פאם
לכבוד חנוכה מציע המותג "פאם" מתכון לסופגניות פילו אפויות במילוי בננה ושוקולד
המתכון באדיבות: שף קונדיטורית עמית דונסקוי
במיוחד לכבוד חנוכה – מאפה מפנק, אפוי ולא מטוגן, שנראה כמו סופגנייה. מתאים מאד גם כקינוח חורפי מפנק וחם במילוי מפתיע של בננות שוקולד
סופגניות פילו אפויות במילוי בננה ושוקולד
מתכון ל-12 סופגניות
המרכיבים:
תרסיס שמן פאם בטעם חמאה
9 עלי פילו
למלית:
3 בננות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
3 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
3 כפות שוקולד צ'יפס
להגשה: פירות יער ו/או תותים
אופן ההכנה:
-
הכנת המלית: מתיזים במחבת תרסיס שמן פאם בטעם חמאה ומחממים על להבה בינונית גבוהה. מניחים במחבת את קוביות הבננות ומקפיצים במשך כ-3 דקות, עד להזהבה, מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הוניל. מערבבים, מסירים מהלהבה ומצננים. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות.
-
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
מניחים עלה של פילו על משטח עבודה מקומח מעט, מתיזים עליו תרסיס שמן פאם בטעם חמאה, מניחים עליו עלה נוסף, מתיזים שוב ומניחים עלה שלישי. חותכים את ערימת העלים ל-4 מרובעים. מניחים במרכז כל מרובע כף מלית, אוספים את שולי הבצק לנקודה אחת, מהדקים ויוצרים כדור. מניחים את הכדורים הממולאים על התבנית כשהסגירה כלפי מטה.
-
חוזרים על הפעולה (סעיף 3) עם 3 עלי פילו נוספים ואח כך עם 3 עלי הפילו הנותרים.
-
אופים במשך כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור, מסדרים בצלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר ומסדרים מעל פירות יער ו/או תותים ומגישים.
חג שמח וטעים