באירוע המוביל שהתקיים באולם התצוגה של חברת נעמן, הושקו בשורות חדשניות מתעשיית המזון בישראל, לצד חידושים בציוד, כלי בישול, כלי הגשה וטכנולוגיות מיוחדות למלונאות, מסעדות, ענפי האירוח השונים וכלל השוק המקצועי.
הכנס שאורגן והופק ביוזמתם של חברות Chef's Club Israel שהוקמה על ידי השף חי שוורץ ואיש העסקים שחר שאטי וחברת "נעמן", סחף אליו מאות שפים, מסעדנים, מלונאים, קונדיטורים, טבחים, מנהלי רכש, מנהלי מזון ומשקאות, בעלי חברות קייטרינג ועוד.
בין החברות הראשיות שהציגו בכנס היו אסם נסטלה, מעדני מיקי, יקבי בנימינה, חברת וורולקר, תמרה רטבים, נעמן פרופשיונל, השטרודל ועוד, מזרח ומערב, CHEF WORKS , לחם חם ועוד.
FOOD EXPO 2016 יוצא לדרך לראשונה ביוזמת מועדון "Chef's Club Israel "אשר נוסד בשנת 2014 על ידי השף חי שוורץ ואיש העסקים וחובב הקולינריה שחר שאטי. כיום מהווה המועדון בית מקצועי הדואג לקידום מעמד השף בארץ ובעולם.
בין המוזמנים שנכחו באירוע ניתן היה לראות את רביב ברוקמאייר מנכ"ל מגה, חגית אדלר מנכלית אוסם נסטלה פרופשיונל, דודי כהן מנכל חטיבת נעמן, רוני ארביב סמנכל השיווק של מעדני מיקי , משה בראל בעלי פסטה דלה קאזה והשפים צחי בוקששטר, מנה שטרום , חוסאם עבאס, אורן בקר, יאיר פיירברג וכוכבי התוכנית "מאסטר שף " לדורותיה בניהם: סמדי בומבה, מסרט וולדמיכאל, עמנואל רוזנצוייג, סרנדה דילבסקי, ריקי סויסה, אביבה פיבקו, רון סוריאנו , אייל גרש , רחלי קדוש מיכל אפשטיין וכן פותנה גאבר .
אסם נסטלה פרופשיונל – הציגה חידוש בקטגורית הביצים המפוסטרות עם מוצרי חברת צ'אם. בזמן שהביצים הפכו לחומר גלם בסיסי בכל מטבח, השימוש בביצים מפוסטרות במטבח המקצועי נמצאות במגמת עלייה מתמשכת בשנים האחרונות, בעקבות שיפור ונוחות במטבח המקצועי לצד התייעלות ב- food costing (אין צורך לשבור או לקלף, אין פחת ועושים שימוש בכמות מדודה, אחסון בכל מקרר, אין סיכון לזיהום של חיידקי ליסטריה או סלמונלה ואין בעיית כשרות).
הביצים המפוסטרות של צ'אם מהוות בסיס למגוון שימושים במטבח המקצועי: חביתות, פשטידות, בצקים, עוגות, פסטות, מיונז, עוגות, קצפת, מוסים, רטבים, גלידות, ביצים קשות (מקולפות) וחביתות קפואות. כשרות בד"צ העדה החרדית ובעל"ז .
רשת 'נעמן' – המובילה את עולם הבישול והאירוח חשפה פתרונות לעבודה מקצועית ונוחה בתחום הכלי האוכל, הבישול ואביזרים, החל מכלי אוכל מחוזקים, כלי בישול גדולים, סכינים ועוד מוצרים משלימים המיועדים לשוק המקצועי והמוסדי בלבד. הכלים של נעמן מאופיינים באיכות, בעמידות ובחוזק של כלי מטבח מקצועיים, בין המותגים המובילים אותם מייצגת הרשת ניתן למצוא מותגי ענק אירופיים בינלאומיים המובילים בעולם בתחום כלי המטבח והבישול: מותג MONETA מחבתות וסירים ומותג SITRAM –סירי לחץ יוקרתיים ואיכותיים המיוצרים במפעל בצרפת שהוקם ב-1960 , BORCAM תבניות זכוכית עמידה (תורכיה) , Felli , KOMAX, BIOKIPS ועוד..
תמרה רטבים – השיקה מוצר חדשני בשוק הישראלי, מוצר טבעוני, ללא לקטוז וללא טעמי לוואי. רוטב אלפרדו פרווה הבנוי כרוטב שמנתי במרקם סמיך אשר נותן ללקוח מגוון אפשרויות של עבודה בין אם שימוש ישיר או כחומר גלם לעיבוי, הסמכה, הקרמה ועוד. המוצר מגיע בגלון של 4 ליטר, דורש קירור ומומלץ לנער לפני השימוש. יתרונות המוצר: הסמכה, רביכה, הקרמה, טבעוני, פרווה, ללא גלוטן ( אך מיוצר בסביבה גלוטנית ), ללא לקטוז, עמיד בחום, עמיד בקור, לא מתפרק בחמום גבוה והכי חשוב – מוכן לעבודה כמו שהוא. הרוטב ממלא צורך של תחליף לשמנת פרווה ומהווה פריצת דרך בתחום של התחליפי שמנת.
חברת וורולקר – המתמחה במתן ייעוץ ופתרונות לתנורים, מדיחי כלים, מקררים, צ'יפסרים, תנורי פיצות, קוצצים ועוד חשפה את ה- GRILLVAPOR מתוצרת ARRIS איטליה. מדובר במערכת יוצאת דופן לצליית מזון מלמעלה ומלמטה , בו זמנית, עם אופציה בלעדית לחיבור דוקרן טמפרטורה. ניתן לבשל בה בשר, דגים, ירקות וגבינות, בבישול בריא וטבעי, במחצית מן הזמן שנדרש .
יקבי בנימינה – חשפו 2 יינות חדשים בנימינה רזרב קברנה סוביניון- יין אדום יבש, מדובר בזן אציל היוצר את אחד היינות האיכותיים של היקב. ענבי היין נבצרו בכרמים הנטועים בשני אזורים סמוכים: הגליל העליון, על מצע של קרקע בזלתית מאווררת ואדמת טרה רוסה על גיר קשה; ורמת הגולן, על אדמה בזלתית עמוקה ומנוקזת. שני אזורים אלה מצטיינים באקלים קריר, בהפרשי טמפרטורות חדים בין יום ללילה וברמת לחות נמוכה. תנאים אלו מאפשרים הבשלה ארוכה והתפתחות טובה של רכיבי צבע הענב וחומרי הארומה והטעם והיין השני בנימינה רזרב סמיון 2014 שענבי היין נבצרו מרמת סירין – גליל תחתון ומהגלבוע .
שף וורקס – חברת שף וורקס נוסדה בשנת 1962 ופועלת כיום ב- 64 מדינות ברחבי העולם. החברה מתמחה בייצור ביגוד קולינרי באיכות גבוהה מהטובים בעולם. בין פריטי הקולקציה החדשה שהושקו ביריד היו ג'קטים הנעשים בשיטה החדשה , הנקראים בדים קלים אשר שף וורקס החברה היחידה בעולם שמייצרת אותם והבד הינו פטנט רשום של החברה וכן סינרים מקצועיים, מכנסי שף, ג'קטי שף בשלל בדים וצבעים ועוד.