למה לצרוך שוקולד מריר מתכון עם אגסים
השוקולד המריר מתוק לבריאות ולנשמה – כל מה שצריך לדעת יום השוקולד המריר.
באדיבות: ד"ר איה בן שלום מנחה בכירה בחלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.
ב-10 בינואר, חובבי המתוק ברחבי העולם עוצרים לרגע כדי לחגוג את יום השוקולד המריר – יום שמוקדש לאחד המאכלים האהובים ביותר. מעבר להיותו פינוק עשיר וטעים, השוקולד המריר נחשב לסמל של תרבות, היסטוריה ואפילו בריאות.
השוקולד המריר החל את דרכו לפני אלפי שנים בתרבויות שונות שהכינו משקה מר מקקאו לטקסים דתיים. כשהשוקולד הגיע לאירופה במאה ה-16, נוספו לו סוכר וחלב, והוא עבר טרנספורמציה לממתק שהוא היום.
"השוקולד המריר, בזכות ריכוז גבוה של מוצקי קקאו וטעמים עמוקים, הוא לא רק קינוח – הוא מקור למינרלים חיוניים ונוגדי חמצון. יום השוקולד הבינלאומי הוא תזכורת לחשיבותו של הבריאותית של השוקולד המריר ולכוחו להעשיר את חיינו בטעמים." מסבירה ד"ר איה בן שלום מנחה בכירה בחלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.
למה שוקולד מריר? – דר איה בן שלום מנחה בחלי ממן.
שוקולד מריר, המכיל לפחות 70% מוצקי קקאו, אינו רק טעים – הוא גם אחד מסוגי השוקולד הבריאים ביותר. תהליך הייצור שלו שומר על רכיבים טבעיים בקקאו שמועילים לבריאות, ללא התוספות המיותרות הקיימות בשוקולדים מתוקים יותר.
עשיר בנוגדי חמצון – השוקולד המריר מכיל כמות גבוהה של פלבנואידים ופוליפנולים, שמסייעים לנטרול רדיקלים חופשיים, להאטת תהליכי הזדקנות ולמניעת נזקים תאיים.
שיפור בריאות הלב – צריכה מתונה של שוקולד מריר עשויה לשפר את תפקוד כלי הדם, להפחית לחץ דם, ואף להגן מפני מחלות לב.
איזון כולסטרול ואינסולין – רכיבי הקקאו מסייעים בהגנה מפני רמות גבוהות של כולסטרול "רע", מפחיתות רמות אינסולין, מה שמועיל לבריאות המטבולית.
עור בריא – נוגדי החמצון שבשוקולד משפרים את זרימת הדם בעור, מגנים עליו מפני נזקי שמש ומשפרים את הלחות שלו.
שיפור תפקוד המוח – השוקולד המריר מסייע בשיפור זרימת הדם למוח, יעיל לשיפור הזיכרון והריכוז בעיקר בגיל השלישי.
מינרלים חיוניים – שוקולד מריר עשיר במגנזיום, נחושת וברזל, שמחזקים את העצמות, השרירים ואת מערכת העצבים.
ויטמינים בשוקולד מריר – אמנם כמות הוויטמינים בשוקולד מריר אינה גבוהה כמו המינרלים, אך הוא מכיל כמות קטנה של: ויטמין B1 המסייע לייצור אנרגיה, ויטמין B2, החיוני לבריאות העור והעיניים, ויטמין B3, המשפר את חילוף החומרים ויעיל למערכת העיכול.
כדי להפיק את המרב משוקולד מריר, מומלץ לבחור שוקולד המכיל לפחות 70% קקאו, ולהגביל את הצריכה היומית לקובייה או שתיים ביום.
טיפ – שלבו קוביות שוקולד בתפריט היומי בתוך : קערת יוגורט, שיבולת שועל, או אפילו להשתמש בו להכנת קינוחים עם טוויסט בריא.
מתכון להכנת פינוקי שוקולד שכולם אוהבים
באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מרכיבים:
100 גרם שוקולד מריר מגורר גס
1 כפית אבקת אפיה
180 גרם קמח (כוס ורבע)
25 גרם סוכר (2 כפות)
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה גדולה
גביע יוגורט 200 אפס אחוז
אופן הכנה :
בקערה לטרוף יחד ביצה, יוגורט, סוכר ותמצית וניל.
להוסיף את הקמח ואבקת האפיה ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. לאחד לתוכה את פתיתי השוקולד צ'יפס
לחמם תנור ל-180 מעלות, לרסס תבניות קאפקייקס בספריי שמן.
לשפוך מהתערובת לתוך השקעים ולאפות כ – 7-10 דקות.
מתכון להכנת אגסים ברוטב שוקולד
באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מרכיבים:
כפית תמצית וניל
חצי כפית סוכרזית
4 כפיות קקאו ללא סוכר
1 גביע גבינה לבנה 5%
4 אגסים קטנים
2 כפות חלב 1%
מיץ מלימון אחד
1 כוס מים
אופן הכנה:
קולפים את האגסים, חוצים ומוציאים את הליבה, מבשלים אותם במיץ לימון וכוס מים במשך כעשרים דקות (שיהיו רכים אך לא מדי), מסננים ומקררים.
מקציפים את הגבינה עם 2 כפיות קקאו ללא סוכר, סוכרזית ותמצית וניל.
מערבבים את 2 הכפיות הנוספות של הקקאו יחד עם החלב, יוצרים רוטב ומחממים (אפשר במיקרו) עד לקבלת רוטב אחיד.
מגישים שני חצאי אגס לכל סועד, מכסים אותם בכף רוטב גבינה ויוצקים מעליו שוקולד.