בחג שבועות תעשו לכם…. עוגת גבינה קרה בשילוב קרם בוטנים וקקאו
אבי בר כתב ב: "חדשות ישראל בעסקים"01/06/2016מתכונים, קולינריה
בחג שבועות תעשו לכם…. עוגת גבינה קרה בשילוב קרם בוטנים וקקאו
מתכון מאת: שף קונדיטורית עמית דונסקוי ל'ריזס'
לכבוד חג שבועות – חג עוגות הגבינה, השף קונדיטורית עמית דונסקוי, מציעה מתכון נהדר לעוגת גבינה קרה בשילוב קרם בוטנים וקקאו של ריזס. השילוב של חמצמצות הגבינות עם נטיפי חמאת הבוטנים ועוגיות השוקולד יוצר עוגה חגיגית ומרשימה. כזו עוד לא טעמתם!
המרכיבים:
* תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד, גרוסים דק
200 גרם חמאה, מומסת
1 מיכל (368 גרם) קרם בוטנים וקקאו ריזס
3/4 כוס נטיפי קרם בוטנים ריזס
למלית:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1.5 כוסות אבקת סוכר
3 מיכלים (750 גרם) גבינת שמנת 30%
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
להגשה וקישוט:
נטיפי קרם בוטנים ריזס
שוקולד מגורר או נטיפי שוקולד הרשי
עלי נענע, 3 כפות סירופ תירס (לא חובה)
צילום: בועז לביא
אופן ההכנה:
-
הבסיס: מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים והחמאה לעיסה אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. מאחסנים במקפיא עד שהמלית מוכנה.
-
המלית: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת רכה, מוסיפים את הגבינה ואבקת הפודינג וממשיכים להקציף לקרם יציב.
-
מוציאים את הבסיס מהמקפיא, מורחים עליו את רקם הבוטנים וקקאו ומפזרים את נטיפי קרם הבוטנים. יוצקים מעל את מלית קרם הגבינה ומישרים את פניה. מאחסנים במקפיא 3 שעות לפחות (עד שבוע).
-
ההגשה: מחממים מעט את סירופ התירס ויוצקים מעל העוגה (לא חובה). מקשטים את פני העוגה בנטיפי קרם בוטנים, שוקולד ועלי נענע ומגישים.