כותרות אחרונות
Search

קבלו מתכון מיוחד מאת השף צחי בוקששתר – קוסקוס עם קציצות של צחי !

צילום:מייקל גליקסטן

 

מתכון חדש – קוסקוס עם קציצות של צחי בוקששתר !

 

צילום:מייקל גליקסטן

 

חומרים ל- ל-8 עד 10 מנות:

לקוסקוס עצמו
1 קילו סולת, למי שיודע להכין בעצמו (ואם לא, תשאלו כל סבתא מגרבית)
או לחילופין, שתי שקיות קוסקוס אינסטנט, שהוכן לפי ההוראות על האריזה.

חומרים למרק:
2 קישואים חתוכים גס
500 גרם דלעת מחולקת ל-8 פיסות
4 בצלים
4 גזרים
2 ראשי סלרי מנוקים וחתוכים לרבעים
1 לפת פרוסה
250 גרם חומוס יבש, מושרה ללילה
4 ליטר מרק עוף
1/8 כפית כורכום

אופן ההכנה:
1. מבשלים את החומוס במים בלי מלח עד שהוא מתרכך. מסננים.

  1. בסיר גדול משחימים מעט את הירקות ללא שמן, וכשהם מתחילים להידבק, מוסיפים את החומוס והתבלינים. מערבבים, מבשלים עוד כ-5 דקות ומוסיפים את מרק העוף.
  2. מבשלים על אש בינונית עד שהדלעת רכה אך לא סמרטוטית, ומכבים.

רוטב לקציצות:

חומרים לרוטב:
1/4 כוס שמן סויה
קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית תבלין קציצות
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית בהרט
1 ליטר מים

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הרסק בשמן עם התבלינים.

  1. מוסיפים את המים ומבשלים רבע שעה.

קציצות לקוסקוס

חומרים לכ-30 קציצות:
1 ק"ג בשר טחון משובח
2 בצלים קצוצים דק מאוד
3 פרוסות חלה, רטובות
3 ביצים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
קורט קינמון (רק אם אוהבים)
1 כוס קמח
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. טוחנים יחד את הבצלים, החלה הרטובה והפטרוזיליה. מערבבים עם הבשר הטחון, הביצים והתבלינים. לשים היטב את כל התערובת ומאחדים אותה.

  1. במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק, ובמקביל צרים קציצות בגודל של כדור מטקות.
  2. שופכים את הקמח לקערה, מגלגלים את הקציצות בקמח, ומטגנים.
  3. מעבירים את הקציצות בעדינות לסיר עם הרוטב. מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-40 דקות.

מרכיבים את המנה:
עורמים תלולית קוסקוס על צלחת עמוקה. יוצקים על התלולית מעט מהמרק. מניחים קציצות ברוטב על הקוסקוס, ומוסיפים כמה ירקות מהמרק.