סניף בנק "מרכנתיל" – צילום: יח"צ
בנק "מרכנתיל" יאפשר לרשויות המקומיות לדחות בתקופה המלחמה פירעון הלוואות ב-3 חודשים .
שוקי בורשטיין, מנכ"ל בנק "מרכנתיל": "מדינת ישראל נמצאת במלחמה שכתוצאה ממנה הוכרז על מצב מיוחד בעורף, אשר בעקבותיו עסקים רבים סגורים ותושבים מרותקים לבתיהם, מבלי יכולת לעבוד ולייצר הכנסה ובעקבות כך עלול להיווצר קושי לרשויות בגביית מיסים."
בנק "מרכנתיל" ומשרד הפנים גיבשו מתווה שיאפשר לרשויות מקומיות המעוניינות בכך, לדחות בתקופת המלחמה פירעונות של הלוואות ב-3 חודשים. הרשויות המקומיות אשר יבחרו לדחות את פירעון הלוואות, רשאיות לפנות ישירות לבנק "מרכנתיל", ללא צורך באישור משרד הפנים.
בפנייתו לכלל הרשויות המקומיות ציין מנכ"ל משרד הפנים רונן פרץ: "ברצוני להודות לבנק "מרכנתיל" שנענה באופן מידי לבקשתנו ואני קורא ליתר הבנקים לאמץ את ההסדר והמתווה המוצע".
בנק "ףמרכנתיל" מנהל פעילות מוניציפלית משמעותית אשר התעצמה בעקבות רכישת בנק מוניציפל (דקסיה לשעבר). ניהול הפעילות עם הרשויות מבוצע באמצעות אגף מתמחה שהוקם בבנק לצורך כך.
שוקי בורשטיין מנכ"ל "מרכנתיל": "מדינת ישראל נמצאת במלחמה שכתוצאה ממנה הוכרז על מצב מיוחד בעורף, אשר בעקבותיו עסקים רבים סגורים ותושבים מרותקים לבתיהם, מבלי יכולת לעבוד ולייצר הכנסה ובעקבות כך עלול להיווצר קושי לרשויות בגביית מיסים."
מנגד, הרשויות מחויבות ונדרשות לבצע פעולות רבות לטובתם של התושבים והעסקים בעת חירום זו, במתן השירותים המוניציפאליים, בטיפול באוכלוסייה, בהיבטי בטחון, בחיזוק וטיפול בחוסן החברתי, שמירה על הסדר הציבורי, קליטת אוכלוסייה, טיפול במפגעים ועוד משימות רבות, אשר משליכות על הגידול בהוצאותיהן.
הבנק ער לאתגרי תזרים המזומנים של הרשויות המקומיות בעקבות מצב החרום בו נמצאת המדינה. לשם כך, הועמד צוות ייעודי באגף הרשויות בבנק לטובת סיוע להן בתקופה זו. מרכנתיל הוא בנק הבית של הרשויות המקומיות ונאפשר לרשויות לקבל פתרונות מותאמים ומהירים לצרכיהן אשר יסייעו להן להתמודד בצורה הטובה ביותר עם האתגרים העומדים בפניהן.
"אין באמור כדי להוות המלצה או הצעה לקבלת שירות בנקאי, ובכלל זה אינו מהווה המלצה או הצעה להעמדת אשראי, ואינו מהווה ייעוץ או מחליף את לשיקול הדעת העצמאי של הלקוח והצורך בבחינה פרטנית של צרכי הלקוח ונתוניו. האמור במאמר זה משקף את דעותיהם והערכותיהם של עורכיו למטרת אינפורמציה בלבד ומובא כחומר רקע בלבד. הניתוח במאמר זה נעשה בהתבסס על מידע אשר פורסם ו/או היה נגיש לכלל הציבור. אי עמידה בפירעון האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל."