כותרות אחרונות
Search

"תבואות" מציגה לחג שבועות: פתיתי בירה – 100% טבעי

"תבואות" מציגה לחג שבועות: פתיתי בירה –  100% טבעי

הפתיתים, שטעמם מזכיר פרמז'ן, מתאימים להקרמה והסמכה של פשטידות, מרקים, מאפים, תבשילים וסלטים

 

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לחג השבועות – "פתיתי בירה" – 100% טבעי, העשויים משמרי בירה, ונחשבים למזון – על בקרב ספורטאים ושוחרי בריאות. פתיתי הבירה מהווים פתרון מצוין למי שנמנע (או ממעיט) בצריכת מוצרי חלב: מאחר שטעמם מזכיר גבינת פרמז'ן (ויש האומרים גבינת צ'דר), הם מעניקים למאפים, מרקים, פשטידות, סלטים ותבשילים – מרקם והסמכה האופייניים לגבינה.

 

הנטורופתית יערה איכילוב כהן, מציינת כי לשמרי הבירה יתרונות בריאותיים וקולינאריים, במיוחד לטבעוניים. הם עשירים בחלבון, שהוא מרכיב תזונתי חשוב לספורטאים ובוודאי לטבעוניים שביניהם, שצורכים חלבון ממקור צמחי. השמרים עשירים בוויטמינים מקבוצה B, בדגש על ויטמין B12 (המצוי בעיקר במזון מן החי). כמו כן הם מכילים מינרלים חיוניים כמו אבץ, אשלגן וברזל. מבחינה קולינארית, טעמם המיוחד המזכיר פרמז'ן מאפשר לאכול אותם כמו שהם – בצורתם הגולמית – לבזוק מעל מנת סלט או פסטה, להשתמש בהם להקרמה ולהסמכה של מגוון תבשילים ומאפים, או להכין מהם ממרח.

צילום – אייל קרן

פתיתי הבירה הם שמרים לא פעילים. כאשר מפיקים אותם, נותנים להם להתרבות כשהם מונחים על מצע של דבשה או קני סוכר, ואז קוצרים אותם, שוטפים, מייבשים ואורזים. קיימים שמרי בירה ייעודיים אחרים, אותם מוסיפים לבירה, בהתאם לסוג (שמרי לאגר לבירה לאגר, שמרי אייל לבירה אייל וכ"ו).

 

המוצר כשר פרווה בהשגחת בד"ץ בעל"ז ובהשגחת הרבנות מטה יהודה.

 

מחיר: 23.90 ₪ לאריזה של 200 גרם.

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

 

השף נריה קלנטרוב מציע מתכון נהדר לחג השבועות – פשטידת ירוקים עם קשיו ופתיתי בירה:

צילום: נריה קלנטרוב

החומרים:

1 אריזה של קייל (200 גרם)

1 אריזה של מנגולד (200 גרם)

1 אריזה של תרד (200 גרם)

1 בצל לבן גדול

1 כרישה (רק החלק הלבן)

150 גרם טופו רך (משי)

100 גרם קשיו טבעי – מושרה שעתיים לפחות, שטוף ומסונן

200 מ"ל קרם קוקוס

80 גרם פתיתי בירה של "תבואות"

1/3 כוס שמן זית

1 כף שטוחה – מלח ים אטלנטי

קורט פלפל שחור טחון

1/2 כפית כורכום

אופן ההכנה:

מפרידים את כל העלים הירוקים מהגבעולים, שוטפים את העלים ומשתמשים רק בהם.

מחממים סיר עם שמן, קוצצים את הבצל והכרישה לקוביות קטנות ומטגנים מספר דקות עד להזהבה.

קוצצים את הירוקים ומוסיפים לסיר. מאדים כ- 7 דקות עד שהם מאבדים חצי מנפחם.  מכבים את האש ומניחים להצטנן.

בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.

טוחנים במעבד מזון – את הקשיו, הטופו, פתיתי הבירה והתבלינים עד לקבלת מרקם חלק.

מערבבים בקערה בתנועות קיפול את תערובת הירוקים שבסיר ביחד עם העיסה שטחנו.

מעבירים את הכול לתבנית משומנת בקוטר של 28 ס"מ. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל- 40 דקות בחום של 180 מעלות. אחרי 40 דקות מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כשעה בתנור.  מקררים ומגישים.

 

  • אופציה – אפשר להוסיף לתערובת שאנו טוחנים במעבד מזון (של הקשיו ופתיתי הבירה) גם כ- 100 גרם קמח עדשים כתומות או קמח חומוס. במידה שהוספנו זמן האפייה משתנה: מכוסה – חצי שעה ועוד חצי שעה לא מכוסה, בטמפרטורה של 180 מעלות.