כותרות אחרונות
Search

לכבוד חנוכה מציע המותג "פאם" מתכון לסופגניות פילו אפויות במילוי בננה ושוקולד

פאם

לכבוד חנוכה מציע המותג "פאם"  מתכון לסופגניות פילו אפויות במילוי בננה ושוקולד

המתכון באדיבות: שף קונדיטורית עמית דונסקוי

 

במיוחד לכבוד חנוכה – מאפה מפנק, אפוי ולא מטוגן, שנראה כמו סופגנייה. מתאים מאד גם כקינוח חורפי מפנק וחם במילוי מפתיע של בננות שוקולד

סופגניות פילו אפויות במילוי בננה ושוקולד

מתכון ל-12 סופגניות

sufganiaf-1

צילום בועז לביא

המרכיבים:

תרסיס שמן פאם בטעם חמאה

9 עלי פילו

למלית:

3 בננות בשלות חתוכות לקוביות קטנות

3 כפות אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

3 כפות שוקולד צ'יפס

להגשה: פירות יער ו/או תותים

אופן ההכנה:

  1. הכנת המלית: מתיזים במחבת תרסיס שמן פאם בטעם חמאה ומחממים על להבה בינונית גבוהה. מניחים במחבת את קוביות הבננות ומקפיצים במשך כ-3 דקות, עד להזהבה, מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הוניל. מערבבים, מסירים מהלהבה ומצננים. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות.

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  1. מניחים עלה של פילו על משטח עבודה מקומח מעט, מתיזים עליו תרסיס שמן פאם בטעם חמאה, מניחים עליו עלה נוסף, מתיזים שוב ומניחים עלה שלישי. חותכים את ערימת העלים ל-4 מרובעים. מניחים במרכז כל מרובע כף מלית, אוספים את שולי הבצק לנקודה אחת, מהדקים ויוצרים כדור. מניחים את הכדורים הממולאים על התבנית כשהסגירה כלפי מטה.

  1. חוזרים על הפעולה (סעיף 3) עם 3 עלי פילו נוספים ואח כך עם 3 עלי הפילו הנותרים.

  1. אופים במשך כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור, מסדרים בצלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר ומסדרים מעל פירות יער ו/או תותים ומגישים.

חג שמח וטעים