כותרות אחרונות
Search

10 תעשיינים מובילים נבחרו כזוכי "פרס התעשייה" ו- "פרס מפעל חיים" לשנת 2018

10 תעשיינים מובילים נבחרו כזוכי "פרס התעשייה" ו- "פרס מפעל חיים"  לשנת 2018

הזוכים יקבלו את הפרס במעמד נשיא המדינה, רובי ריבלין

 

על רקע חגיגות שנות ה- 70 למדינת ישראל, עשרה תעשיינים מובילים נבחרו לזוכי "פרס התעשייה" ו- "פרס מפעל חיים" לשנת 2018. הזוכים נבחרו בעקבות הישגיהם יוצאי הדופן והצטיינותם בניהול החברות שהובילו אותן להישגים חדשים, גילוי חדשנות ויוזמה וחזון בתחום הפיתוח התעשייתי, תרומתם למדינה ותרומתם לקהילה.

 

הזוכים ב- "פרס התעשייה" הנם (על פי סדר ה – א'-ב'): מנכ"ל סודה סטרים, דניאל בירנבאום, מנכ"ל ובעלי בן&ג'ריס, אבי זינגר, מנכ"ל נטפים, רן מידן, יו"ר טרילידור, הנרי צימרמן, ונשיא פלקסטרוניקס, רובי שייבל.

 

הזוכים ב- "פרס מפעל חיים" הנם (על פי סדר ה- א'-ב'): מנכ"ל קבוצת אלון, רפאל אלון, יו"ר וולפמן תעשיות, דניאל וולפמן, מנכ"ל ובעלי ר. טוטנאור ייעוץ והשקעות בע"מ ולשעבר בעלי חברת טוטנהאור מחשוב רפואי בע"מ, רן טוטנאור, יו"ר ובעלי חד אסף תעשיות, אברהם שני ומנכ"ל ובעלי פח תעש, אהרון שפירא.

 

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, מסר כי "אנו גאים בזוכי 'פרס התעשייה' ו- 'מפעל חיים', שהנם אות ומופת לכולנו, ומודים להם על תרומתם העצומה לתעשייה המקומית והתפתחותה בארץ ישראל לאורך השנים. בזכות אנשים יקרים אלו, יש פה תעשייה מתקדמת ומודרנית, ששומרת על מקומה של מדינת ישראל כמי שעומדת בחוד החנית הטכנולוגית העולמית, לצד יצירת אלפי מקומות עבודה במשק, ובפריפריה בפרט. אנו תקווה כי יזמים חדשים יראו בהם מודל לחיקוי, ילכו בעקבותיהם, וידחפו את התעשייה הישראלית קדימה אל עבר שיאים חדשים".

 

הזוכים יקבלו את הפרס בטקס חגיגי שייערך במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתאריך ה- 8 לנובמבר, במעמד נשיא המדינה, רובי ריבלין, נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, ובפני קהל של מאות מבכירי המשק, תעשיינים, אנשי עסקים מובילים, בני משפחותיהם וחבריהם.

 

הזוכים נבחרו במסגרת ועדת שיפוט מיוחד שכללה שבעה חברים, בראשות התעשיין דן פרופר. הועדה בחרה את הזוכים על פי קריטריונים המוגדרים בתקנון הפרס, וכן על פי שיקול דעת מקצועי באשר לתרומת התעשיינ/ית לכלכלה והחברה הישראלית. בין הקריטריונים לבחירת הזוכים- רווחיות המפעל, הרחבת היצוא, פיתוח טכנולוגי מתקדם וחדשני, פיתוח יחסי עבודה משופרים ופיתוח המשאב האנושי, גילוי יוזמה ו/או פעילות מיוחדת בתחום התעשייתי, פעילות למען הקהילה ועוד…

 

צילום – דוברות התאחדות התעשיינים

 

על הזוכים ב- "פרס התעשייה":

מנכ"ל סודה סטרים, דניאל בירנבאום: "דניאל הצליח להפוך חברה קטנה שנקנתה לפני 10 שנים ב-6 מיליון דולר, להצלחה בינלאומית עצומה שמפורסמת כיום בכל העולם ומגלגלת מחזור של כ-3 מיליארד שקלים והיא נסחרת בבורסות נאסדק ות"א לפי שווי של מעל 10 מיליון שקלים. החברה מוכרת את מוצריה ב- 46 מדינות, היא מעסיקה מעל 3,000 עובדים, כ-2,500 מהם כאן בישראל, והיא מייצאת כ- 98% מתוצרתה ממפעל הדגל באזור התעשייה "עידן הנגב" שליד רהט.  כיום, סודהסטרים מייצרת מעל שני מיליארד ליטר מים מוגזים בשנה, מה שממקם אותה במקום הראשון בעולם בקטגוריית זו, יותר מכפול המכירות של סן פלגרינו ופרייר גם יחד. לצד ההצלחה העיסקית ושיווק חדשני, דניאל התפרסם בהיותו מנהל אנושי וחם, שמקיים מגע בלתי אמצעי עם עובדיו, שמגיעים מרקעים, דתות ולאומים שונים לרבות ישראלים יהודים ועולים חדשים, מאות רבות מהמגזר הבדואי ואף פלסטינאים מהרשות הפלסטינית –כולם עובדים יחד כתף אל כתף בדו-קיום ושלום. במקביל לקידום אמונתו בדו-קיום, דניאל גאה להיות ישראלי ובחר להקים דווקא כאן בנגב את מפעל הדגל בהשקעה של יותר מחצי מיליארד שקלים ואף בחר להדביק דגל ישראל על יותר מ 50 מיליון מוצרים המיוצאים בגאווה בכל שנה ברחבי העולם. כיצואן בפרופיל גבוה, דניאל הגן פעמים רבות על מדינת ישראל מפני התקפות ה BDS ואף העיד למען התעשייה הישראלית בקונגרס האמריקני ובאו"ם. דניאל בוגר האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת הארוורד והוא שירת כקצין בשייטת הצוללות של חיל הים ובוגר קורס חובלים. הוא גר בתל מונד ויש לו ארבעה ילדים, מהם שני בנים בשירות סדיר בצה"ל.

 

מנכ"ל ובעלי בן & ג'ריס ישראל, אבי זינגר: "לפני כ- 30 שנה חזר לארץ, לאחר שהות ארוכה בארה"ב כשבידיו רישיון לייצר ולהפיץ את גלידת בן & ג'ריס, שהיו אז בתחילת דרכם בארה"ב.   אבי התחיל מגלידרייה קטנה בת"א, מפעל קטן אשר צמח עם השנים למפעל גדול ומוביל בשוק הגלידה וענף המזון.כיום, המפעל שבבעלותו ממוקם בבאר טוביה והוא אחד מבין שלושת המפעלים של בן & ג'ריס בעולם וגלידת בן & ג'ריס הינה גלידת הפרימיום הנמכרת ביותר בישראל.לחברה מערך הפצה עצמאי, מערך ייצור שעומד בתקנים ובסטנדרטיים בינלאומיים הקפדניים ביותר. בנוסף המפעל מייצא גלידה לארה"ב ואירופה. החברה מייצרת את מגוון הגלידות מחומרי גלם שמקורם בסחר הוגן, זהו המפעל הראשון בישראל אשר קיבל תו תקן של חברת הסחר ההוגן העולמית (FAIRTRADE). לכל אורך הדרך שמר אבי זינגר על עקרונות החברה הבינלאומית:  לייצר את הגלידה מחומרי הגלם באיכות הטובה ביותר. למצוא את השילובים המוצלחים, תוך מחויבות מתמשכת לשילוב מרכיבים בריאים וטבעיים, וקידום עסקים שמכבדים  את הסביבה.החברה פועלת מתוך הכרה בתפקיד המרכזי שיש לעסק בחברה.השאיפה של החברה היא להיות גלידה של אנשים ששואפת ליצור שגשוג והצלחה משותפים מהחווה עד לגלידה, תוך הרחבת ההשפעה ככל שהעסק גדל".

 

מנכ"ל נטפים, רן מידן: "רן הוביל בנטפים שורה של מהלכים אסטרטגיים, ביניהם פיתוח שווקים מתפתחים דוגמת סין, הודו ואפריקה, הטמעת תהליכי חדשנות והגדלת השקעות במוצרים חדשים בדגש על תחום החקלאות הדיגיטלית. בנוסף, פעל להגדלת הפריון במפעלי הייצור של נטפים, כגון קידום והכנסת תהליכי אוטומציה בייצור, הטמעת מערכות דיגיטאליות לניהול רצפת ייצור, ושיפור מתמשך בתפוקות קווי הייצור של נטפים. כמו כן, רן מאמין בטיפוח ההון האנושי בחברה וצוות המנהלים מורכב ברובו מאנשים אשר צמחו מתוך הארגון. לצד זאת מידן מייצג את התעשייה הישראלית בעולם, ואף נאם על במת האו"ם על חדשנות ישראלית וההשפעה החיובית של נטפים ושל מדינת ישראל על האנושות והעולם כולו".

 

יו"ר טרילידור ויו"ר מרחב צפון בהתאחדות התעשיינים, הנרי צימרמן: "הנרי הוא ציוני אמיתי שעלה עם משפחתו מדרום אפריקה, והצליח במו ידיו להקים בישראל תעשייה לתפארת בצפון. הוא איש חזון שנושם וחי תעשייה, ועוסק ימים כלילות בפיתוח תהליכי ייצור מתקדמים וחדשניים, בעלי פריון גבוה. זאת באמצעות הטמעת מערכות רובוטיקה מתוחכמות ביחד עם אוטומציה ושיטות ניהול מתקדמות. לצד זאת הוא אף מקדם פיתוחים תעשייתיים בתחום המזון העתידני בשיתוף עם חברת גיני אינטרפרייז. הנרי גם מאמין בדו-קיום ופועל רבות לקידום התעשייה במגזר הערבי והשגת שוויון, כולל תרומות לקרן שנותנת מלגות לערבים ויהודים גם יחד. יש לציין גם את פעילות הציבורית הרחבה למען התעשייה הישראלית, אשר באה לידי ביטוי בתפקידו הציבורי כיו"ר מרחב צפון בהתאחדות התעשיינים".

 

נשיא פלקס  (לשעבר פלקסטרוניקס) רובי שייבל: "רובי ייסד את פעילות המפעל לפני כ- 20 שנה, במקום קטנטן במגדל העמק, ובכישרון רב ותעוזה, הצליח להפוך את המפעל הקטן לאחת התעשיות הגדולות בישראל. מפעל פלקסטרוניקס מעסיק כיום כ- 4,000 עובדים, שפועלים ב- 4 אתרי ייצור מתקדמים ו- 2 מרכזי פיתוח. לצד תפקידו כנשיא, רובי גם מכהן כנשיא האסטרטגיה העולמית של החברה הגלובלית, המעסיקה כ200,000 עובדים בעולם , עם למעלה מ100 אתרים ב30 מדינות שונות בעולם,  תוך שימת דגש על חיזוק מעמדה התעשייתי של ישראל בעולם. לצד זאת רובי גם מאמין בתרומה לקהילה, ופועל לתמיכה בילדים בסיכון ועזרה לאוכלוסייה מוחלשת".

 

מידע על הזוכים ב-פרס מפעל חיים":

מנכ"ל קבוצת אלון, רפאל אלון: קבוצת אלון נוסדה בשנת 1974 על ידי מר רפאל אלון וכיום היא החברה הגדולה והמובילה בתחומי הפתרונות לאיכות הסביבה בישראל. כאדם הרואה בהעלאת המודעות לשמירה על איכות הסביבה דרך חיים, מר אלון הינו מחלוצי הארץ בתכנון והקמה של מטמנות לפסולת בעלי תקנים בין לאומיים. החברה מייצרת מרכבי דחס למשאיות אשפה, מתכננת ומייצרת כלי אצירה מכל הסוגים לאיסוף והפרדה של נייר, זכוכית, קרטון ואריזות, ובנוסף עוסקת במציאת פתרונות טכנולוגיים חכמים להוזלת הטיפול באשפה כגון מכלים טמוני קרקע ובמות הרמה תת קרקעיות לדחסניות. כמו כן, קבוצת אלון הקימה מפעלי מיון והפרדת אשפה לייצור חומרי גלם למחזור.

כבעלי חברה המעסיקה אנשים מכל שכבות האוכלוסייה, רפאל אלון דוגל בניהול אנושי ותומך, כאשר דלת משרדו פתוחה בפני כל אחד ואחד. החברה מאמינה בשוויון הזדמנויות, ושואפת לקדם כל עובד על פי יכולתו וכישוריו. הציונות היא מרכיב חשוב בעשייה של רפאל אלון אשר מקפיד להקים מפעליו באזורי פריפריה בארץ. באופן זה החברה אחראית לצמצום האבטלה באזורים בהם היא פועלת כמו גם מוצאת ידיים עובדות נאמנות. משך שנים ארוכות קבוצת אלון פעלה בדרום תחת ירי הטילים מעזה, ולא ויתרה על העשייה, על הפעילות ועל מקום עבודתם של העובדים. קבוצת אלון ממשיכה לשאוט קדימה באמונה, בנחישות וביצירתיות למתן פתרונות התייעלות בתחום לעתיד נקי וירוק לכולנו".

 

יו"ר ולפמן תעשיות, דניאל ולפמן: "דני הפך מפעל משפחתי קטן, למפעל גדול, מוביל ומודרני שמייצר מוצרי בטון ומוצרי מיגון שונים ומתקדמים  שמשמשים לבניית תשתיות מדינת ישראל, בהם הרכבת הקלה. זאת תוך שמירת האווירה המשפחתית הייחודית של המפעל, אשר מעסיק עובדים מכל גווניה של החברה הישראלית. אישיותו של דני וערכיו יוצאי הדופן, מהווים דוגמה ומופת לכולנו. תעשיין אמיתי, ברוחו ונשמתו, אשר בעבודה קשה ואמונה, קידם את התעשייה הישראלית תוך יצירת מקומות עבודה והענקת פרנסה למשפחות רבות".

 

מנכ"ל ובעלי ר. טוטנאור ייעוץ והשקעות בע"מ ולשעבר בעלי חברת טוטנהאור מחשוב רפואי בע"מ, רן טוטנאור: "רן, שקיבל מאביו מפעל קטן ומשפחתי, הצליח להפוך אותו למפעל מוביל ומשגשג המגלגל עשרות מיליוני דולרים מדי שנה, מייצא לכ- 142 מדינות בחמש יבשות ומעסיק 450 עובדים, תוך התמודדות בהצלחה עם חברות ענק וקונצרנים עולמיים. רן הצליח לעשות זאת באמצעות גמישות, יחסי אנוש,  יצירתיות והתאמת הייצור לצרכי השוק לצד שיטות עבודה חדשניות, יעילות וחסכוניות. מוצריו עברו תהליך של התאמות טכנולוגיות וחדשנות טכנולוגית,  תוך מתן מענה לדרישות הלקוחות ולתקני האיכות המחמירים ביותר בתחום הציוד הרפואי. מפעל החברה הממוקם בהר טוב שליד העיר בית שמש משתרע על שטח של 30,000 מ"ר ונחשב למתקדם בתחומו בעולם . לצד כל זאת, רן גם ידוע בתרומתו הגדולה לקהילה, ובין השאר, הינו  תורם נכבד לאוניברסיטאות ובתי ספר  ועוד עשרות גופים נוספים אשר פועלים למען הקהילה. כמו כן, רן פועל לשילוב בעלי מוגבלויות בשוק העבודה, ואף הסב סניף של חברת המשקם אשר מעסיקה רק בעלי צרכים מיוחדים, לטובת ייצור לחברה. יש לציין גם את פעילותו הציבורית הרחבה במשך 30  השנים האחרונות למען התעשייה הישראלית, אשר באה לידי ביטוי, בין היתר, בתפקידים רבים בהתאחדות התעשיינים ובמכון הייצוא. כיום, מכהן  כיו"ר מרחב ירושלים ויו"ר פורום מנכ"לים של התאחדות התעשיינים".

 

יו"ר ובעלי חד אסף תעשיות, אברהם שני: "אברהם הצטרף לחברה של אביו בגיל 21 בלבד והפך אותה מבית מלאכה זעיר לייצור מסמרים, לקונצרן פלדה בינלאומי המשמש לבניית מדינת ישראל ותשתיותיה. לצד פעילותו העסקית, אברהם פעל רבות לקידום תעשיית הפלדה הישראלית וקידום החינוך המקצועי-טכנולוגי בישראל, כאשר בראש פעילויותיו הציבוריות ניצב פרויקט "הממציא הצעיר ע"ש אסף שני ז"ל" בשיתוף תעשיידע, אשר ייסד לפני כעשר שנים לזכר בנו שנהרג בתאונת עבודה במפעל. הפרויקט מגשים את חזונו הלאומי ומקרב את ילדי ישראל לתחומי התעשייה השונים כדי ליצור שינוי חברתי ולסייע בצמיחה הכלכלית העתידית של מדינת ישראל".

 

מנכ"ל ובעלי פח תעש, אהרון שפירא: "אהרון הנו מהנדס וציוני אמיתי, שהקים מהיסוד הקים במו  ידיו עם שותפו – מפעל קטן באשקלון, שצמח להיות חברה גדולה ומצליחה, שמעסיקה במשך קרוב ל-50 שנה מאות עובדים. זאת כאשר הערך העליון אשר מנחה אותו הוא מחויבות מוחלטת ללקוחות ולהנדסה מצוינת מעודכנת וחדשנית, וכן זאת באמצעות שמרנות זהירה וצמיחה מהון עצמי בלבד והשקעה חוזרת מתמשכת של רווחים בהרחבת המפעלים, ללא הזדקקות למימון ומינוף, שכן הוא מאמין שתעשיין אמיתי מחזיר את הכסף אל התעשייה. כמו כן הוא מאמין שעובדיו הם המפתח להצלחה,  והוא מסור אליהם מאוד, ולאורך השנים דאג, לעובדיו, טיפח אותם וקידם אותם. לצד זאת אהרון עסק לאורך השנים בפעילות ציבורית ענפה, וכאשר אשקלון סבלה מהתקפות טילים, הוא הוביל את פעילות ועדת המפעלים בדרישה להקמת מערכת כריזה ואזעקות באזורי תעשייה ודרישות למיגון שהקטינו את הפגיעה בביטחון האישי וצמצמו פגיעה במפעלים".