שבועות של געגוע – צילום: מגדלי הים התיכון
"שבועות של געגוע" כל השנה: זיכרון ומודעות לחטופים דרך מנותיהם האהובות
רשת מגדלי הים התיכון מובילה יחד עם הדיירים יוזמה המבוססת על ספר "שבועות של געגוע". הספר, שנוצר בשיתוף פעולה עם דפוס בארי וערוץ Foody, מביא את סיפוריהם האישיים של החטופים דרך 75 מתכונים אהובים – ממאפי בוקר, דרך מרקים חמים ועד קינוחים מתוקים. לאורך 180 עמודיו, משולבים סיפורים מרגשים לצד מתכונים אהובים של כל חטוף, במטרה לעורר חיבור אנושי עמוק ולהגביר את המודעות לחשיבות השבתם הביתה. כל ההכנסות מהספר נתרמות למטה משפחות החטופים.
במסגרת היוזמה, מכינים במגדלי הים התיכון מדי שבוע מתכון מתוך הספר, כשכל מנה מלווה בסיפור אישי מרגש. אחד המתכונים הראשונים שהוכנו היה קדירת דגים עם אורז וירקות, מנה אהובה על בר קופרשטיין, צעיר אמיץ ומלא חלומות, שתמיד היה הראשון לעזור לזולת. בר, חובב מוזיקת טראנס, נושא בליבו חלומות על טיולים בעולם ולימודים אקדמיים. מתכון נוסף שהוכן היה השקשוקה, מנה פשוטה ומחממת לב, שהייתה אהובה על חיים פרי ז"ל, אדם שוחר שלום ואמן מקיבוץ ניר עוז. חיים, שהקים משפחה מפוארת עם אסנת – חמישה ילדים ו-13 נכדים, הפיץ אמנות רב-תרבותית בגלריה שהקים בכניסה לקיבוץ. במסגרת היוזמה הוכנה גם מטבוחה עסיסית, מתכון שמזכיר את עמית אסתר בוסקילה ז"ל, בחורה יפיפייה שהפיצה אור בכל מקום אליו הגיעה. עמית הייתה סטייליסטית מוכשרת ואשת מטבח מחוננת, שהתמחתה ב"בישול כמו של פעם". סלט עגבניות ים-תיכוני הוא המתכון האהוב על אהוד יהלומי, אב מצחיק ומעורב, שנחשב ללב המשפחה והחברים הקרובים – איש נמרץ שכישרונו להקרין חום ואהבה מקרב אליו את כל סובביו.
בימים אלה מתוכננות במגדלי הים התיכון בגני תקווה הכנות נוספות של מנות אהובות, ביניהן סטייק כרובית שאהב אוריאל ברוך ז"ל מגבעת זאב, איש משפחה צנוע שחיוכו הבלתי נשכח האיר את חייהם של כל סובביו, וסביצ'ה דג ישראלי המוגש עם תפילה להשבת כל החטופים הביתה. יוזמה זו נועדה להעלות את המודעות למצבם של החטופים בקרב בני הגיל השלישי, לזכור את אלו שאינם ולחזק את התקווה להשבת אלו שעדיין בשבי.