צילום:מייקל גליקסטן
מתכון חדש – קוסקוס עם קציצות של צחי בוקששתר !
חומרים ל- ל-8 עד 10 מנות:
לקוסקוס עצמו
1 קילו סולת, למי שיודע להכין בעצמו (ואם לא, תשאלו כל סבתא מגרבית)
או לחילופין, שתי שקיות קוסקוס אינסטנט, שהוכן לפי ההוראות על האריזה.
חומרים למרק:
2 קישואים חתוכים גס
500 גרם דלעת מחולקת ל-8 פיסות
4 בצלים
4 גזרים
2 ראשי סלרי מנוקים וחתוכים לרבעים
1 לפת פרוסה
250 גרם חומוס יבש, מושרה ללילה
4 ליטר מרק עוף
1/8 כפית כורכום
אופן ההכנה:
1. מבשלים את החומוס במים בלי מלח עד שהוא מתרכך. מסננים.
- בסיר גדול משחימים מעט את הירקות ללא שמן, וכשהם מתחילים להידבק, מוסיפים את החומוס והתבלינים. מערבבים, מבשלים עוד כ-5 דקות ומוסיפים את מרק העוף.
- מבשלים על אש בינונית עד שהדלעת רכה אך לא סמרטוטית, ומכבים.
רוטב לקציצות:
חומרים לרוטב:
1/4 כוס שמן סויה
קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית תבלין קציצות
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית בהרט
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הרסק בשמן עם התבלינים.
- מוסיפים את המים ומבשלים רבע שעה.
קציצות לקוסקוס
חומרים לכ-30 קציצות:
1 ק"ג בשר טחון משובח
2 בצלים קצוצים דק מאוד
3 פרוסות חלה, רטובות
3 ביצים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
קורט קינמון (רק אם אוהבים)
1 כוס קמח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. טוחנים יחד את הבצלים, החלה הרטובה והפטרוזיליה. מערבבים עם הבשר הטחון, הביצים והתבלינים. לשים היטב את כל התערובת ומאחדים אותה.
- במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק, ובמקביל צרים קציצות בגודל של כדור מטקות.
- שופכים את הקמח לקערה, מגלגלים את הקציצות בקמח, ומטגנים.
- מעבירים את הקציצות בעדינות לסיר עם הרוטב. מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-40 דקות.
מרכיבים את המנה:
עורמים תלולית קוסקוס על צלחת עמוקה. יוצקים על התלולית מעט מהמרק. מניחים קציצות ברוטב על הקוסקוס, ומוסיפים כמה ירקות מהמרק.