי במקרה של הפסקת חשמל ארוכה. לכן, אנחנו מפצירים בציבור הרוכשים לבדוק את הצרכים לפני הרכישה, ולוודא שאתם רוכשים מוצר שמתאים לכם בדיוק ויכול לשרת אתכם בזמן אמת באופן מלא".
מומחי החשמל של אתר "לאסטפרייס", מסבירים כי כדי שתוכלו לתכנן איזו תחנת כוח לרכוש, עליכם להבין מראש איזו תחנת כוח יכולה להתאים לצרכים שלכם. "התשובה טמונה בסוג ובכמות המכשירים שאנחנו מתכננים להטעין, וכמובן באיזו תדירות אנחנו צפויים להשתמש בהם", מסבירים בלאסטפרייס.
אז איך נתכנן נכון?
- התחילו בהכנת רשימה של המכשירים שאותם אתם מתכוונים להטעין באמצעות תחנת הכוח הסולארית. יש לקחת בחשבון את צריכת החשמל שלהם, הנמדדת בדרך כלל בוואטים. המידע הזה נמצא לרוב במכשיר עצמו או במדריך למשתמש.
- אחרי שאתם יודעים כמה וואט צורכים המכשירים שתרצו להטעין, העריכו את מספר השעות בהן נשתמש במכשירים האלה מדי יום. (למשל – בכירה חשמלית תשמשו זמן קצר יחסית, אבל הנייד שלכם יפעל כנראה שעות רבות יחסית מדי יום).
כעת יש להכפיל את צריכת החשמל במכשיר במספר השעות שאתם מתכוונים להשתמש בו ביום. התוצאה שקיבלתם היא צריכת החשמל הכוללת, הנקראת גם וואט לשעה (ובאנגלית: WH). - עכשיו תוכלו לדעת מהו מינימום הוואט לשעה שאתם צריכים לקבל מתחנת הכח שלכם. ככל שההספק של התחנה גבוה יותר, כך היא תהיה מסוגלת לטעון מכשירים חזקים יותר. דבר נוסף שמשפיע על יכולות התחנה שלכם הוא קיבולת הסוללה (כמה אנרגיה התחנה יכולה לאגור ולספק לאורך זמן).
- רוצים לאפשר חידוש טעינה יומיומי בקלות יחסית? מומלץ לצרף תמיד פאנלים סולאריים, על מנת לחדש את הטעינה באופן יומיומי. חשוב גם לתכנן מראש כמה זמן, במהלך שעות הלילה, נצטרך להשתמש במכשירים השונים, כיוון שאין שמש. התחשב כמה זמן במהלך שעות הלילה נשתמש, מכיוון שאין שמש.
- שירות ואחריות- אם החלטתם לרכוש תחנת טעינה, ואף בחרתם את הסוג המתאים לכם ביותר, שימו לב לכל נושא השירות והאחריות.
וודאו שמדובר בנותן שירות שמעניק שירות עד הבית, כדי שתוכלו לקבל סיוע גם במצבי חירום. בדגמים המובילים בישראל כיום ניתנת אחריות יבואן למשך 3 שנים עד הבית. - לפני הרכישה חשוב לחפש מידע על יציאות הקלט והפלט של התחנה שיהיו רלוונטיים לנו. וסוגי שקעים (יציאות USB, שקעי AC או DC, טעינה אלחוטית וכו')- כדי לוודא שהיא מתאימה באופן מוחלט לצורך הביתי שלנו.
המומחים של לאסטפרייס ריכזו גם כמה דוגמאות לביצועים של קיבולת הסוללה:
תחנת כוח עם קיבולת סוללה של 256Wh מאפשרת להפעיל טלפון נייד למשך כ- 42 שעות או מחשב נייד למשך כ- 3 שעות.
תחנת כוח עם קיבולת סוללה של 768Wh מאפשרת להפעיל טלפון נייד למשך כ- 144 שעות או מחשב נייד למשך כ- 11 שעות.
תחנת כוח עם קיבולת סוללה של 1024Wh אידיאלי עבור מקרר ביתי לזמן של 5-9 שעות (בהתאם למקרר) או מחשב נייד למשך כ- 15 שעות.
דוגמאות כלליות לצריכה חשמלית של מוצרים ביתיים:
טלפון סלולרי: 5W
לפטופ: 65W
מקרר קטן: 100W
מקרן קול: 200W