איך להפחית תחושת נפיחות בבטן
מאת: אלונה פרי תזונאית קלינית של "בוסט פיטנס סנטר"
המכנסיים לוחצים עליכם ? אל תיבהלו, לא בטוח שעליתם מידה. ייתכן שמדובר בנפיחות בבטן.
הנה 5 סיבות אפשריות לנפיחות וכיצד ניתן לפתור את הבעיה די בקלות….:
⇐ שתו יותר מים – רובנו לא שותים מספיק מים ולעיתים אף חושבים ששתייה מרובה של נוזלים תגרום לנפיחות, למעשה, ההפך הוא הנכון. שתייה מספקת של מים מסייעת לתפקוד תקין של מערכת העיכול ומונעת עצירות ותחושת אי נוחות בבטן.
⇐ בחרו את הירקות הנכונים לכם – כל הירקות בריאים ומכילים ויטמינים ומינרלים שונים, אך לעיתים כדאי לחשוב פעמיים לפני שבוחרים בהם. הירקות המצליבים, ביניהם כרובית, ברוקולי וכרוב עלולים לצבור גזים ולגרום לתחושת נפיחות. נסו להימנע מירקות אלו לתקופה ולהחזירם לתפריט בהדרגה תוך כדי מעקב אחרי תחושת הנפיחות.
⇐ הימנעו מארוחות גדולות – אכלו ארוחות קטנות בתדירות גבוהה יותר. ארוחה גדולה עלולה להכביד על מערכת העיכול, לגרום לעיכול איטי, תסיסה, כבדות ולגרום לתחושת נפיחות.
⇐ מסטיקים – רבים מאיתנו חושבים כי מסטיקים הם פיתרון העוזר להימנע מנשנושים במהלך היום. למעשה בלעיסת מסטיקים אנו בולעים אוויר, והאוויר הכלוא גורם לגזים במערכת העיכול הגורמים לתחושת נפיחות. בנוסף, רובנו לועסים מסטיקים ללא סוכר שמכילים ממתיקים מלאכותיים, שתורמים גם הם לנפיחות בטנית.
⇐ ממתיקים מלאכותיים – חלק מהממתיקים המשמשים כתחליפי סוכר הם בעלי מבנה כוהלי ולכן אינם מתעכלים בגוף האדם ועלולים לגרום פעמים רבות לנפיחות מוגברת. ניתן לזהות ממתיקים אלו בסיומת "טול", כגון: סורביטול, מלטיטול. תחליפים כאלו עלולים לתסוס במעי ולגרום לנפיחות בבטן, לכן כדאי שתבדקו האם אתם צורכים מהם בכמות גדולה מידי.
מתכונים:
אלונה פרי תזונאית קלינית של "בוסט פיטנס סנטר"
סלט קינואה
לא צריך יותר מידי בשביל להפוך את חגיגת יום העצמאות לקצת יותר בריאה ואפילו עשירה תזונתית. לצד הבשר הנפוץ באירוע אפשר להכין סלט קינואה או בורגול טעים ומשביע שבהחלט יכול לשדרג את האירוע.
מצרכים:
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
1 כף שמן זית
1 בצל סגול, קצוץ
נענע, פטרוזיליה, כוסברה קצוצות
½ כוס חמוציות ללא סוכר
7 אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
- שמים בסיר את הקינואה והמים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח פלפל ע"פ הטעם.
- מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד שהקינואה מוכנה.
- מוסיפים את הבצל הסגול, עשבי תיבול הקצוצים, חמוציות ואגוזים.
מערבבים הכל ביחד ומתבלים בשמן זית ולימון.
קיש תרד פטריות
מצרכים:
בטטה אחת
5 ביצים
קופסת קוטג' 5%
1 שמנת קטנה לבישול 9%
2 חבילות פטריות
1 חבילה תרד
אגוז מוסקט
שמן זית
יין לבן
עגבניות מיובשות
חצי קופסה גבינה בולגרית 5% (120-130 גר')
אופן ההכנה:
- פורסים את הבטטה לפרוסות דקות מאוד
- משמנים מעט תבנית אפייה ומרפדים בפרוסות הבטטה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דק' עד לריכוך קל.
- מקפיצים על מחבת עם כף שמן פטריות ותרד. מוסיפים מעט אגוז מוסקט ויין לבן.
- בקערה מערבבים 5 ביצים, קופסת קוטג', 1 שמנת קטנה לבישול 9%.
- מגרדים את הבולגרית ומוסיפים לבלילה.
- מוסיפים את הפטריות, התרד והעגבניות המיובשות לקערה ומערבבים.
- מתבלים בטימין, מלח ופלפל.
- שופכים את התערובת על פרוסות הבטטה ומכניסים ל-30-40 דקות לתנור על 180 מעלות.
עוגת גבינה קלילה
מצרכים:
750 גר' גבינה לבנה 5%
גביע יוגורט 200 גר' במתיקות מעודנת 1.5%
4 כפות קורנפלור
5 ביצים
1 אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס סוכר
כף תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את הגבינות, היוגורט והקורנפלור לתערובת אחידה.
- מוסיפים אינסטנט פודינג, תמצית וניל, סוכר ו-5 חלמונים. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
- בצד מערבבים 5 חלבונים עד לקבלת קצף יציב.
- מקפלים את הקצף לבלילה ושופכים לתבנית.
- מניחים את התבנית בכלי גדול יותר המלא במים עד שליש מהתבנית (כך העוגה לא תצנח)
- מכניסים לתנור ל-40-50 דקות או עד לקבלת צבע זהוב.