כותרות אחרונות
Search

לקראת יום התה הבינלאומי החל בתאריך: 15.12.2024 וימי החורף הקרים, כמה עובדות מעניינות על כוס תה.

Pink Chai ויסוצקי – צילום: יח"צ 

 

לקראת יום התה הבינלאומי החל בתאריך: 15.12.2024 וימי החורף הקרים, כמה עובדות מעניינות על כוס תה.

במשך מאות שנים, תה היה יותר ממשקה בלבד; הוא אבן פינה תרבותית, טקס מנחם, ובשנים האחרונות גם נושא למחקרים מדעיים רבים. מסין ועד לונדון, התה שזור במרקם החברתי והתרבותי של עמים ברחבי העולם, ומציע לא רק חום וטעם עשיר, אלא גם יתרונות בריאותיים פוטנציאליים. לקראת יום התה הבינלאומי, הנה כמה עובדות מעניינות על כוס התה שלכם:

 

כל סוגי התה מופקים מאותו הצמח
תה שחור, אולונג, ירוק ולבן מופקים כולם מצמח יחיד: Camellia sinensis, צמח הידוע מזה אלפי שנים בסגולותיו הבריאותיות. לעומת זאת, חליטות צמחים מופקות ממגוון רחב של צמחים, פירות ושורשים, כמו קמומיל, היביסקוס ופירות יער.

 

אם הכל מאותו צמח, איך מתקבלים סוגים שונים של תה?
למרות שכל סוגי התה מופקים מאותו הצמח, הם נבדלים זה מזה בתהליך העיבוד:
* תה שחור ואולונג: העלים עוברים תהליך תסיסה ההופך אותם לכהים ומעניק להם טעם עשיר וחזק.
* תה ירוק: העלים אינם עוברים תסיסה. הם מאודים כדי למנוע תסיסה, מה שמשמר את הגוון הירוק ואת נוגדי החמצון הטבעיים שבהם. התוצאה היא טעם רענן ועשבוני.
* תה לבן: מיוצר מעלים צעירים וניצנים העוברים תהליך עיבוד מינימלי, המעניק לו טעם עדין ומעט מתוק.

 

צריכת תה נמצאה קשורה לסיכון מופחת למחלות שונות
מחקרים רבים מצביעים על קשר בין צריכת תה, בעיקר תה ירוק העשיר בנוגדי חמצון כמו קטכינים, לבין הפחתת הסיכון למחלות נפוצות בעולם המערבי, כגון מחלות לב וכלי דם, סוכרת סוג 2, יתר לחץ דם, שבץ מוחי, דיכאון ואף סוגי סרטן מסוימים.

 

הרכיבים שבתה שעושים את ההבדל
היתרונות הבריאותיים של התה מיוחסים לרכיבים הפעילים שבו, במיוחד הפוליפנולים. בתה ירוק בולט הקטכין EGCG, שהוא נוגד חמצון עוצמתי, בעוד שבתֶה שחור דומיננטיים התיאפלבינים, הפועלים גם הם כנוגדי חמצון חזקים.

 

Pink Chai ויסוצקי – צילום: יח"צ 

תה לכל חך
בין אם אתם מעדיפים את הטעם העשיר של תה שחור ואולונג, את הטעם העשבוני והרענן של תה ירוק, את העדינות של תה לבן או חליטות צמחים ופירות – תמיד יש תה או חליטה שמתאימים בדיוק לכם. בחורף הקר נעים להתחמם עם כוס תה חמה וטעימה, אבל גם בקיץ ניתן ליהנות ממשקה מרענן באמצעות תה קר.

המלצות להכנה ולצריכה
* זמן חליטה: מומלץ לחלוט את התה במשך 3 דקות. פרק זמן זה מאפשר לתרכובות המועילות להשתחרר מבלי לפתח מרירות הנובעת מחליטה ממושכת מדי.
* כמות יומית: מחקרים ממליצים על צריכה של כ-3 כוסות תה ביום, כמות הקשורה ליתרונות בריאותיים משמעותיים.

 

"עם כל היתרונות הללו, תה הוא הרבה יותר ממשקה – הוא חוויה, מסורת ובריאות"