צילום: אייל גרניט
"תבואות" מציגה "חיטת פריקי"
"תבואות" מציעה לכם ליהנות "מפריקי" ישראלי, איכותי וטבעי עם הסימון הירוק – התורם לשובע, לבריאות ולעיכול.
ויש גם מתכון ל"פריקי" עם סלק, צנוברים, כוסברה וגבינת פטה.
"תבואות" מציעה ליהנות מ"חיטת פריקי" ישראלית, איכותית וטבעית עם הסימון הירוק – התורמת לשובע, לבריאות ולעיכול. הפריקי עשויה מ-100% חיטה שנקצרה ירוקה ונקלתה טרם הבשלתה, והיא מתאימה להכנת מגוון מאכלים ובהם סלטים, מרקים, קדירות ותוספות. חברת "תבואות" מתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים.
בשנים האחרונות גם העולם גילה את חיטת הפריקי המזרח תיכונית: מאחר והיא נקצרת טרם הבשלתה, היא מכילה יותר חלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ממרבית הדגנים. בנוסף, הערך הגליקמי שלה נמוך והיא מכילה ערכים נמוכים של גלוטן.
לפריקי או פריקה, המוכרת אלפי שנים, שמות רבים: בתנ"ך למשל היא נקראית כרמל, קלוי או קלי: "ואם תקריב מנחת ביכורים לה' אביב קלוי באש גֶרֶש כרמל תקריב את מנחת ביכוריך" … ", ויקרא, ב' 14; כג' 14; מלכים ב', ד', 42 (השם כרמל מתייחס לפריקי, השם גֶרֶש כרמל מתייחס לפריקה גרוסה (גרש = גרס) והשם קלי, ככל הנראה מתייחס לכל גרעיני התבואה הקלויים).
היא שימשה כמזון לבני האדם לפני קציר החיטה הבשלה (היא נקצרת בחודשי האביב, כחודש וחצי לפני קציר החיטה שהבשילה), ואולי היה בה גם משום ערובה לכך שתהיה חיטה למאכל, במקרה של שרב כבד שיהרוס את היבול.
גרגרי החיטה הירוקים רכים ואכילים כמו שהם, אולם הרכות – שנובעת בין השאר מתכולת המים הגבוהה שבהם – גם גורמת להם להירקב מהר. הפיתרון, גם בעולם העתיק, היה ייבוש. אולם מאחר והגרגרים נרקבו עוד לפני שהצליחו לייבשם בשמש, קלו אותם בחום של אש. את הגרגרים היבשים והקלויים ניתן היה לשמור לאורך זמן ארוך יחסית. התהליך גם העניק לחיטה את הטעם המעושן המאפיין אותה.
כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות מטה יהודה, ובעלזץ – הבד"צ מחזיקי הדת בא"י
מחיר: 14.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
לפרטים: www.tvuot.co.il
** התוכן אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת יעוץ רפואי.
"תבואות" מציעה מתכון לסלט פריקי עם סלק, פרוסות שקד וצנוברים קלויים, כוסברה וגבינת פטה.
מצרכים:
1 כוס פריקי של תבואות,
2 כפות שמן זית,
1 כף שמן צמחי (קנולה/חמניות),
1 כפית גדושה פפריקה מעושנת,
1/2 כפית שום גבישי,
1+1/3 כפיות מלח,
1/3 כפית פלפל שחור,
2 כוסות מים,
1 כוס סלק מבושל, חתוך לקוביות,
3/4 כוס גבינת פטה (או גבינה מלוחה), חתוכה לקוביות,
1/4 כוס צנוברים ופרוסות שקד, קלויות קלות במחבת חם (ללא שמן),
חופן כוסברה קצוצה,
רוטב לסלק:
2 כפות שמן זית,
מלח גס,
פלפל שחור גרוס,
1 כף חומץ,
אופן ההכנה:
- להכניס את הפריקי לקערה עם מים, לערבב מעט עם היד ולשפוך את כל מה שצף. לחזור על הפעולה 3 פעמים. לשטוף ולסנן. להעביר את הפריקי לקערה עם מים נקיים ולהשרות במים כ-20 דקות.
- לחמם את 3 כפות השמן בסיר מתאים. להוסיף את הפריקי ולטגן אותו 1- 2 דקות. להוסיף את המים והתבלינים. לערבב ולהביא לרתיחה.
- לכסות ולבשל על אש נמוכה 25 דקות. לכבות ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות. להסיר את המכסה ולאוורר את הגרגרים. לצנן.
- בינתיים, לערבב את הרוטב ולצקת על הסלק.
הרכבת המנה:
להניח פריקי בתחתית קערית הגשה מתאימה או כוס. לשים מעל סלק (ורוטב), גבינה וכוסברה. להניח מעל עוד שכבה של פריקי, סלק, גבינה וכוסברה. לפזר מעל פרוסות שקד וצנוברים קלויים.
אפשר כמובן להגיש גם כסלט בקערה מרכזית.