"בא לשכונה דג חדש"
דג הברמונדי, המכונה "הלוקוס האוסטרלי", הגיע לישראל!
דג הברמונדי, המכונה "הלוקוס האוסטרלי", שגדל במים הטרופיים הצפוניים של יבשת אוסטרליה ודרום מזרח אסיה, עושה עליה לישראל! הדג גדל בקיבוצי מעגן מיכאל וניר דוד תחת פיקוח קפדני וניתן להשיגו כבר בימים אלה ברשתות וחנויות הדגים. דג הברמונדי עסיסי וטעים להפליא, עשיר מאוד בחלבון, באומגה 3 ודל בשומן.
דג הברמונדי גדל בקיבוצים מעגן מיכאל וניר דוד, בשיטת גידול הכוללת סגירת מעגל ביולוגי מלא, החל מתהליך הרבייה והאימון ועד הרגולציה והפיתוח. תהליך הפיתוח כולל בין היתר שליטה בפרמטרים של בריאת הציבור, וטרינריה, כשרות, שימוש במזון איכותי אשר נקי ממתכות כבודה, טריות מקסימלית ואריזה בפיקוח מלא.
דג הברמונדי בעל ערך תזונתי ובריאותי גבוה במיוחד, הוא עתיר חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה , עשיר בחומצות אמינו ומהווה מקור מצוין לחומצות שומן מסוג אומגה 3. כ-20% מחומצות השומן בגופו של הברמונדי מקורם בחומצת שומן מסוג אומגה 3 שחיונית לגוף האדם. לחומצות השומן תפקיד חשוב בתפקוד המוח, צמיחה והתפתחות, החל מהשלב העוברי ועד לגיל השלישי. תרומתן של חומצות השומן טובות למניעת מחלות לב, סרטן, דלקת פרקים ושיפור תפקוד המוח, המטיב בבעיות קשב וריכוז.
באוסטרליה ממליצים לתושבים לאכול בכל שבוע מנה אחת לפחות של דג ברמונדי על מנת לקבל את כל כמות האומגה 3 הדרושה לגוף. האוסטרלים מדווחים שמנת פילה דג הברמונדי מכילה רק 140 קלוריות, מהם 13% שומן בלבד. לדג הברמונדי טעם עדין ולא דומיננטי, יש בו מעט עצמות הנשלפות בקלות ולכן הוא ידידותי הן למבוגרים והן לילדים.