20 צעירים מבטיחים בתחום ה"קלינטק" קיבלו אותות הצטיינות מיוחדים בטקס שהתקיים במסגרת ועידת "קלינטק" 2018 מרכז הירידים בתל אביב
בטקס חגיגי, אשר התקיים במסגרת הוועידה והתערוכה הבינלאומית "קלינטק" ה- 22 שהתקיימה השבוע בגני התערוכה תל אביב, הוענקו אותות הצטיינות ל- 20 צעירים עד גיל 40, המבטיחים בתחום הקלינטק, אשר כבר בגילם הצעיר בולטים בתרומתם לסביבה.
בין 20 הצעירים המבטיחים שקיבלו את הפרס:
-
עדי כהן מנכ"ל חברת המיחזור "שבולת דגן" – ממחזר מוצרי חלב למזון לבעלי חיים
חברה מובילה בארץ בתחום ייצור חומרי הזנה איכותיים לבעלי חיים, על בסיס מיחזור פסולת למיניה, בעיקר מוצרי חלב, אשר מונעת מפגעי סביבה בעייתיים. מדובר בתחום ייחודי, הדורש התמודדות עם רגולציה מאתגרת.
עדי הוא דור חמישי לחקלאי כפר תבור. החברה ממחזרת למעלה מ- 25% מהפסולת התעשייתית בישראל, ממפעלים כגון: תנובה, שטראוס, קוקה קולה ועוד. תהליכי המיחזור הינם ייחודיים ופרי פיתוחם של בעלי המפעל שהבינו כי כל מטרד או פסולת של מישהו, יכול להוות חומר גלם למישהו אחר. החברה ממחזרת למעלה מ- 200 אלף טון פסולת בשנה, שהיתה מושלכת לאתרי הטמנה ומזהמת את הקרקע, אלמלא המיחזור. ממחזרים את המוצרים המוחזרים או פגי תוקף בסופרמרקטים, ואת כל הפסולת מתעשיית הבירה, ונותנים ערך מוסף לחומר שהיה אמור להיזרק. החברה עובדת על פיתוחים חדשניים, שייצאו לאור בשנה הקרובה.
אתר החברה: https://www.acsd.co.il
-
ירון בן נון מנכ"ל חברת Nostromo – סטארט אפ שפיתח מערכת אגירת אנרגיה שמבוססת על מים, לשימוש במזגנים
החברה העפילה לגמר של תחרות הסטארט אפים היוקרתית של ענק האנרגיה Shell ההולנדי, וקיבלה מהמדען הראשי מענק שמאפשר לה לבנות את מתקן ההדגמה המסחרי הראשון שלה עם השותפים שלהם, אלקטרה M&E. בן נון, מאבן יהודה, שאת שירותו הצבאי עשה כטייס קרב, ולאחר שחרורו משירות קבע עסק בבימוי במשך מעט יותר מעשור, החליט בשנת 2009 לשנות את מהלך הקריירה שלו, ולפנות לתחום האנרגיה.
"בזמן שיא הביקוש לחשמל, בחודש אוגוסט ב- 14:00, הדרישה המקורית היא לא לחשמל אלא לקור. חשבתי שאם נוכל להקפיא מים בלילה, ולשחרר את הקור שאגרנו לתוך מערכת המיזוג בזמן שיא הביקוש, במקום להשתמש בחשמל, אז זהו, סגרנו את המעגל בלי הצורך באגירת חשמל בצורתו הטהורה. וכל מה שצריך זאת הנדסה שתומכת במים".
הרעיון הכללי הזה לא כוון לצרכנים הביתיים, אלא לצרכנים המסחריים ולתעשייה שמשתמשים במערכות סחרור מים לתהליכי קירור של המבנה. הרעיון היה לפתח תא אגירה שיוכל להתחבר ביעילות למערכות סחרור המים האלה, ויאפשר שימוש במכונות מיזוג עצומות – צ׳ילרים.
לב הפיתוח של החברה הוא תא מודולרי שנקרא ™IceBrick – יעיל מאוד, יציב וניתן להתקנה בבניינים מסחריים באופן שמתמזג עם המבנה, באופן שלא תופס שטחי נדל"ן יקרים. התא משמש
ממעין אבן בנייה, כמו לגו, וניתן להקים מערכת ללא הפרעה לפעילות הטבעית של המבנה בין אם מדובר במלון, קניון או בניין משרדים.
-
גל מנדלבאום, סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת LDD – טיהור קרקע ומקורות מים
החברה עוסקת בפיתוח ומתן טכנולוגיות מתקדמות בתחומים של טיהור קרקעות ומי תהום ממזהמים שונים, בעיקר אורגנים, בארץ ובחו"ל.
החברה, שהוקמה לפני 20 שנה, היא הגדולה ביותר בארץ בתחומה. עוסקת בניקוי מפגעים של מפעלים גדולים, בין אם באתר עצמו על ידי התקנת מערכת תת קרקעית, ובין אם על ידי חפירת הקרקע והעברת הפסולת לאתר החברה. שם מטפלים בה באופן ביולוגי, ולפעמים כימי בשילוב ביולוגי. במקום הקרקע החפורה ממלאים בקרקע נקייה. עובדים עם הגופים הגדולים ביותר במדינה, ביניהם: חיפה כימיקלים, מכתשים אגן, פז, דלק סונול ועוד. שיקום מתבצע בעיקר במקומות תעשייתיים הנמצאים קרוב לבארות מי שתייה. יש לחברה פטנטים משותפים עם האוניברסיטה העברית ומכון ויצמן.
אתר החברה: http://www.lddtech.com/?page_id=785
-
דוד גלמן, סמנכ"ל חברת ניצני העמק מיכון אקולוגי בע"מ- מערכת ייחודית לפירוק וטיפול בפסולת חקלאית ובמפגעים סביבתיים.
חברת ניצני העמק מיכון אקולוגי בע"מ פיתחה מכונה הנותנת מענה לפסולת חקלאית ולפסולת אורגנית. המכונה, שנמכרת ישירות לחקלאי, נותנת מענה לבעיות הפסדים בכך שבמקום לפנות את הפסדים (אשפה המגיעה מתחום העופות) למקום מסודר ולשלם כספים לפינוי ואגרות, החקלאי מכניס את הפסדים למכונה, ובתהליך של כתשע שעות (נטול ריח ורעש), הפסדים הופכים לקמח שאותו ניתן להמיר לשימוש חוזר כחומר דשן באיכות גבוהה מאוד, ודברים נוספים אחרים. בארץ – אלפי טונות בשנה של גידולים מתים ומוטמנים באדמה. יש חיסכון כספי אדיר לחקלאי, והוא הופך להיות שותף לשמירה על איכות הסביבה. המכונה הזאת מומלצת ע"י משרד החקלאות לאחר הגעה לאתר והתרשמות מהמכונה.
המכונה מתאימה כפתרון למטבחים תעשייתיים, שנזרקים אלפי טונות של אוכל מבושל או אוכל שהתקלקל, מכונה זו נותנת פתרון מושלם גם לבעיה זו, בכך שהופכת את הפסולת לקטנה יותר (לדוגמא טון פסולת בסוף התהליך הופך ל- 300 ק"ג).
אתר החברה: http://n-emek.co.il
-
צוקי חייט, חברת Green Eye Technology – ריסוס מדויק וחסכוני
החברה פיתחה טכנולוגיה המאפשרת ריסוס נקודתי של עשבים רעים (אמצעות המערכת מצמצמים את כמות החומר המרוסס ב- 90%!).
חברת Green eye technology משתמשת בלמידת מכונה ובינה מלאכותית ומחוללת מהפכה בדרך שבה אנחנו מדבירים כיום מזיקים בחקלאות.
החברה פיתחה מודל של מרסס שיש עליו מצלמה והוא מפזר חומרי ריסוס סלקטיביים בדיוק היכן שצריך. לא מרססים את כל השדה אלא נקודתית, היכן שהמצלמה גילתה את הצורך. פיתוח זה חוסך 90% מחומרי הדברה ומונע זיהום הסביבה.
מדובר בטכנולוגיה של עיבוד תמונה, עם שימוש בבינה מלאכותית, שמאפשרת לזהות עשבים במהירות ובדיוק רב. זה מאפשר לשים מצלמה על הטרקטור או על המרסס, כך שבזמן אמת המצלמה מזהה האם יש עשב וצריך לרסס ושולחת פקודה לרסס. במצב הקיים כיום, שוטפים את השדה בכימיקלים בצורה אחידה, כשרק ב- 10% יש עשבים. עדיין אין מוצר, אבל יש אבטיפוס. החברה קיבלה מענק מרשות החדשנות לשיתוף פעולה ישראלי קנדי .CIIRDF
אתר החברה: http://www.green-eye.ca/
צעירים מצליחים בתחום המים
-
לוטן דגאי, ראש קבוצת הנדסת תהליך בחברת פלואנס – טכנולוגיה לטיפול חדשני בשפכים "קשים".
לוטן דגאי הצטיין בהדרכה לשימור מתקן של החברה באיי הבתולה מפני נזקי סופת אירמה וזכה לשבחים רבים.
פלואנס היא חברה גלובלית שעוסקת בטכנולוגיית מים בעיקר למתקנים מבוזרים. היא מספקת מתקני התפלה וטיפול במים ושפכים. לוטן מנהל את קבוצת מנהלי התהליך ששותפים לפיתוח הטכנולוגיה הזו ומתמחה בטיהור שפכים בטכנולוגיית MABR פורצת דרך שמתאפיינת בצריכת אנרגיה נמוכה, קלות תפעול וקולחין באיכות מצויינת.
אתר החברה: https://www.fluencecorp.com
-
גדי שרון – מנהל פיתוח מערכות ניטור בחברת קנדו – בעלת טכנולוגיה חדישה וניטור רציף של איכות שפכים המוזרמים ממפעלים, כולל מערכת לניהול מניעת הזרמת שפכים אסורים.
המוצר שאת פיתוחו הוביל גדי, מותקן בתוך שוחת ביוב, מנטר ברציפות שפכים המוזרמים ממפעלי תעשיה שונים, מתריע בזמן אמת על חריגות מהמותר להזרמה על פי החוק ואף שואב דגימת ביוב מזוהם, אותה ניתן להעביר לבדיקת מעבדה מדויקת.