'טועמים עולם'-חגיגת היין הכשר השנתית
מאות אוהבי יין מהארץ ומהעולם השתתפו באירוע 'טועמים עולם'-חגיגת היין הכשר השנתית של צור עולם של יין
כ-900 איש וביניהם בכירי תעשיית היין הכשר בארץ ובעולם השתתפו באירוע טועמים עולם שאירח בפעם השישית 20 יקבים עם מעל ל-150 סוגי יין וייננים בכירים מכל קצוות תבל
'טועמים עולם' האירוע השנתי של 'צור עולם של יין' התקיים בפעם השישית והפעם זה התקיים במלון לאונרדו סיטי טאוור רמת גן. כ-900 ייננים בכירים, בעלי יקבים מהארץ ומהעולם, עיתונאי יין, אנשי עסקים ואוהבי יין לקחו חלק באירוע זה בהם נתן ומורדי הרצוג מיקבי הרצוג ומבכירי תאגיד 'רויאל ווין', הלנה קומבסוס מיקב שאטו קלארק אדמונד דה רוטשילד, אוליביה קאולייר מיקב שאטו לאוויל פויפרה, רמו בן שושן הבעלים של כרמל מזרחי, יעקב ברג מיקב פסגות, יורם שלום מיקב אלכסנדר ויוסי שור מיקב 1848.
'טועמים עולם' אירח השנה 20 יקבים כשרים מהארץ ומעולם, עם מעל ל-150 סוגי יין שונים, חלקם הושקו בפעם הראשונה בישראל. המשתתפים באירוע נהנו מטעימות יין, שיכרים וליקרים שונים לצד הסברים של היצרנים והיבואנים וסדנאות של הייננים המומחים של יקבים מהטובים בעולם. בנוסף לדוכני היין והאלכוהול הוגשו מנות אוכל המאפיינות מטבחים מרחבי העולם.
צילום: דב מרטן
בין היינות המיוחדים שנטעמו באירוע:
Tzafona Vidal Ice wine(Canada) 2015
Goose Bay Sauvignon Blanc (New Zealand) 2014
Baron Herzog Chenin Blanc (Clarksburg, California) 2015
Les Lauriers Des Domaines Edmond De Rothschild-Rose (France) 2015
Herzog Variation three (California) 2013
Pavillion De Leoville Poyferre (Saint Julien, France) 2014
Ramon Cardova Garnacha (Rioja, Spain) 2014,
Psagot Peak (Jerusalem Mountains, Israel) 2014
Herzog Late Harvest Orange Muscat (California) 2015
Flechas De Los Andes Gran Malbec(Argentina) 2014
היקבים אשר השתתפו השנה באירוע:
Herzog Wine Cellars ((קליפורניה, Hagafen ((קליפורניה, Psagot ((ישראל, Tzafona (קנדה), Flechas De Los Andes (ארגנטינה), Chateau Clarke- Rothschild,(צרפת) Koenig (צרפת), Château Leoville Poyferre ,(צרפת) Château Giscours Margaux ,(צרפת) Porto Cordovero,(פורטוגל) Ramon Cardova ,(ספרד) Bartenura ,(איטליה)Goose Bay (ניו זילנד), Château Grand Puy Ducasse (. (צרפת
'טועמים עולם' הינו המקבילה הישראלית לאירוע KFWE (Kosher Food & Wine Experience) המתקיים ב-6 מקומות ברחבי עולם (לוס אנג'לס, ניו יורק, פריז, לונדון, תל אביב ומיאמי) ונחשב לאירוע טעימות היין והאוכל הכשר הגדול והיוקרתי ביותר בעולם.
"צור עולם של יין" הינה חברה ליבוא ויצוא יינות ומשקאות אלכוהוליים, כשרים לישראל וממנה מכ-40 יקבים בארץ ובעולם. בנוסף, צור עולם של יין משווקת ליקרים ממיטב היצרנים בארץ ובחו״ל. בין המותגים השונים ניתן למצוא ליקרים של Walders ,herman Jensen, Morad, Bicerin, Schmerling, ,Sabra Vincenzi ועוד.
יינות מיוחדים שהשתתפו באירוע:
גוס ביי סובניון בלאן 2014
צילום: יח"צ
דף יינן
מותג: גוס ביי
סגנון: יין לבן יבש
זן: סוביניון בלאן
אזור: מלברו, ניו זילנד
גיל גפנים ממוצע: גפנים בני 40 שנה
בציר: 2014
תהליך ייצור היין:
גוס ביי סוביניון בלאן מופק מענבי האי הדרומי של ניו זילנד. עונת הגידול הארוכה והענבים הגדלים באזור קריר ששיאו בקיץ מגיע לº30, התססה קרירה במיכלי נירוסטה (º11) ואדמת החימר והטיט – הוסיפו ליין טעמי פרי הדר מדהימים ומרקם פריך.
זהו יין קל, תוסס, בטעמי דומדמניות, פירות טרופיים, ושזיפים ירוקים.
אוכל ויין:
מתאים עם סלטים וגבינות פיקנטיות.
אנליזת בציר:
Acid (g/L): 6.6 pH: 3.28
אלכוהול: 12.5%
מחיר לצרכן: 90 ש"ח
*********************
Baron Herzog Chenin Blanc 2015
שנין בלאן ברון הרצוג 2015
צילום: יח"צ
דף יינן
מותג: ברון הרצוג
סגנון: יין לבן חצי יבש
זן: שנין בלאן
אזור: קלארקסבורג, קליפורניה
בציר: 2015
תהליך ייצור:
הענבים נבצרו בבציר מכני בלילה הקריר ומייד נשלחו ליקב לסחיטה. צוננו למשך לילה והותססו.
היין עבר התססה קרה במשך שישה שבועות. ונשמר רק במיכלי נירוסטה.
השתבח לפני הביקבוק והומתק במיץ ענבים.
מאפיינים:
ליין תחושת פה עגולה וטריה, עם רמזים פירותיים אינטנסיביים של נקטרינה, דומדמניות, וצנובר. בעל גימור צלול ובהיר.
אוכל ויין:
מתאים עם מנות חריפות, אתניות מהמטבח הסיני וההודי.
יישון:
שנין בלאן מפתח טעמי דבש נפלאים, ופטינת תפוחים בשלים כשהוא מתיישן. ככזה, מי שיעדיף את הניחוחות הטריים הצעירים – יהנה מהיין בתוך 18חודשים מהבציר. ומי שיעדיף יוכל ליהנות מהפטינה המתפתחת עם הגיל. היין בר התיישנות של 3-5 שנים כשהוא מאוחסן בטמפרטורה של 55ºF-60º.
אלכוהול: 11.5%
אנליזת בציר:
TA (g/L) : 5.66 pH: 3.53
מחיר לצרכן: 40 ₪
*********************
Les Lauriers Des Domaines Edmond De Rothschild – Rose 2015
לה לוריה מדומיין אדמונד דה רוטשילד – רוזה 2015
צילום: יח"צ
דף יינן
מותג: ברון אדמונד דה רוטשילד
סגנון: יין רוזה יבש
זן: מרלו
אזור: צרפת
גיל גפנים ממוצע: גפנים בני 20 שנה
בציר: ספטמבר 2015
תהליך ייצור:
ענבי מרלו נבחרו ונקצרו בבשלות אופטימלית בעל מנת לתת ביטוי ארומטי מיטבי.
לאחר הקטיף, הענבים מועברים ישירות למכונת הסחיטה, המיץ המתקבל תוסס ומוכנס למיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה עד לביקבוק על מנת לשמר טעמי פירות טריים.
מאפיינים:
יין טעים וקל לשתייה, בטעמי פטל ופירות הדר.
אוכל ויין:
טעים כאפריטיף או עם ארוחות קיציות קלות וסלטים.
טמפרטורת הגשה מומלצת: 12 ° C
יישון:
5 חודשים במיכלי נירוסטה בטמפרטורה מבוקרת
אלכוהול: 13.5%
מחיר לצרכן: 90 ש"ח
*********************
Flechas De Los Andes Gran Malbec 2014
פלחאס דה לוס אנדס גראן מלבק 2014
צילום: יח"צ
דף יינן
יקב: פלחאס דה לוס אנדס (רוטשילד)
סגנון: יין אדום יבש
זן: 100% מלבק
אזור: מנדוזה, ארגנטינה
שטח כרמים: 110 ha
גובה כרמים: 1100 מ' מע"פ הים
בציר: אפריל
תהליך ייצור היין:
ענבים נבצרו ידנית ונבררו שנית על מנת להבטיח את איכות הבציר. הענבים נשפכים לתוך מיכלים על ידי כוח הכבידה – ועוברים שרייה ותסיסה קרה במכלי נירוסטה בטמפרטורה מבוקרת. במהלך השריה עוברים הענבים חמצון מיקרו.
מאפיינים:
עשיר, מתובל, בטעמי פטל, שוקולד, ליקוריץ’ כהה ושוקולד מריר.
יישון:
היין התיישן במשך 14 חודשים.
אלכוהול: 14.5%
אנליזת בציר:
Acid (g/L): 4.5 pH: 3.9
מחיר לצרכן: 130 ₪
*********************
2014 Psagot Peak
פסגות פיק 2014
צילום: יח"צ
דף יינן
יקב: פסגות
סגנון: יין אדום יבש
זן: סירה42%, פטיט סירה42%, מורברדרה16%,
אזור: הרי ירושלים, ישראל
בציר: 2014
תהליך ייצור היין:
בציר ידני, תסיסה והשריה על הקליפות למשך כשבועיים וחצי למיצוי עומק טעמים, יישון בחביות צרפתיות למשך 12 חודשים, סינון גס בלבד.
מאפיינים:
פיק 2014 הינו יין המורכב מזני דרום צרפת, המותאמים באופן מחמיא לאקלים ארצנו. הסירה נותן את הפרי השחור והתבלינים, הפטיט סירה את המסגרת הטאנית והפרי האדום, והמורברדרה את החיוניות והרעננות שעושים את היין לרענן וצבעוני. התוצאה היא יין בעל מבנה ארומטי עשיר ודחוס. ליין מרקם קטיפתי עם וחומציות תומכת, וטעמים דחוסים של פרי אדום ושחור, פולי קפה, בשר מעושן, מינראליות, אגוזי לוז ומעט פירות אדומים מיובשים.
יישון:
יישון בחביות צרפתיות למשך 12 חודשים. בתנאי יישון נאותים, היין צפוי להשתבח על ציר הזמן.
אלכוהול: 14%
אנליזת בציר:
Acid (g/L): 0.0 pH: 3.61
מחיר לצרכן: 140 ₪
*********************
Pavillon de Leoville Poyferre 2014
פאוויון דה לאוויל פויפרה 2014
צילום: יח"צ
דף יינן
יקב: שאטו לאוויל פויפרה
סגנון: יין אדום יבש
זן: 75% קברנה סוביניון, 25% מרלו
אזור: סנט ג'וליין AOC, צרפת
שטח כרמים: 3,4175 ha
גיל גפנים: גפנים בני 63 שנה
בציר: אוקטובר 2014
בקבוק: יוני 2016
תהליך ייצור היין:
הענבים נבצרו ידנית והוכנסו לסלסלות קטנות בכדי להבטיח את איכות הבציר. ההתססה בוצעה במכלי פלדת אל-חלד בטמפרטורה מבוקרת. היין התיישן במשך 18 חודשים.
מאפיינים:
יין פירותי מאוד עם טאנינים בשרניים ומשיים הטיפוסיים לאפלאסיון סנט ג'וליין.
אלכוהול: 13%
מחיר לצרכן: 320 ש"ח
*********************
Tzafona Vidal Ice wine 2015
צפונה וידאל אייס ויין 2015
צילום: יח"צ
דף יינן
מותג: צפונה סלרס
סגנון: יין לבן מתוק אייס ויין
זן: וידל
אזור:ניאגרה פנינסולה, קנדה VQA
בציר: 2015
מאפיינים:
בהתאם לשם "צפונה" קולט היין את האקלים הקר והזך של אפלאסיון הדגל של קנדה – ניאגרה פנינסולה. ל"אייס ויין צפונה וידאל" ניחוחות עזים של דבש, משמש ואפרסקים. איזון מושלם של חמוציות ומרקם.
אוכל ויין:
מתאים עם עוגת דבש תפוחים או לצד שוקולד מריר.
אלכוהול: 12%
מחיר לצרכן: 200 ש"ח